آمارهای پولی و بانکی در آذر ماه نشان می دهد

رشد ۷۲/۸ درصدی منابع صندوق پس انداز مسکن

آخرین آمارهای بانک مرکزی مربوط به دوره زمانی منتهی به آذر ماه سال جاری نشان می دهد که حجم سپرده های صندوق پس انداز مسکن نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۲/۸ درصد رشد کرده است

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، بانک مرکزی آمارهای پولی و بانکی را تا پایان فصل پاییز یعنی آذر ماه سال جاری به روز کرد. مطابق این آمار، حجم منابع صندوق پس انداز مسکن، در آذر ماه سال جاری به 4/8 هزار میلیارد تومان رسید. این رقم نسبت به آذر ماه سال قبل 72/8 درصد رشد کرده است. نکته جالب این است که رشد این آمار در آذر ماه سال 94 نسبت به آذر ماه سال 93 معادل با 16/3 درصد بوده است. بنابراین عملکرد سال جاری در رشد منابع سپرده های صندوق پس انداز مسکن نسبت به مدت مشابه سال قبل بسیار چشمگیر بوده است.

دیگر آمارهای بانک مرکزی نیز، رشد بالا در این محل را تایید می کند. منابع صندوق پس انداز مسکن در آذرماه سال 95 نسبت به اسفند ماه سال 94، معادل 61/7 درصد رشد کرده است. این در حالی است که رشد این منابع در آذرماه سال 94 نسبت به اسفند 93، تنها 17/2 درصد بوده است.

در مهرماه سال جاری، نخستین افتتاح‌کنندگان حساب صندوق پس‌انداز یکم بانک مسکن پس از یک دوره انتظار یک‌ساله و تکمیل فرآیند تشکیل پرونده تسهیلات خود را دریافت کردند. صندوق پس‌انداز یکم به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی بانک مسکن و یکی از روش‌های مطمئن تامین مالی در جهت تهیه مسکن به شمار می‌رود.

قبل از شروع به کار صندوق پس انداز مسکن یکم، متقاضیان دریافت تسهیلات با افتتاح حساب صندوق پس انداز مسکن، پس از یک سال تنها می توانستند تا سقف 20 میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند. این تسهیلات کسر ناچیزی از هزینه تامین مالی برای خرید ساختمان را تامین می کرد. با تاسیس حساب صندوق پس انداز مسکن یکم، امکان ارائه تسهیلات برای هر فرد تا سقف 80 میلیون تومان و برای زوجین تا 160 میلیون تومان پس از دوره انتظار یک‌ساله فراهم شد.

آمارها نشان می دهد که در 8 ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل تعداد آپارتمان های فروش رفته در تهران 12 افزایش یافته است. به گفته مسوولان، بخش زیادی از این معاملات ناشی از تحریک تقاضای مصرفی به خصوص خانه اولی ها بوده که پرداخت تسهیلات 80 و 160 میلیون تومانی صندوق پس انداز مسکن یکم، به آن ها توانسته قدرت خرید متقاضیان را تا حد توانمند شدن برای خرید و انجام معامله افزایش دهد و رشد معاملات مسکن را به وجود آورد.

از سوی دیگر، آمارهای بانک مرکزی نیز نشان می دهد منابع پس انداز مسکن نیز در سال جاری روند افزایشی داشته باشد و تداوم این موضوع باعث می شود که قدرت بانک مسکن برای اعطای تسهیلات در این حوزه افزایش یابد.

بر اساس گزارش بانک مرکزی، آمار عملکرد صندوق تا پایان 16 دی‌ماه سال‌جاری نشان می‌دهد، بیش از 129 هزار فقره حساب افتتاح و مبلغ 2/8 هزار میلیارد تومان نیز در این صندوق سپرده‌گذاری شده است. همچنین با گذشت یکسال از زمان آغاز افتتاح حساب، پرداخت تسهیلات به متقاضیان واجد شرایط نیز از خردادماه سال جاری آغاز شده است، بطوری‌که تا پایان آذرماه سال جاری تعداد 3565 فقره تسهیلات جمعاً به مبلغ 213 میلیارد تومان از محل این صندوق پرداخت شده است

در گزارش بانک مرکزی، کل منابع قرض الحسنه پس انداز در تمام بانک ها و موسسات اعتباری در آذرماه سال جاری معادل با 52/6 هزار میلیارد تومان بوده است. این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل 34 درصد افزایش یافت. دیگر آمار این گزارش نشان می دهد که حجم نقدینگی در آذر ماه به 1184 هزار میلیارد تومان رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 28/1 درصد رشد کرده است. رشد نه ماهه نقدینگی اقتصاد کشور معادل با 16/5 درصد بوده است



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000