وی افزود: در حال حاضر از ۲ هزار و ۷۰۰ محله در عرصههای محلات هدف بافت میانی و بافتهای ناکارآمد، سکونت گاههای غیر رسمی یا حاشیهنشینی و بافتهای تاریخی که در کشور وجود دارند، کار مطالعاتی یک هزار و ۱۰۰ محله در سراسر کشور پایان یافته است.
دکتر روستا با اشاره به گامهای برداشته شده در برنامه ششم توسعه برای نوسازی بافتهای ناکارآمد، گفت: در برنامه ششم توسعه پیشبینی شده است که دولت، سالانه برای بهسازی و نوسازی ۲۷۰ محله در کشور ورود کند و مدیریت شهری میانگین نیازها و برخورداری شهری را به هر شهر اختصاص دهد. دولت در این فرآیند نقش تسهیلگری ایفا میکند.
وی با اشاره به اینکه ۹ کلان شهر ایران دارای سکونت گاههای غیر رسمی هستند، گفت: طبق آمار از ۱۹ میلیون نفر ساکن در بافتهای ناکارآمد کشور، نزدیک به ۶ میلیون نفر درمساحتی معادل ۵۴ هزار هکتار با مطالعه مصوب، سکونت دارند.
عضو هیات مدیره شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران همچنین افزود: برای نوسازی و بهسازی در سکونت گاههای غیر رسمی در کشور ۶ ردیف تملک دارایی سرمایهای در اختیار داریم ولی شهرهایی مانند مشهد، قم، شیراز و زاهدان به دلیل حساسیت موضوع نوسازی بافتهای ناکارآمد، ردیفهای خاص ملی دریافت میکنند.