سه دلیل موفقیت صندوق پس انداز مسکن یکم
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، مسعود ایزدی مدیر روابط عمومی بانک مسکن به مناسبت هفتاد و هشتمین سالگرد تاسیس بانک مسکن، با بیان اینکه صندوق پس انداز مسکن یکم، یکی از نهادهای پرکاربرد طی یک سال اخیر بوده و توانسته اثر بسزایی در خروج بازار معاملات مسکن از رکود داشته باشد، افزود: این صندوق توانسته به اهداف از قبل تعیین شده بانک در خصوص تقویت غیر تورمی قدرت خرید مسکن خانه اولیها به عنوان تقاضای مصرفی و مورد نظر دولت دست پیدا کند.
وی گفت:در دو سه ماه اخیر، میزان ثبت نام متفاضیان تسهیلات خرید مسکن در صندوق پس انداز یکم از حدود 160 نفر در هر روز طی سال 94 به بیش از 670 نفر در روز افزایش پیدا کرد و 300 درصد رشد یافت.این تحول در ورود تقاضای مصرفی مسکن به صندوق پس انداز یکم، به سه دلیل، آثار مثبت برای بخش مسکن به همراه دارد.
ایزدی درباره این دلایل به پایگاه خبری بانک اعلام کرد: اگر صندوق پس انداز یکم راه اندازی نشده بود، این احتمال وجود داشت که در پی خروج بازار ملک از رکود معاملاتی، تقاضای خرید با حجم زیاد وارد بازار شود اما در ماه های اخیر به تناسب رشد معاملات خرید مسکن، حجم ورود افراد به صندوق پس انداز مسکن یکم نیز افزایش پیدا کرد که این وضعیت یک حالت مناسب برای بازار مسکن است و از ورود تهاجمی خریداران به بازار جلوگیری کرده است.
مدیر روابط عمومی بانک مسکن همچنین افزود: شرط خانه اولی بودن متقاضیان تسهیلات صندوق یکم، دومین دلیل از موفقیت این صندوق در شکل دادن به رونق معاملات مسکن بصورت غیر تورمی است.
ایزدی در این باره تصریح کرد: از آنجایی که خانه اولیها به دنبال خرید واحدهای مسکونی کم متراژ هستند و ماهانه حجم کوچکی از این افراد بواسطه اتمام موعد سپرده گذاری، با دریافت تسهیلات مورد نظر، وارد بازار ملک میشوند، در نتیجه حجم معاملات مسکن بدون آنکه از سمت قیمت تحریک آنچنانی شود، افزایش پیدا میکند. عملکرد نیمه اول امسال بازار مسکن، این موضوع را تایید میکند. در نیمه اول امسال حجم خرید و فروش آپارتمان در تهران بیش از 10 درصد افزایش پیدا کرد در حالیکه قیمت واقعی مسکن با کاهش 3 تا 4 درصدی روبرو شد.
مدیر روابط عمومی بانک مسکن تصریح کرد: سبد متنوع تسهیلات مسکن در سال جاری نقش محوری در خارج کردن بازار ملک از رکود را ایفا کرد که در این میان، تسهیلات صندوق یکم، توانست بیشترین ارتباط با وام گیرنده ها را برقرار کند.
ایزدی سومین دلیل تاثیر مثبت تسهیلات صندوق یکم را اطمینان بخشی به انبوه سازان از بابت تضمین حضور تقاضای خرید در ماههای آینده عنوان کرد و گفت: فعالیت صندوق پس انداز مسکن یکم مشخص میکند طی 17 ماه فعالیت این صندوق، بیش از 106 هزار نفر در شهرهای مختلف کشور در این صندوق افتتاح حساب انجام داده اند. این میزان سپرده گذار از پویایی بازار تقاضای خرید مسکن در ماههای آینده خبر میدهند و برای این سازندهها این اطمینان را بوجود می آورد که در هر ماه، حداقل 4 تا 5 هزار نفر در کل شهرهای کشور، از ناحیه صندوق یکم، توان خرید مسکن پیدا میکنند و وارد بازار معاملات ملک میشوند.
مدیر روابط عمومی بانک مسکن رشد ثبت نام در صندوق پس انداز مسکن یکم را ناشی از کاهش نرخ سود این تسهیلات در شهریور از 11 درصد به 8 تا 9/5 درصد عنوان کرد و گفت: این صندوق بیشترین حجم ریالی وام خرید را به سپردهگذاران بعدد از یکسال سسپردهگذاری معادل نصف تسهیلات را پرداخت میکند. این دو ویژگی وامهای خرید مسکن صندوق یکم، باعث شده سپرده گذاری در این صندوق به اولویت خانه اولیها تبدیل شود.
وی افزود:تا کنون بیش از 2 هزار و 200 میلیارد تومان توسط سپرده گذاران، در صندوق پس انداز یکم، منابع و نقدینگی، جذب شده است.
ایزدی همچنین اعلام کرد: تمایل متقاضیان خرید مسکن به سپرده گذاری و افتتاح حساب در صندوق یکم به جای خرید نقدی آپارتمان اگر چه به ناچار بودن متقاضیان برای دوره مشخصی سپرده گذاری و صرف وقت برای تجهیز مالی برمیگردد اما این قضیه نشانه عدم نگرانی خریداران از آینده قیمت مسکن است که خود، تاثیر روانی بر بازار مسکن دارد و مانع از افزایش قیمت مسکن توسط فروشنده ها است.
وی در پایان گفت: همانطور که مدیر عامل بانک مسکن، سال 96 را سال حساس و سرنوشت ساز برای اقتصاد ایران معرفی کرده اند، بخش مسکن سال آینده میتواند به بازیگر اصلی رشد اقتصادی تبدیل شود چرا که برخی از نهادها و ابزارهای تامین مالی مسکن، بصورت تدریجی اما تصاعدی، عمل میکند و در گذر زمان، حجم بیشتری از تقاضای خرید و ساخت مسکن را تحت پوشش خود قرار میدهد.