آیا برجام در نظام بانکی بی اثر بوده است؟

گسترش روابط خارجی بانکی از سه کانال

در حالی که بسیاری از منتقدان برجام مدعی هستند که برجام نتوانسته در حوزه بانکی، به اهداف تعیین شده دست یابد، اما گزارش ها نشان می دهد، روابط فرامرزی در حوزه بانکی گسترش یافته است.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، در روزهای اخیر، سه قرار همکاری  بین بانک مرکزی ایران، با کشور جمهوری آذربایجان، ژاپن و مولداوی شکل گرفته است. رئیس کل بانک مرکزی، در سفر به جمهوری آذربایجان، با شاهین مصطفی اف وزیر اقتصاد، المان رستم اف رئیس بانک مرکزی و رفعت اصلانلی رئیس اتاق نظارت بر بازار مالی دیدار کرد. سیف در این دیدار که به دعوت رییس  بانک مرکزی جمهوری آذربایجان تحقق یافته، در خصوص همکاری های دو جانبه رایزنی کرد. وی گسترش همکاری میان بانک های تجاری ایران و جمهوری آذربایجان برای تسهیل روابط و مبادلات تجاری و ایجاد یک حساب کارتی مخصوص برای کار کردن با ارز ملی دو کشور را از محورهای عمده مورد مذاکره در این دیدار اعلام کرد .

دومین کانال همکاری، تبادل نامه همکاری نظارتی بانکی با هدف تسهیل شرایط حضور بانک های معتبر ژاپنی در ایران بود. همچنین قرارداد همکاری با تاکید حضور بانک های کشور در ژاپن و انتقال تجربیات نظارتی و بهره‌مندی از برنامه‌ها و خدمات آموزشی نظارت بانکی طرفین، میان بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و آژانس خدمات مالی ژاپن (JFSA) به امضاء رسید.  

 به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، این مراسم امضای تبادل‌ نامه (EOL) نظارتی با حضور معاون نظارت بانک مرکزی، مدیران‌کل و جمعی از مدیران و کارشناسان آن معاونت و نمایندگان آژانس خدمات مالی ژاپن برگزار شد. فرشاد حیدری توسعه روابط تجاری مشترک را مستلزم گسترش روابط  بانکی دانست و افزود: سال گذشته کشور ژاپن در خصوص آموزش‌های نظارت بانکی با نظام بانکی ایران همکاری‌های مناسبی داشته است که امید می‌رود این همکاری‌ها تداوم و ارتقاء یابد تا استانداردهای بانکی ایران به سطوح جهانی مد نظر برسد و همزمان، بانکداران ژاپن نیز برای بسط و توسعه روابط خود با نظام بانکی ایران، با اصول بانکداری بدون ربا به حد کافی آشنا شوند.

معاون نظارتی بانک مرکزی با بیان اینکه ایران از اولین کشورهایی است که در آن بانکداری اسلامی آغاز شده است، تصریح کرد: بانکداری اسلامی در ایران قدمتی 33 ساله دارد و پس از ایران، کشورهای اسلامی دیگر نیز بانکداری اسلامی را آغاز کردند. امروزه در بسیاری از کشورهای اروپایی نیز خدمات بانکی اسلامی به مسلمانان ارایه می‌شود و ایران آمادگی دارد تجربیات خود را در این زمینه به دیگر کشورها و به ویژه ژاپن منتقل کند.

در این نشست، ماساتو کاندا، مدیرکل بین‌الملل آژانس خدمات مالی ژاپن، ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران، امضای تبادل‌ نامه نظارتی میان ایران و ژاپن را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: امضای این تبادل ‌نامه، مقدمه‌ای برای تبادل‌ دانش و تجربیات بانکی و امضای تفاهم‌ نامه نظارتی (MoU) خواهد بود و با توجه به آمادگی بانک‌های ژاپنی برای حضور در ایران، سرآغازی برای تحقق هدف توسعه همکاری‌های بانکی به شمار می‌رود.

سومین کانال ارتباطی نیز در قرار ملاقات رئیس کل بانک مرکزی و رئیس جمهوری مولداوی شکل گرفت. در این دیدار رئیس کل بانک مرکزی پیش از سفر به آذربایجان،  با بیان اینکه این ملاقات فرصت مناسبی است تا زمینه همکاری های بانکی دو کشور گسترش یابد، افزود: نظام بانکی ایران قبل از تحریم ها، ارتباطات مناسبی با بانک های بزرگ اروپایی داشت، لیکن در زمان تحریم، این ارتباطات بسیار تضعیف شد، البته خوشبختانه در حال حاضر به تدریج روابط کارگزاری با بانک های بین المللی در حال توسعه و گسترش است.

وی با بیان اینکه پیشنهاد تاسیس شعبه بانک های ایرانی در مولداوی را با مدیران بانک های ایران مطرح خواهد کرد، گفت: متقابلاً نیز بانک های مولداوی در صورت تمایل می توانند از این فرصت برای حضور در ایران استفاده کنند و با فراهم شدن زمینه همکاری، تاسیس بانک مشترک ایران و مولداوی در دستور کار طرفین قرار گیرد. در این دیدار رییس جمهور مولداوی، ایگور دودون ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران و مذاکره با مقامات کشورمان خاطرنشان کرد: کشور مولداوی دارای ظرفیت های مناسبی برای متصل کردن بانک های ایرانی و اروپایی به منظور انجام تعاملات دو سویه است. رییس جمهور مولداوی با بیان اینکه بانک های مولداوی را برای حضور در ایران و ایجاد شعب تشویق خواهد کرد، افزود: در مرحله نخست باید بانک های علاقه‌مند برای انجام همکاری از سوی طرفین معرفی و در مرحله بعد زمینه‌های ایجاد روابط کارگزاری و سهام داری مورد بررسی قرار گیرد.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000