افزایش ۳۳ درصدی معاملات مسکن در کشور
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن- هیبنا به نقل از ایرنا، مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران، با بیان اینکه از ماه خرداد، بازار املاک اعم از استیجاری و فروش رونق می گیرد، افزود: اردیبهشت ماه پارسال در مجموع ۵۶ هزار و ۹۹۱ مبایعه نامه در دفاتر مشاوران املاک سراسر کشور ثبت منعقد شده بود.
وی اظهار کرد: در اردیبهشت ماه امسال در مجموع ۱۳۰ هزار و ۲۷۸ قرارداد اجاره و مبایعه نامه در دفاتر مشاوران املاک در کشور تنظیم شده که در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۶ حدود ۱۴ درصد افزایش یافته است.
نماینده رئیس اتاق اصناف ایران در کمیسیون تخصصی مشاوران املاک کشور و رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران بیان کرد: در اردیبهشت ماه سال جاری ۵۲ هزار و ۸۶۶ قرارداد اجاره مسکن در سطح کشور به ثبت رسیده که در مقایسه با ۵۵ هزار و ۹۰۴ فقره قرارداد اجاره در همین ماه در سال ۹۶ حدود ۵ درصد کاهش یافت.
بازار مسکن پایتخت
رئیس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به رشد خرید و فروش مسکن در تهران اظهار کرد: در این ماه ۳۸ هزار و ۷۵۲ قرارداد اجاره و مبایعه نامه در دفاتر مشاوران املاک تهران به ثبت رسید که در مقایسه با اردیبهشت ماه سال گذشته یک درصد افزایش نشان می دهد.
نماینده رئیس اتاق اصناف ایران در کمیسیون تخصصی مشاوران املاک کشور و رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران یادآور شد: در دومین ماه سال جاری در مجموع ۲۱ هزار و ۴۱۲ قرارداد خرید و فروش مسکن در شهر تهران به ثبت رسید که در مقایسه با اردیبهشت ماه سال ۹۶ حدود ۷ درصد افزایش داشته است.
قلی خسروی، گفت: در اردیبهشت ماه پارسال در شهر تهران در مجموع ۱۷ هزار و ۹۰۱ قرارداد اجاره ثبت شد که این تعداد قرارداد در اردیبهشت ماه امسال به ۱۷ هزار و ۱۹ قرارداد تقلیل یافت که حاکی از کاهش ۵ درصدی آن است.
طبق آخرین گزارش بانک مرکزی حجم معاملات مسکن شهر تهران در فروردین امسال در مقایسه با ماه پیش از آن و مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۵۹ و ۶.۳ درصد کاهش یافت که ناشی از تعطیلات دو هفته ای نوروز بوده است.
همچنین متوسط قیمت خرید و فروش یک متر زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران ۵۵ میلیون و ۳۰۰ هزار ریال اعلام شد که نسبت به ماه پیش از آن و مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۲۰ درصد،کاهش و ۲۹.۵ درصد افزایش نشان می دهد.
در فروردین ماه گذشته بیشترین معاملات مسکن به ترتیب در مناطق پنج، دو، چهار و ۱۰ انجام شد و منطقه پنج با ثبت ۴۶.۷ درصد و منطقه ۱۹ با ثبت چهار درصد به ترتیب بیشترین و کمترین رشد متوسط قیمت مسکن نسبت به مدت مشابه سال پیش را تجربه کردند.
شاخص اجاره بهای مسکن شهر تهران نیز در فروردین ماه گذشته در مقایسه با مدت مشابه سال پیش ۹.۳ درصد رشد نشان می دهد.
بنا به اعلام بانک مرکزی، ماهیت یک ساله قراردادهای اجاره و اثرپذیری شاخص اجاره بهای مسکن از سیاست های کنترل و مهار تورم، سبب تغییر اجاره بها با تحولات نرخ تورم در کشور شده است. سهم هزینه مسکن از مجموع هزینه های خانوار در محاسبات شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی معادل ۳۳.۱ درصد بوده است.بانک مرکزی هنوز آمار مربوط به معاملات مسکن در اردیبهشت ماه را منتشر نکرده است.