با ثبت رکورد معاملات فصل سرد در بازار بالادست ملک امکان پذیر شد

یک پیش بینی زمستانی از بازار مسکن

رکورد بیشترین معاملات روزانه اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن در زمستان ۹۵ در آخرین هفته سپری شده از بهمن ماه ثبت شد.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، اگر چه سطح کل معاملات اوراق حق تقدم استفاده از تسهیلات بدون سپرده مسکن در هفته گذشته با ۸.۹ درصد کاهش نسبت به هفته قبل از آن روبرو شد، اما از آنجا که پرمعامله ترین روز زمستان امسال در بازار اوراق مذکور، در سومین روز هفته اخیر ثبت شد، می توان با تحلیل داده های این هفته شاخص در بازار اوراق مسکن به عنوان بازار بالادست ملک، وضعیت بازار معاملات مسکن را نیز پیش بینی کرد.

بر اساس این گزارش در طول سومین هفته بهمن ماه مجموعا ۳۱۶ هزار و ۲۰۵ فقره اوراق حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکنکه با نماد «تسه» در فرابورس عرضه می شود، با قیمت میانگین ۷۶ هزار و ۷۸۵ تومان به فروش رفت.

در این بین با وجود کاهش تعداد اوراق مبادله شده، قیمت میانگین معاملات ۱۶ تا ۲۰ بهمن ماه با افزایش جزئی ۰.۷ درصدی نسبت به هفته پیش تر از آن روبرو شد.

البته میانگین وزنی قیمت معاملات هفته دوم بهمن ماه نیز در کانال ۷۶ هزار تومان اما در سطح ۷۶ هزار و ۴۴۰ تومان بود.

مقایسه آمار این دو هفته حاکی است حتی افزایش کمتر از یک درصدی قیمت های تسه نیز می تواند به کاهش انگیزه برای خرید اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن منجر شود و اثر آن در بازار چند برابر میزان کاهش قیمت است.

یکی از نشانگرهای دمای معاملات مسکن در  کشور، حجم معاملات در بازار اوراق تسه به عنوان بازار  بالادستی بخش مسکن است. همان گونه که اغلب مشاوران املاک انتظار داشتند، میزان خرید و فروش آپارتمان مسکونی در سه ماهه پایانی سال همزمان با ایام شب عید نسبت به پاییز با افزایش روبرو شده است به نحوی که تنها در دی ماه نسبت به آذرماه حجم معاملات در بازار املاک مسکونی با حدود ۴۰ درصد افزایش همراه بوده است.

اکنون با توجه به گرم تر شدن بازار اوراق تسه نسبت به دی ماه، به نظر می رسد شیب صعودی معاملات مسکن در بهمن و اسفند تندتر خواهد شد.

روز دوشنبه ۱۸ بهمن ماه گرم ترین روز بازار تسه در کل زمستان بود که طی آن ۸۹ هزار و ۴۱۸ فقره اوراق تسهیلات با قیمت میانگین ۷۶ هزار و ۱۴۷ تومان در بازار رسمی فرابورسی مبادله شد.

با توجه به تثببت نسبی قیمت اوراق تسهیلات مسکن در کانال ۷۶ هزار تومان از اول بهمن ماه تا کنون و نیز چشم انداز آتی که هرگونه افزایش قیمت هیجانی و حباب آلود را حتی با وجود افزایش خرید اوراق تا آستانه روزانه ۹۰ هزار فقره، بعید و غیرمحتمل کرده است، پیش بینی می شود با استمرار این ثبات نسبی آمار تعداد اوراق مبادله شده در کل بهمن ماه از آمار دی ماه پیشی بگیرد.

در حال حاضر هزینه دریافت تسهیلات بدون سپرده مسکن به مبلغ ۱۱۰ میلیون تومان برای زوجین تهرانی خانه اولی، بر اساس قیمت میانگین هفته اخیر، حدود ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000