جزییات برنامه دولت برای مسکن کم‌ درآمدها

برنامه دولت برای خانه‌دار شدن مسکن کم‌ درآمدها در آستانه تکمیل پروژه‌های مسکن مهر، با تکیه بر تسهیلات بانک مسکن برای اجرا به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ابلاغ شد.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، بر اساس مصوبه هیات وزیران در جلسه 27 بهمن ماه 95، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی موظف شد نسبت به اجرای برنامه دولت برای تامین مسکن گروه‌های کم درآمد که در دو قالب «مسکن اجتماعی» و «مسکن حمایتی» پیش‌بینی شده است، اقدام کند.
بر اساس این مصوبه، تسهیلات دولتی پیش‌بینی شده برای خانه‌دار شدن کم‌ درآمدها منوط به تشخیص برخورداری از شرایط ویژه‌ای است که کم‌ درآمد بودن خانوار به وسیله آن احراز می‌شود. به این ترتیب افراد سرپرست خانوار کم‌ درآمد که خود و افراد تحت تکفل آنها از ابتدای سال 90 فاقد واحد مسکونی با دوام یا تسهیلات مسکن بوده و از آغاز انقلاب اسلامی تاکنون از هیچ‌ یک از امکانات دولتی یا امکانات نهادهای عمومی غیردولتی مربوط به مسکن شامل تامین زمین، واحد مسکونی و یا تسهیلات یارانه‌ای خرید و ساخت واحد مسکونی استفاده نکرده باشند می‌توانند از تسهیلات مسکن اجتماعی و مسکن حمایتی برخوردار شوند. همچنین متقاضیان باید دارای حداقل پنج‌سال سابقه سکونت در شهر مورد تقاضا باشند.
متقاضیان واجد شرایط در قالب برنامه مسکن حمایتی می‌توانند از ظرفیت تسهیلات مصوب احیاء و نوسازی بافت‌های فرسوده با سقف‌های فردی 50، 40 و 30 میلیون تومان به‌ترتیب برای کلان شهرها و مراکز استان‌ها، شهرهای با جمعیت بیش از 200 هزار نفر و سایر شهرها برای ساخت واحدهای مسکونی بافت‌های فرسوده برای خرید تسهیلات با عمر بنای حداکثر 20 سال استفاده کنند. پرداخت پنج درصد از سود 18 درصدی مصوب شورای پول و اعتبار برای این تسهیلات بر عهده متقاضیان خواهد بود و مابه‌التفاوت سود مصوب و میزان پرداختی در قالب یارانه توسط سازمان برنامه و بودجه کشور به بانک پرداخت می‌شود.
همچنین در صورت وجود متقاضیان مسکن از گروه‌های کم‌ درآمد برای خرید واحدهای مسکن مهر بدون متقاضی، دولت به ازای هر واحد مسکونی هفت میلیون تومان کمک بلاعوض به این گروه‌ها پرداخت می‌کند.
برنامه مسکن اجتماعی دولت نیز ناظر بر سه سر فصل کمک به ساخت مسکن استیجاری، پرداخت کمک اجاره و اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه ودیعه مسکن است. بر این اساس دولت به منظور کمک به ساخت مسکن استیجاری، به اشخاص حقیقی و حقوقی دارای زمین که مایل به احداث واحدهای مسکونی استیجاری با نرخ‌های اجاره ترجیحی و در قالب توافق با بنیاد مسکن داشته باشند، به ازای هر واحد استیجاری تا دو برابر سقف تسهیلات نوسازی بافت‌های فرسوده یعنی به میزان 100، 80 و 60 میلیون تومان به ترتیب برای کلان شهرها و مراکز استان‌ها، شهرهای با جمعیت بیش از 200 هزار نفر و سایر شهرها پرداخت می‌شود.
در نیمه بهمن‌ ماه امسال دکتر محمدهاشم بت‌شکن، مدیرعامل بانک مسکن در نشستی خبری از پرداخت بیش از 80 هزار فقره تسهیلات احیاء و نوسازی بافت‌های فرسوده توسط بانک مسکن خبر داد که نشان از عملکرد مطلوب تنها بانک عامل بخش مسکن در کشور در این زمینه دارد.
بر اساس این گزارش، وزارت راه و شهرسازی نیز موظف شده نسبت به تامین زمین در محدوده شهرها که دارای تاسیسات زیربنایی آب، برق و گاز بوده و یا زمین‌های مناسب در شهرهای جدید برای ساخت واحد استیجاری از طریق واگذاری به سازندگانی که تمایل به ساخت مسکن ملکی ـ استیجاری با رعایت حداقل 40 درصد اجاره‌ای دارند، اقدام کند. طبعا اداره واحدهای استیجاری برای بهره‌برداری گروه‌های کم‌ درآمد با هماهنگی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی صورت خواهد گرفت اما ملکیت تمام واحدها به سازندگان تعلق خواهد داشت.
طبق برنامه دولت، سازندگان مسکن استیجاری موظف هستند واحدهای استیجاری خود را حداقل به مدت 10 سال به متقاضیان معرفی شده واگذار کنند. همچنین وزار راه و شهرسازی مجاز است واحدهای مسکن مهر بدون متقاضی را از طریق مزایده به بخش خصوصی که متمایل به تملک این واحدها برای بهره‌برداری استیجاری هستند، واگذار کند.
پرداخت کمک‌ هزینه اجاره نیز بخش دیگری از برنامه مسکن اجتماعی است که طی آن، میزان این کمک‌ هزینه ماهانه به ترتیب تا 200 هزار تومان برای شهرهای زیر 500 هزار نفر و تا چهار صد هزار تومان با افزایش 10 درصدی سالیانه برای شهرهای بالای 500 هزار نفر تعیین شده است. خانوارهای شامل این کمک‌ هزینه، در صورت تایید ادامه وضعیت درآمدی توسط مراجع ذی‌ربط، مجاز به استفاده از این کمک‌ هزینه هستند.
همچنین پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ودیعه مسکن برای حمایت از خانوارهایی که توان بازپرداخت اقساط را دارند به ازای هر واحد معادل 5/7 میلیون تومان با بازپرداخت 60 ماهه تعیین شده است.
شناسایی و تهیه فهرست متقاضیان مسکن کم‌ درآمد که واجد شرایط تشریح شده توسط دولت باشند، بر عهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است که باید با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) این فهرست را تهیه کند.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000