تامین مسکن با ریل مترو

دسته بندی : اخبار مسکن
۱۳۹۶/۰۸/۲۱
دولت محلی لندن تصمیم دارد برای تامین نیاز مسکن در این کلان شهر که سالانه ۵۰ هزار واحد مسکونی برآورد شده است، از «شبکه ریلی مجموعه شهری لندن» کمک بگیرد.
پایگاه خبری بانک مسکن

گزارش پایگاه خبری بانک مسکن - هیبنا، از برنامه شهری در حال تصویب در پایتخت انگلیس که برای بازار مسکن و موضوع حمل و نقل به صورت مشترک تهیه شده، حاکی است: مسولان شهری لندن به این نتیجه رسیده ­اند که اگر شبکه مترو برون شهری لندن - خطوط متصل کننده پایتخت به شهرهای حومه ­ای- را گسترش دهند، می ­توانند بخش قابل توجهی از تقاضای مسکن سالانه در لندن را به واحدهای مسکونی آماده ساخت روی زمین­ های دولتی واقع در بیرون از محدوده شهری پایتخت منتقل کنند و از این طریق، بر چالش ­های آتی بخش مسکن فائق بیایند.

برنامه شهری لندن برای پاسخ به تقاضای مسکن و مسافرت ­های درون شهری انگلیسی­ های ساکن پایتخت و حومه به این شکل است که طی دو دهه آینده، سهم مترو از پوشش مسافرت­ های درون شهری لندن و برون ­شهری لندن-حومه، 100 درصد افزایش پیدا می ­کند. در حال حاضر حدود 40 درصد مسافرت ­های شهری با مترو انجام می ­شود.

در این برنامه، بر روی زمین ­های دولتی از بابت تامین مسکن ارزان قیمت در بیرون پایتخت انگلیس،‌ با اتکاء به مسیر مترو، حساب ویژه­ ای باز شده است.

برنامه شهرداری لندن دو هدف دیگر را تعقیب می­ کند. یکی آن که، ترافیک خودروهای شخصی در شبکه معابر پایتخت انگلیس در افق زمانی این برنامه، حداقل 15 درصد کاهش پیدا خواهد کرد و دیگر این که، غلظت ذرات آلاینده هوا در انگلیس تا سال 2041 میلادی، به حد نصاب استانداردهای آلودگی اتحادیه اروپا برمی ­گردد و آسمان پاک در لندن، احیا می­ شد.

لندن به لحاظ جمعیت و مساحت، شبیه تهران است. در لندن کمتر از 9 میلیون نفر ساکن هستند و مساحت آن نیز کمتر از 1000 کیلومتر مربع است.

اما تفاوت مهم پایتخت انگلیس با تهران در نوع مدیریت ترافیک و مدیریت بازار مسکن است.

در لندن، محدودیت ­های سخت­ گیرانه برای ساخت و ساز وجود دارد. در پاریس پایتخت فرانسه نیز هزینه تخریب یا نوسازی اساسی ساختمان ­های مسکونی قدیمی به قدری بالا است که عرضه مسکن به جای آن که در شهر اصلی انجام شود، در حومه پاریس برنامه ­ریزی می ­شود.

شبکه حمل و نقل ریلی لندن در حال حاضر 11 خط مترو دارد که در برنامه دولت محلی برای توسعه آن قرار است یک خط دیگر برای اتصال پایتخت به حومه ساخته شود. مجموع خطوط مترو تهران 7 خط است که فقط 5 خط آن در حال بهره­ برداری قرار دارد. ضمن آن که، همه این 7 خط، متعلق به محدوده شهری تهران است و هنوز شهرهای جدید اطراف تهران (حومه) به مترو تهران متصل نشده ­اند.

بانک مسکن سال گذشته برای تامین مالی حمل و نقل ریلی مورد نیاز در شهرها، با استفاده از ابزارهای نوین مالی اعلام آمادگی کرد و اکنون این ظرفیت در بانک از طریق شرکت ­های زیرمجموعه (گروه مالی) وجود دارد که بخشی از عملیات تامین مالی سرمایه­ ­گذاری­ های مورد نیاز برای حمل و نقل ریلی، از این طریق انجام شود.

تجربه کلان­ شهرهای جهان نشان می ­دهد، در صورتی که مترو به عنوان مطمئن­ ترین، سریع­ ترین، ارزان ­ترین و کم استرس­ ترین وسیله حمل و نقل، بین پایتخت و شهرهای حومه برقرار شود، به دلیل ارزان تر بودن واحدهای مسکونی در بیرون پایتخت، سکونت در این شهرها جذابیت لازم را پیدا می ­کند. در نتیجه، از یک سو بازار مسکن پایتخت تنظیم می­ شود و از سوی دیگر تمرکززدایی جمعیتی از پایتخت به سمت شهرهای جدید حومه اتفاق می ­افتد.


کلید واژه ها


ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000