روتیتر: معاون امور اقتصادی بانک مرکزی تفاوت¬های تامین مالی مسکن در دو دوره را تشریح کرد:

نقش موثر بانک مسکن در مدیریت اجرایی

معاون اقتصادی بانک مرکزی، مسکن مهر را نمادی از اصلاح سیاست در اقتصاد ایران توصیف کرد.
پایگاه خبری بانک مسکن

پیمان قربانی ، مسکن مهر را نمادی از اصلاح سیاست در اقتصاد ایران توصیف و اظهار کرد: طرحی که در دوره گذشته موجب انبساط 40 درصدی پایه پولی شد، در دوره جدید اثر تحریک کننده بر تورم نداشت.

معاون اقتصادی بانک مرکزی در گفت و گو با پایگاه خبری بانک مسکن عنوان کرد: تدبیر سیاست گذار و هماهنگی بانک عامل در اجرای اصولی تصمیمات اتخاذ شده کمک کرد یکی از بزرگترین تعهدات دولت با کمترین اثر منفی بر قدرت بر خرید مردم، سامان یابد و در مسیر به سرانجام رسیدن، پیش رود.

وی با اشاره به شیوه نامطلوب تامین مالی مسکن مهر در دوره گذشته گفت: در دولت گذشته منابع تزریق شده به مسکن مهر عمدتا از کانال منابع بانک مرکزی تامین می­شد که اثر آن بر افزایش نرخ تورم و کاهش قدرت خرید مردم مشهود بود.

عضو هیات عامل بانک مرکزی ادامه داد: در دوره جدید سیاست گذار از یک طرف با مطالبه اجتماعی برخی شهروندان بابت تعهد قبلی روبرو بود و از طرف دیگر ملاحظات تورمی و حفظ قدرت خرید مصرف کنندگان را در نظر داشت. معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به معایب رها کردن طرح مسکن مهر و ضرورت تامین مالی آن، تصریح کرد: اگر طرح رها می‌شد، کسانی که در این طرح مشارکت کرده بودند، متضرر می‌شدند و از طرف دیگر بانک مسکن هم توانایی نداشت به تنهایی پروژه‌های مسکن مهر را تکمیل کند و رها شدن پروژه‌ها به معنی اتلاف منابعی بود که در گذشته پرداخت شده است.

قربانی با اشاره به جلسات متعدد میان بانک مرکزی، بانک عامل و نهادهای مسئول از جمله وزارت راه و شهرسازی گفت: سرانجام شیوه ای انتخاب شد که بدون خلل در تعهدات به سطح قیمت ها و نرخ تورم فشار نیاورد.

او نتیجه بررسی‌ها و مطالعات برای ادامه تامین مالی طرح مسکن مهر را استفاده از منابع بازپرداختی تسهیلات مسکن مهر عنوان و اظهار کرد: در روش جدید قرار بر این شد بانک مسکن تسهیلات متعهد شده را از محل بازپرداخت تسهیلات اعطا شده قبلی تامین کند. به عبارت دیگر، با توجه به تحویل تعدادی از واحدهای مسکونی مهر به متقاضیان واجد شرایط و شروع بازپرداخت تسهیلات در قالب اقساط ماهانه از سوی تحویل گیرندگان واحدهای مسکونی مهر، مقرر شد منابع مالی لازم برای تکمیل پروژه ­­های نیمه تمام مسکن مهر ، از محل اقساط ماهانه تسهیلات قبلی، تامین و به پروژه­ هایی که هنوز همه تسهیلات را بصورت کامل دریافت نکرده بودند، پرداخت شود.

قربانی توضیح داد: با این فرمول زمان بازگشت منابع خط اعتباری اختصاص یافته از سوی بانک مرکزی به بانک مسکن تمدید شد تا این بانک بتواند از این دوره تنفسی در جهت تکمیل تعهدات باقی مانده در طرح مسکن مهر بهره بگیرد.

به گفته وی با این روش نه پول جدیدی تزریق می‌شود و نه پروژه‌های باقی مانده مسکن مهر معطل منابع خواهد ماند.

وی با اشاره به اینکه انعطاف در سیاست گذاری و اتخاذ تدبیر غیر تورمی در کنار مدیریت مناسب منابع از سوی بانک عامل بخش مسکن سه اتفاق مطلوب در تکمیل کردن پروژه مسکن مهر در این دوره بوده است گفت: طرحی که یکی از عوامل اصلی تورم در دوره گذشته بود با این همکاری تبدیل به یک طرح کم اثر در رشد شاخص قیمت­ ها شد.

قربانی این تجربه را الگویی برای حل برخی مسائل پیش رو دانست و افزود: تجارب گذشته نشان می دهد استفاده از ظرفیت محدود سیاست پولی موجب نارسایی ها و چالش های متعددی در اقتصاد ایران شده است. انحراف منابع از هدف اصلی طرح ­ها در برخی از طرح های حمایتی، یکی از این نمونه ها بوده است.

وی با تاکید بر اینکه این انحرافات نه تنها هدف طرح را محقق نکرده است گفت: اجرای آنها موجب کاهش قدرت خرید مردم و افزایش تورم شده است.

معاون اقتصادی بانک مرکزی تجربه تامین مالی مسکن در دوره جدید را یک نمونه متفاوت دانست و افزود: تخصیص بهینه منابع و رصد آن با هدف جلوگیری از انحرافات کمک کرد تا تامین مالی بدون نیاز به تزریق پول جدید تورم زا، انجام شود.

قربانی در پایان، مدیریت صحیح منابع مسکن مهر که تمام آن از طریق خط اعتباری بانک مرکزی بود را مطلوب توصیف کرد و گفت: بانک مسکن در مدیریت اجرایی و تتظیم جریان نقدینگی ورودی و خروجی منابع در این بخش، نقش موثری ایفا کرد.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000