امروز » چهارشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۴ ساعت ۰۲:۳۴

تاریخ انتشار خبر : ۱۴۰۴/۱۱/۲۸ ۲۱:۰۷:۰۲


نیاز دهک‌های ۱ تا ۸ به حمایت برای دسترسی به مسکن

مدیرکل دفتر توسعه مهندسی وزارت راه و شهرسازی گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد نه فقط دهک‌های یک تا چهار، بلکه به دلیل شرایط خاص اقتصادی، تا دهک درآمدی ۸ نیز نیازمند حمایت برای دسترسی به مسکن است که این حمایت‌ها باید از طرق مختلف انجام شود.

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن - هیبنا و به نقل از ایرنا ، لهون اسدی در نخستین نشست تخصصی «طرح پیشران تحول فناورانه و صنعتی سازی در صنعت ساختمان و شهرسازی ایران» به اهمیت طرح پیشران تحول فناورانه و صنعتی سازی در صنعت ساختمان و شهرسازی ایران در افزایش سرعت و کاهش هزینه ساخت مسکن ایمن و تاب آور، به عنوان دو دستاورد کلیدی اجرای این طرح اشاره کرد.

وی بر حمایت از ساخت مسکن در استطاعت از سوی دولت و وزارت راه و شهرسازی با تکیه بر ترویج روش‌های نوین ساخت و ساز تاکید کرد.

اسدی با بیان اینکه دولت از ساخت و سازهایی حمایت می‌کند که اقشار بیشتری بتوانند از آن بهره‌مند شوند، گفت: اگرچه به لحاظ آماری تعداد خانوارها با تعداد واحدهای مسکونی ساخته شده در کشور تقریبا برابر است، اما در بررسی‌های کارشناسی مشاهده می‌شود که حجم قابل توجهی از واحدهای ساخته شده در کشور در سنوات گذشته تاکنون با نیاز گروه‌های فاقد مسکن همخوانی و هماهنگی دارد.

وی ادامه‌داد: از این رو در برابر تعداد قابل توجه خانوارهای نیازمند مسکن، رقم بالایی از خانه‌های خالی در کشور وجود دارد که مطابق نیاز جامعه بی مسکن‌ها نبوده و اساسا تقاضای موثر برای آن‌ها وجود ندارد.

جایگاه ویژه بخش خصوصی در طرح پیشران صنعتی‌سازی

در این نشست، نوید پاک‌نژاد مشاور معاونت مسکن و ساختمان با تاکید بر جایگاه ویژه بخش خصوصی در طرح پیشران تحول فناورانه و صنعتی‌سازی ساختمان، اعلام‌کرد: ضرورت و اهمیت این طرح به ویژه از منظر کاهش هزینه ساخت و مدت زمان احداث واحدهای مسکونی، ارتقای کیفیت ساخت، ایمنی ساختمان‌ها و تاب‌آوری ملی، حفظ محیط زیست، تقویت تقاضا برای صنایع تکنولوژیک و همچنین موضوع بهینه‌سازی و صرفه‌جویی در مصرف انرژی حائز توجه است.

وی ضمن تشریح ابعاد و جزییات این طرح، گفت: طرح پیشران تحول فناورانه و صنعتی‌سازی ساختمان، با استناد به ماده ۱۱۹ قانون برنامه هفتم مبنی بر شناسایی و اجرای پروژه‌های طرح‌های هم‌افزایی بخش‌های صنعت و معدن و مسکن، با محوریت صنعت ساختمان و زنجیره‌های وابسته تهیه شده است.

پاک‌نژاد از فرسودگی گسترده در بافت‌های شهری، کمبود مسکن در استطاعت و تامین نیاز مسکن خانوار، ساخت و ساز سنتی با هدر رفت منابع، ناهماهنگی میان نظام شهرسازی، مدیریت شهری و ساخت و ساز و نبود سیاست‌گذاری نوآورانه برای استفاده از فناوری‌های نو در طراحی، اجرا و نگه‌داری ساختمان به عنوان مهم‌ترین چالش‌های حوزه مسکن و شهرسازی یاد کرد.

به گفته وی، اهداف کلان این طرح به موضوعات مهمی همچون ایجاد زنجیره یکپارچه توسعه، تولید و عرضه ساختمان، نوسازی فناورانه و توسعه صنعتی‌سازی، تاثیرگذاری پیشران بر بیش از ۲۰ صنعت اصلی و۱۵۰ حرفه و صنعت فرعی وابسته، محرک رشد پایدار اقتصادی در کنار توسعه مسکن استطاعتی و شهرهای مدرن و پایدار، مربوط می شود.

وی همچنین از پیش‌بینی ۸ گروه از منابع مالی و نحوه تامین سرمایه به منظور ایجاد تحول فناورانه و ترویج صنعتی‌سازی در ساخت و سازهای کشور، شامل انتشار اوراق مشارکت و سایر ظرفیت‌های تامین مالی مسکن از مسیر بازار سرمایه، تامین مالی مبتنی بر قرارداد، تهاتر بدهی با دولت، حمایت صندوق توسعه ملی از تاسیس کارخانه‌های صنعتی‌سازی، استفاده از ظرفیت‌های قانونی همچون ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، حمایت صندوق ملی مسکن و حمایت صندوق شکوفایی و نوآوری، خبر داد.

اعلام آمادگی بخش خصوصی برای اجرای طرح پیشران

در این نشست همچنین دبیر و اعضای هیات مدیره کانون سراسری انبوه‌سازان ایران به عنوان نماینده بخش خصوصی فعال در حوزه ساخت و ساز، برای همراهی با دولت در اجرای طرح پیشران تحول فناورانه و صنعتی‌سازی ساختمان اعلام آمادگی کردند.

نمایندگان بخش خصوصی رفع موانع تولید، حمایت از انبوه‌سازی به عنوان بستر موثر صنعتی‌سازی و تصویب و اعطای مشوق‌های موثر برای ترویج این امر را مورد تاکید قرار دادند.

فرشید پورحاجت، دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان ایران، با بیان اینکه تغییر روش ساخت از سنتی‌سازی به صنعتی‌سازی اقدامی مثبت و رو به جلو در حوزه ساخت و تامین مسکن خانوارها محسوب می‌شود، اعلام‌کرد: بسیاری از واقعیت‌ها و ضرورت‌های صنعت ساختمان و شهرسازی در طرح پیشران بررسی و درج شده است و شرایط موجود حاکی از آن است که تاکنون از ظرفیت‌های موجود به تمامی و به درستی استفاده نشده است.

به گفته وی، الگوهای موفقی از اجرای روش‌های صنعتی ساخت مسکن وجود دارد که در برخی پروژه‌های جهش تولید مسکن نیز اجرا شده است.

پورحاجت اعلام کرد: الگوهای موفق اجرا شده در مسکن ملی خراسان جنوبی و کرمانشاه نشان داد که صنعتی‌سازی تا چه میزان در افزایش سرعت و کاهش زمان ساخت و تسریع تحویل واحدهای مسکونی به متقاضیان اثرگذار است.

وی بر ضرورت بازاندیشی در سیاست‌ها، اعمال مشوق‌ها و رفع موانع موجود در مسیر فعالیت حرفه‌ای سازندگان و انبوه‌سازان تاکید کرد.


کلید واژه ها



حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه خبری بانک مسکن است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
Powerd By Taminmohtava