آمارهای بانک مرکزی نشان می دهد

تغییر مسیر رشد بخش مسکن در بهار

دسته بندی : اخبار مسکن
۱۴۰۰/۰۶/۲۹
بررسی ها نشان می دهد که پس از ثبت دو رشد مثبت بخش مسکن در دو فصل پایانی سال قبل، در بهار سال ۱۴۰۰ بخش ساختمان رشد منفی را ثبت کرد. این در حالی است که تداوم رشد مثبت بخش مسکن، نیازمند توجه سیاستگذار است.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، بانک مرکزی آخرین آمارهای رشد اقتصادی در بهار 1400 را منتشر کرد. این گزارش علاوه بر انتشار آمار رشد اقتصادی کل، آمارهای بخش های مختلف را نیز اعلام کرده است. یکی از بخش های این گزارش، تغییرات ارزش افزوده بخش مسکن و ساختمان است. آمارهای بانک مرکزی نشان می دهد که رشد ارزش افزوده این بخش در بهار 1400 به میزان منفی 12 درصد گزارش شده است، این در حالی است که در فصل پاییز و زمستان سال قبل رشد این بخش به ترتیب به میزان 21 درصد و 8 درصد گزارش شده بود. این آمارها نشان می دهد که نیاز است سیاستگذاران برای تداوم رشد مثبت بخش مسکن، سیاست های لازم را برای خروج از رکود بخش مسکن، اجرایی کنند. در این خصوص اجرای طرح رونق اقتصادی و حمایت از بانک های تخصصی در این شرایط می تواند یکی از راه کارهای مهم و اساسی باشد. البته باید توجه کرد که با توجه به سابقه مسکن مهر ، ضوابط و پیش نیازها برای اجرای این طرح در نظر گرفته شود، تا بتواند شرایط بخش مسکن را بهبود بخشد.

بانک مرکزی در بخش دیگری از این گزارش، آمارهای رشد اقتصادی بهار را ارائه کرده است. براساس محاسبات مقدماتی اداره حساب‌های اقتصادی این بانک، تولید ناخالص داخلی کشور در فصل اول 1400 (به قیمت‌های پایه سال 1395)، با نفت به رقمی حدود 3477.0 هزار میلیارد ریال و بدون نفت به حدود 3148 هزار میلیارد ریال رسید که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل به ترتیب از افزایش 6.2 و 4.7 درصدی برخوردار است.
در این دوره به استثنای ارزش افزوده گروه کشاورزی که متاثر از خشکسالی و کاهش تولید محصولات زراعی با کاهش عملکرد 0.9 درصدی مواجه شد، ارزش افزوده سایر گروه‌های اقتصادی شامل «نفت»، «صنایع و معادن» و «خدمات» از افزایشی به ترتیب معادل 23.3، 2.1 و 7.0 درصدی برخوردار بوده‌اند.
ذکر این نکته ضروری است که تحقق رشد 7.0 درصدی ارزش افزوده گروه خدمات در سه ماهه اول سال 1400 و در شرایطی که ارزش افزوده این گروه در سه ماهه اول سال 1399 متاثر از پیامدهای شیوع بیماری کرونا با کاهش 2.5 درصدی مواجه شده بود، حاکی از بازیابی این بخش از اقتصاد از تبعات منفی شیوع ویروس کرونا است. بررسی سهم فعالیت‌های مختلف اقتصادی در بخش خدمات نشان می دهد که افزایش نرخ رشد ارزش افزوده این بخش عمدتاً در نتیجه افزایش ارزش افزوده فعالیت‌های «حمل و نقل و انبارداری»، «بهداشت و مددکاری اجتماعی»، «عمده فروشی، خرده‌فروشی و تعمیر وسایل نقلیه موتوری»، «اطلاعات و ارتباطات»و «حرفه‌ای، علمی و فنی» بوده است.
همچنین هزینه‌های مصرفی بخش خصوصی که در سال 1399 به میزان 0.5 درصد کاهش داشت، از فصل چهارم سال گذشته روند رو به بهبود ملموسی به خود گرفته و در فصل ابتدایی سال جاری نیز رشد 2.2 درصدی را تجربه کرد. رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص کل نیز در فصل اول سال جاری نسبت به فصل مشابه سال گذشته معادل منفی 3.5 درصد تحقق یافت که در این ارتباط تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در ماشین‌آلات رشد قابل توجه 15.8 درصدی را تجربه کرد؛ در حالی که تشکیل سرمایه ثابت در بخش ساختمان کاهش معناداری (منفی 10.3 درصد) را به ثبت رساند.‌ همچنین صادرات و واردات کالاها و خدمات (به قیمت‌های ثابت)، پس از کاهش به ترتیب 10.4 و 28.7 درصدی در سال 1399، در سه ماهه اول سال 1400 به ترتیب با رشد 35.6 و 30.5 درصدی همراه بودند.


کلید واژه ها


ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000