تاثیر سفته‌بازی در بازار اوراق مسکن تقریبا صفر است

مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن تاثیر «سفته بازی» در تعیین قیمت اوراق حق تقدم استفاده از تسهیلات بدون سپرده مسکن را تقریبا صفر ارزیابی کرد و گفت: چارچوب‌ها و شرایط معامله اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن به حدی کافی سختگیرانه است و در نتیجه میزان سفته بازی در این بازار به صفر میل می‌کند.
پایگاه خبری بانک مسکن

محمدحسین مرادی در گفت‌ و گو با پایگاه خبری بانک مسکن، با تاکید بر اینکه بازار اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن برای کسانی که انگیزه سفته بازی و سوداگری به‌واسطه معامله این اوراق را دارند، هیچ جذابیتی ندارد، افزود: اوراق مسکن از زمان انتشار تا چهارماه قابلیت معامله ندارد و در نتیجه بازار بسیار پرریسکی برای کسانی که صرفا به دنبال انتفاع مالی از خرید و فروش آن باشند، محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: سفته بازی در بازار اوراق مسکن مستلزم داشتن چشم‌انداز روشنی از افزایش قیمت اوراق در چهارماه آینده است و این یکی از شرایطی است که برای جلوگیری از نفوذ سفته بازان به این بازار پیش‌بینی شده است. از این رو بعید به نظر می‌رسد در این شرایط کسی با انگیزه سوداگری نسبت به خرید اوراق اقدام کند.

مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن در پاسخ به پرسشی درباره میزان تاثیر احتمالی سفته بازی در افزایش بیش از سه‌هزار تومانی میانگین قیمت اوراق مسکن در هفته اول دی‌ماه، تاکید کرد: سفته بازی در این نوسان قیمت هیچ اثری نداشته است.

وی با اشاره به اینکه از دیگر موانع بر سر راه سفته بازان، محدودیت تعداد اوراق خریداری شده به ازای هر فرد متقاضی است، گفت: البته ممکن است درصد بسیار جزئی در این بازار سفته بازی کنند، اما قطعاً نمی‌توان این موضوع را تعمیم داد و عنوان کرد که تقاضای سفته بازی سبب بالا و پایین رفتن قیمت اوراق می‌شود.

مرادی در ادامه با تاکید بر اینکه قیمت اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن را میزان عرضه و تقاضای آنها در فرابورس مشخص می‌کند، توضیح داد: طبعا در صورتی که تقاضا برای اوراق منتشر شده در یک ماه مشخص بالا و در مقابل عرضه آن کم باشد، قیمت‌ها با افزایش روبرو می‌شود و در مقابل در صورتی که عرضه بیش از تقاضا باشد، شاهد افت قیمت نماد «تسه» مربوطه خواهیم بود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اکنون با محدودیت در عرضه اوراق مسکن مواجه هستیم؟ گفت: به دلیل آنکه عرضه اوراق از مانده سپرده‌ها تبعیت می‌کند، بنابراین قطعا محدودیت در انتشار آن وجود دارد. در عین حال با توجه به وضعیت بازار و حجم عرضه و تقاضای خرید اوراق و همچنین معاملات مسکن، مشکلی که از محدودیت عرضه در بازار نشات گرفته باشد، وجود ندارد و حتی در شماری از نمادهای تسه، عرضه بیشتر از تقاضاست.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000