راهکارهای تقویت سمت عرضه در بازار مسکن

دسته بندی : اخبار مسکن
۱۳۹۹/۱۰/۲۷
کارشناسان بازار مسکن راهکارهای تقویت سمت عرضه در بازار ساخت را بررسی کردند.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، کارشناسان بازار مسکن معتقدند سه فاکتور اصلی در تصمیم گیری سازندگان و سرمایه گذاران ساختمانی برای ورود به بازار ساخت و ساز موثر است. از دیدگاه آنها قیمت زمین، هزینه مصالح ساختمانی و هزینه‌های اخذ پروانه ساختمانی نقش اصلی در تعیین هزینه های ساخت و ساز را دارد.
این کارشناسان با بررسی روند بازار مسکن طی ماه های گذشته از سال جاری عنوان می کنند: سازندگان غالبا در ماه‌های گذشته واحدهای تکمیل شده یا در دست تکمیل خود را به فروش رسانده‌اند. این امر با حداکثر قیمت‌های ممکن در بازار صورت گرفته است. این به آن معناست که سرمایه‌گذاران بازار، نقدینگی قابل توجهی در دست داشته‌اند که یا تا الان آن را تبدیل به زمین، پروانه یا ساخت کرده‌اند یا اینکه در حال حاضر امکان انجام این کار را دارند.
به گفته آنها طی این ماه‌ها آن بخش از مالکان زمین که تصور می‌کرده‌اند که می‌توانند زمین خود را با قیمت بالاتری بفروش برسانند نیز از موضع خود کوتاه آمده و برای فروش رغبت بالاتری را نشان می‌دهند.
در چنین شرایطی و با توجه به کاهش انتظارات تورمی، به نظر می رسد نقدینگی موجود می‌تواند شرایط را برای سرمایه‌گذاری خوب در بخش خرید زمین برای سازندگان فراهم کند.
در خصوص هزینه‌های تامین مصالح ساختمانی نیز شرایط مشابه خرید زمین است. با فرض اینکه سازندگان از شرایط صعودی بازار مسکن استفاده کرده و اقدام به پیش فروش یا فروش واحد تکمیل شده خود کرده باشند، در شرایط کاهش انتظارات تورمی ناشی از کاهش نرخ ارز و مشخصا قیمت دلار، شرایطی را پیش روی خود تصور می‌کنند که میانگین هزینه‌های ساخت آنها نسبتا کاهش پیدا کند. بنابراین در این زمینه نیز یک فرصت در اختیار سازندگان وجود دارد.
با این حال گروهی از کارشناسان بازار مسکن درباره هزینه‌های پروانه ساختمانی معتقدند موضوع، اندکی متفاوت از دو فاکتور قبلی است و برای کمک کردن به سازندگان حمایت شهرداری‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.
از نگاه آنها در صنعت ساخت‌و‌ساز و برای سرمایه‌گذاری عرفا شهرداری‌ها برای اخذ پروانه و پرداخت هزینه‌های آن به‌ صورت نقدی، درصدی تخفیف را لحاظ می‌کنند. با توجه به بالا بودن هزینه‌های تکمیل مسکن در کشور، اهمیت هزینه‌های پروانه کمتر از اهمیت هزینه‌های خرید زمین و مصالح ساختمانی نیست. حمایت شهرداری‌ها از سازندگان برای افزایش عرضه مسکن از آن جهت می‌تواند باشد که در نرخ‌های تخفیف قابل ارائه به سازندگان کمک بیشتری را داشته باشند. این امر باعث کاهش بهای تمام شده می‌شود و با فرض لحاظ حاشیه سود متعارف سازندگان، قیمت مسکن را می‌توان کنترل کرد.


کلید واژه ها


ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000