توسعه شهری نیازمند بهره گیری از دانش و نوآوری است
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا به نقل از وزارت راه و شهرسازی، وبینار مجازی کمیته ملی اسکان بشر ایران با موضوع بهینه سازی زیست، دانش، نوآوری و توسعه شهری با حضور دبیر کمیته ملی اسکان بشر جمهوری اسلامی ایران، رییس مرکز تحقیقات مسکن و شهرسازی و مدیران استان آذربایجان غربی (رییس دانشگاه، شهردار، اعضای شورای شهرو رییس نظام مهندسی ارومیه) برگزار شد.
محمد مهدی مظاهری در این نشست بیان کرد: از دیدگاه برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد _ UN-Habitat _ دانش و نوآوری موضوع بنیادی در امر توسعه شهری است. از این رو شناخت رویکردها، درک دقیق از سوگیریها و تعیین اهداف توسعه باید مبتنی بر دانش و نوآوری و با نگاه به آیندهپژوهی و با بهره گیری از دستاوردهای بشر باشد.
دبیر کمیته ملی اسکان بشر جمهوری اسلامی ایران افزود: رفع چالشهای شهری بدون در نظر گرفتن دانش و نوآوری مفهومی ندارد. بنابراین اگر میخواهیم چالشهای شهری برطرف شود، نیازمند بهرهگیری از دانش و نوآوری هستیم.
به گفته او محور اصلی توسعه شهری مبتنی بر دانش و نوآوری، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی هستند که باید از ظرفیت این نهادهای علمی و پژوهشی در راستای توسعه پایدار شهری که جزو وظایف اساسی هبیتات بوده و خواهان موفقیت در آن است، استفاده شود.
عضو فرهنگستان هنر ایران با اشاره به برگزاری اولین اجلاس وزرای شهرسازی که هفدهم فروردین سال جاری _ ۶ آوریل _ به میزبانی اصفهان برگزار شد، ادامه داد: در این اجلاس که وزرای شهرسازی ایران، ایتالیا، الجزایر، روسیه، مالزی، سوریه، پرو، اکراین و دیگر کشورهای عضو، رییس اجرایی و معاونین هبیتات، استاندار اصفهان و تعدادی از استادان دانشگاه حضور داشتند، محور اصلی بحث، دانش و نوآوری و توسعه پایدار شهرها بود.
عضو هیات امنای بنیاد ایران شناسی گفت: جامعه رهبران شهری باید نسبت به بازشناسی ارزشهای تاریخی و تمدنی، زیستمحیطی، فرهنگ و خانواده اقدام کرده و ظرفیتهای آن را بررسی و پیگیری کنند.
بهسازی سکونتهای زیستی، تغییرات اقلیمی، موضوعات جوانان و ایجاد اشتغال، خانواده، سالمندان و همچنین تامین توسعه اقتصاد محلی، تعیین شاخصهای طراحی شهری، تمرکز زدایی، قانونگذاری و حکمروایی، جابهجایی شهری، انرژی شهری و کاهش خطرپذیری شهری از جمله محورهای ۲۶ گانه برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد و کمیته ملی اسکان بشر ایران است که محمدمهدی مظاهری به آن اشاره کرد.
وی در پایان با اشاره به همکاری و امضای تفاهمنامه با دانشگاههای تهران و هنر در زمینه پیگیری مبانی توسعه پایدار شهری و اهداف برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد، بیان کرد: کمیته ملی اسکان بشر ایران آمادگی دارد که در حوزه ملی و بینالمللی در تفاهمنامههایی با دانشگاههای کلانشهرها مبنای توسعه پایدار شهری را با رویکرد دانش و نوآوری پیگیری کند. از جمله این موارد توسعه مبتنی بر عدالت فضایی است، بدان معنا که هیچ فرد، گروه، نژاد، جنس و مکانی نباید در حاشیه قرار بگیرد.
گفتنی است برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد (هبیتات) برای زندگی شهری بهتر تلاش میکند. رسالت هبیتات ترویج و ارتقاء توسعۀ اجتماعی و زیستمحیطی اسکان بشر و دستیابی به اهداف فرهنگی، اجتماعی درخور برای عموم است. هبیتات میکوشد تا با پیشگامی در فرایند شهریشدن و ترویج تغییر سیاستها، روشها و نگرشهای مقابله با نیازهای توسعۀ شهری، رشد شهرها و مناطق روستایی را به فرصتی برای توسعه تبدیل کند؛ فرصتی فراگیر برای همۀ شهروندان.