اقدام تازه توسط گروه مالی سرمایه گذاری مسکن
گام جدید صنعتی سازی مسکن کلید خورد
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، روش قالب تونلی یکی از روشهای صنعتی سازی است که کاهش زمان، کاهش هزینه، ارتقای کیفیت و افزایش ایمنی از مزیتهای آن به شمار میرود. این سیستم که یکی از بهترین روشهای ساخت و ساز صنعتی است، از ابتدا در کشورهایی که با مشکل زلزله روبرو بودند، مورد توجه قرار گرفت.
امروزه نیاز به صنعتی سازی به ویژه برای واحدهای مسکونی بیش از پیش در بین جوامع احساس میشود؛ افزایش جمعیت و تقاضای روز افزون نیاز به مسکن در کشور و به ویژه در نسل جوان، گسترش شهرنشینی، لزوم برقراری تعادل بین عرضه و تقاضای مسکن، کیفیت پایین شیوههای سنتی ساخت و ساز،کاهش منابع انرژی و نیاز به صرفه جویی در مصرف، کاهش اتلاف انرژی ساختمان در راستای اصلاح الگوی مصرف، بالا بودن قیمت تمام شده مسکن و عدم امکان خرید توسط اقشار ضعیف و متوسط تنها بخشی از دلایل نیاز به توسعه صنعتی سازی به شمار میرود.
در همین راستا شرکت گروه سرمایه گذاری مسکن به عنوان یکی از انبوهسازان بزرگ، از پیشگامان صنعت ساختمان با سیستم قالب تونلی در کشور است. سیستمی که با سرعت در اجرای کار و طبعاً اقتصادی شدن پروژه و مزایای سازهای، هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی، حرف اول را در انبوه سازی کشور می زند.
گروه سرمایه گذاری مسکن پروژههای بسیاری را در مناطق مختلف کشور با استفاده از روش قالب تونلی احداث و تکمیل کرده است که در همین زمینه با توجه به موفقیت شرکت مهندسین مشاور سرمایهگذاری مسکن از شرکتهای تابعه گروه سرمایهگذاری مسکن در امر ساخت و ساز به روش قالب تونلی، شرکت تعاونی مسکن سازمان حسابرسی احداث پروژه خود را به مساحت 2 هزار و 720 متر مربع به این شرکت مهندسی سپرده است.
هم اکنون طرح و نقشه این پروژه در مرحله پایان اخذ پروانه است و باتوجه به گودبرداری انجام شده امید میرود که عملیات پروژه به زودی آغاز شود.
این پروژه در زمینه ساختمان سازی با سیستم قالب تونلی، نوعی خط شکنی و یک گام مهم مهندسی در بلند مرتبه سازی در کشور محسوب می شود و تاکنون هیچ سابقهای برای اجرای چنین ارتفاعی با سیستم قالب تونلی در سازمان نظام مهندسی تهران و شهرداری وجود نداشته است و طراحی معماری و سازه آن برای چنین سیستمی برای اولین بار در کشور صورت گرفت.
بر اساس این گزارش، پس از مذاکره با سازمان نظام مهندسی و پذیرش نفوذ امضاهای معماری و سازه آن، مهندسین مشاور سرمایه گذاری مسکن طراحی معماری و سازه آن را بر عهده گرفت و برای اولین بار طراحی معماری و سازه برجی 30 طبقه و به تعداد 198 واحد مسکونی و مشاعات آن با استفاده از سیستم مذکور توسط این شرکت انجام پذیرفت.
علاوه بر این، شرکت تعاونی مسکن سازمان حسابرسی کشور، با توجه به رضایتی که از طراحی برج 30 طبقه با سیستم قالب تونلی توسط مهندسین مشاور سرمایه گذاری مسکن داشت، طراحی پروژه مسکونی دوم خود را در منطقه 22 تهران در زمینی به مساحت 8 هزار و 106 متر مربع به تعداد 195 واحد به این مهندسین مشاور واگذار کرد.
پروژه به دلیل تنوع اعضای تعاونی، بسیار متنوع و در چند طبقه پنج واحدی ، چند طبقه دوبلکس و چند طبقه چهار واحدی ساخته شد.
بدین ترتیب برای اولین بار در کشور، معماری برج بالای بیست طبقه با چندین نوع پلان در طبقات، برای خواست و سلیقه ها و توان اقتصادی متفاوت مطابق تراکم در هر چهار جانب بدنه برجها، با سیستم قالب تونلی طراحی و سازه، آن هم متناسب با معماری طراحی شد. البته طرح های تاسیساتی آن با تمام پیچ و خم های هر طبقه نسبت به طبقه دیگر چالش برانگیز بوده که با طراحی غیر متعارف تمامی مسائل آن حل شد.