رییس اتحادیه مشاوران املاک تشریح کرد:

هفت گام مکمل برای تسهیلات مسکن

رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران ۷ روش برای افزایش درجه کارآیی تسهیلات فعلی در حوزه ساخت و خرید مسکن را تشریح کرد.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، حسام عقبایی با تاکید بر نقش موثر افزایش سقف تسهیلات خرید و ساخت مسکن از ابتدای امسال در خروج بازار معاملات ملک از حالت رکود و پیشروی در فاز پیش رونق، خاطرنشان کرد: به طور قطع از ابتدای امسال تاکنون مهم ترین عامل خروج بازار معاملات مسکن از حالت رکود و حرکت بازار خرید و فروش ملک در فاز پیش رونق، افزایش سقف تسهیلات خرید و ساخت مسکن در شهر تهران و سایر نقاط شهری کشور بوده است.

وی ادامه داد: به این معنا که می توان ادعا کرد اصلی ترین عامل حرکت افزایشی حجم معاملات خرید و فروش ملک در مسیر پیش رونق و افزایش حجم تقاضا برای خرید آپارتمان از جانب متقاضیان مصرفی «تقویت قدرت خرید متقاضیان به واسطه تزریق سقف جدید وام بدون سپرده و همچنین تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم به بازار تقاضا» است.

عقبایی گفت: به همین علت است که می بینیم طی 8 ماهه اول امسال، حجم معاملات خرید ­و فروش مسکن در شهر تهران رشد محسوسی داشته است به گونه ­ای که می ­توان از آن با عنوان حرکت بازار معاملات مسکن در فاز پیش رونق و کم شدن فاصله بازار مسکن با دوره رونق یاد کرد.

وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که پیش بینی می شود در ادامه حرکت بازار مسکن در فاز پیش رونق طی ماه های پیش رو و با ورود تسهیلات جدید به بازار تقاضای آپارتمان ­های مصرفی حجم معاملات مسکن باز هم افزایش یابد.

رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران ادامه داد: افزایش حجم معاملات طی ماه های آتی به گونه ای خواهد بود که می توان ادعا کرد سال 95 آخرین سال رکود در بازار مسکن است؛ هر چند از ابتدای امسال نیز شاهد خروج بازار مسکن شهر تهران و برخی شهرهای دیگر از حالت رکود و حرکت بازار معاملات آپارتمان در این شهرها در مسیر پیش رونق بوده ایم.

وی افزود: نسبت به بازار مسکن سال 96 به لحاظ افزایش حجم معاملات خرید آپارتمان و رسیدن به فاز رونق خوش بین هستم و معتقدم رونق معاملات مسکن که طی سال های اخیر از این بازار فاصله گرفته بود در سال آینده به بازار معاملات ملک بازگشت خواهد کرد.

عقبایی ادامه داد: با این حال، این رونق به هیچ وجه همراه با جهش و رشد محسوس قیمت آپارتمان های مسکونی و مصرفی و سایر واحدهای مسکونی نخواهد بود چرا که بازار مسکن از هر گونه ظرفیت برای جهش قیمت آپارتمان خالی است و هیچ پتانسیلی از این جهت در بازار معاملات مسکن رصد نمی شود.

رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران همچنین خاطرنشان کرد: با این حال در صورت بروز هفت تغییر در سقف و نحوه پرداخت وام خرید و ساخت مسکن می توان انتظار داشت این وام با قدرت و کارآمدی بیشتری در سال آینده منجر به رونق غیرتورمی در بخش مسکن شود.

عقبایی توضیح داد: اولین اقدام به «بازنگری در ضوابط اختصاص تسهیلات خرید مسکن با توجه به عمر بنا» برمی گردد؛ در صورتی که تمهیدی اندیشه شود تا تسهیلات خرید مسکن به « واحدهای با عمر بیشتر» نیز اختصاص یابد تقاضا برای دریافت تسهیلات و در نتیجه خرید مسکن افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: از سوی دیگر لازم است تدابیری اندیشه شود تا در گام دوم، «تسهیلات خرید مسکن به عموم اقشار و طبقات تعلق بگیرد»؛ به این معنا که تعداد تسهیلات در نظر گرفته شده افزایش یابد که البته این امر مستلزم در نظر گرفتن محدودیت های منابع بانک عامل بخش مسکن است.

رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران، سومین اقدام برای افزایش درجه کارآیی تسهیلات خرید مسکن را «کاهش بروکراسی های موجود در مسیر دریافت تسهیلات » عنوان کرد.

عقبایی افزود: لازم است در گام چهارم تلاش هایی مبنی بر «کاهش نرخ سود تسهیلات خرید آپارتمان» صورت بگیرد هر چند بانک مسکن در سال جاری اقدامات موثری در این زمینه انجام داده است و نرخ سود تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم را به زیر 10 درصد کاهش داده است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین اگر تدابیری اندیشده شود که «اقساط ماهانه تسهیلات متناسب با توان درآمدی افراد به صورت شناور تعیین شود» می توان نسبت به افزایش کارآیی تسهیلات خرید مسکن امیدوار بود.

وی «افزایش مدت زمان بازپرداخت تسهیلات» را ششمین پیش شرط مهم برای افزایش میزان اثرگذاری وتسهیلات خرید مسکن عنوان کرد.

عقبایی «تنوع بخشی به سقف تسهیلات خرید مسکن»  را اقدام هفتم در جهت افزایش اثر تسهیلات بانکی در رونق بازار ملک عنوان کرد و گفت: باید شرایطی فراهم شود که متقاضیان خرید آپارتمان های مصرفی بزرگ متراژتر یا متقاضیان خرید آپارتمان در مناطق مرغوب تر نیز بتوانند از پوشش مناسب  تسهیلات بانکی در تامین هزینه های خرید مسکن برخوردار شوند.

وی تاکید کرد: در صورت تحقق این اقدامات می توان شاهد اثربخشی هر چه بیشتر تسهیلات در رونق معاملات مسکن بود.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000