معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد:
درس آموزی از حادثه «پلاسکو»
پیروز حناچی معاون شهرسازی وزیر راه اظهار کرد:حوادث مختلف به دلیل تاثیراتی که در جامعه گذاشتهاند منجر به تصویب قوانینی شدهاند و این بدانمعناست که تمامی کشورها از حوادثی که در کشورشان رخ داده عبرت گرفتهاند تا اشتباهات گذشته بار دیگر تکرار نشود.
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران ادامه داد: دلیل شکل گیری بخش عمده ای از ضوابط حریق در بسیاری از کشورهای دنیا که هم اکنون ملاک عمل قرار گرفته است جلوگیری از تکرار حوادث تلخ گذشته بوده است .
حناچی در بیان نمونهای از آتشسوزیهای سایر کشورها و تجهیز و امنیت وسایل و تجهیزات آتشنشانی به آتشگرفتن ساختمان ۸ طبقه که ۱۰۰ سال پیش در نیویورک رخ داد، اشاره کرد و گفت: آتشنشانی نیویورک وقتی ۱۰۰ سال پیش برای خاموشکردن به محل حادثه رفت، حداکثر تا ۶ طبقه را توانست پوشش دهد و ۱۰۰ نفر در آن آتش سوزی از بین رفتند. آن آتشسوزی منجر به تدوین قانون ایمنی و به وجود آمدن بخشهای پیشگیری از آتشسوزی شد.
او با بیان اینکه پس از این حادثه یکی از ماموریت های مهم سازمان آتش نشانی نیویورک علاوه بر اطفای حریق، پیشگیری از وقوع حریق تعیین شده، تصریح کرد: از این رو نگاه مجموعه وزارت راه و شهرسازی به حادثه پلاسکو، عبرتآموزی و پیشگیری از رخدادادهای مجددی از این دست است.
معاون وزیر راه وشهرسازی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری، گفت: مجموعه وزارت راه و شهرسازی به دنبال یافتن مقصران حادثه ساختمان پلاسکو نیست، دنبال مقصر گشتن از فرعیات حادثه پلاسکو است و باید در نظر داشته باشیم دستگاههایی که موضوع حادثه پلاسکو را دنبال میکنند پیگیری دلایل و مقصران حادثه را انجام خواهند داد.
او اضافه کرد: مهمتر از یافتن مقصران اصلی حادثه ساختمان پلاسکو، درسگرفتن از موضوع و یافتن تمهیداتی برای ماجرا است که مورد توجه ما قرار دارد و این نکته که باید، ایمنی سایه خود را بر روی شهرها بیندازد.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: اگر ایمنی وجود نداشته باشد و شهروندان در شهر ایمن زندگی نکنند اساسا فعالیتی نمیتواند شکل پیدا کند. فکر میکنم واقعه پلاسکو نقطه عطف محوریت ایمنی در فعالیتهایی است که ما در شهرهایمان پیش خواهیم گرفت.