معاون اداره کل تسهیلات تبصره‌ای بانک مسکن اعلام کرد:

تحقق ۷۳ درصدی اهداف مسکن مهر استان مرکزی

معاون اداره کل تسهیلات تبصره ای بانک مسکن از تحقق ۷۳ درصدی اهداف در فروش اقساطی واحدهای مسکن مهر استان مرکزی خبرداد.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، معاون اداره کل تسهیلات تبصره ای بانک مسکن با اشاره به تحقق 73 درصدی اهداف در فروش اقساطی واحدهای مسکن مهر استان مرکزی اعلام کرد: از کل 42 هزار و 198 واحد مسکن مهر این استان، تنها سه هزار و 54 واحد عارضه دار هستند که بانک مسکن برای رفع مشکلات آنها، در حال اقدام فوری و عاجل است. 

 در جریان بازدیدگروهی از مدیران و کارشناسان بانک مسکن از پروژه های مسکن مهر چهار شهر اراک، مهاجران، ساوه و امیرکبیر استان مرکزی، جلسه شورای مسکن این استان با حضور معاون عمرانی استاندار، فرمانداران، شهرداران، مدیران دستگاه های اجرایی خدمات‌رسان در بخش مسکن استان، مدیر شعب بانک مسکن استان و حضور تبسم فرجی، معاون اداره کل تسهیلات تبصره‌ای بانک و همکاران کارشناس وی به عنوان میهمانان جلسه، در سالن جلسات معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی برگزار شد.

در ابتدای نشست مجید امیری، مدیر شعب بانک مسکن استان مرکزی، گزارشی از وضعیت تسهیلات اعطایی به پروژه‌های مسکن مهر استان، تسهیلات فروش اقساطی شده و پروژه های عارضه دار ارایه داد.

وی با بیان اینکه در مجموع بانک مسکن در استان مرکزی از ابتدای طرح مسکن مهر ، 42 هزار و 198 واحد را تامین مالی کرده است گفت: که از این تعداد، چهار هزار و 109 واحد به دلایلی چون فوت سازنده و عدم پذیرش دِین متوفی از سوی وراث، عدم پیشرفت فیزیکی واحدها و نبود امکان سکونت در آن، افزایش میزان سود و جریمه تسهیلات به دلیل عدم مراجعه طرف قرارداد مشارکت، عدم امکان معرفی ضامن نیز عدم توانایی مالی خریداران در تامین آورده نقدی مشارکت و یا پرداخت اقساط تسهیلات و غیره، بلاتکلیف مانده است.

امیری با تاکید بر اینکه در استان مرکزی همدلی و هماهنگی خوبی میان دستگاه های مجری و فعال در بخش مسکن وجود دارد افزود: این امر خصوصاً با تدابیر استاندار و معاونت امور عمرانی استانداری و همکاری دوستانه سازمان ها و ادارات کل چون راه و شهرسازی، بنیاد مسکن، اداره کل تعاون و بانک مسکن استان، منجر به پیشرفت فیزیکی اکثر طرح ها و پروژه ها، خاصه در بخش مسکن مهر در استان شده است.

امیری در ادامه به یک هزار و 571 واحد عارضه‌دار مسکن مهر استان در شهرهای اراک، آشتیان، خمین، تفرش، مامونیه، فراهان و دو شهر جدید مهاجران و امیرکبیر اشاره کرده و عنوان کرد: هر یک از این واحدها با درصد کمی پیشرفت، رها شده و بلاتکلیف مانده اند.

مدیر شعب استان مرکزی ادامه داد: بانک مسکن طی سال‌های گذشته و امسال با تسهیل در ضوابط و شرایط تسهیلات خود، گام موثری در خروج مسکن از رکود و ایجاد رونق اقتصادی در کشور برداشته و در اقدام اخیر خود، به منظور تسهیل و تسریع در روند تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و فروش اقساطی‌نشده مسکن مهر و ایجاد انگیزه لازم، سقف فردی تسهیلات را از 300 به 400 میلیون ریال افزایش داد تا چنانچه پروژه‌ای دارای پیشرفت فیزیکی 50 درصد، فعال و دارای متقاضی موثر باشد، تعیین تکلیف شوند.  

وی تصریح کرد: امیدواریم و انتظار داریم با وجود گذشت ماه‌ها و حتی سال‌ها از سررسید قرارداد مشارکت بانک در پروژه های مزبور و با وجود تعدد دفعات تمدید قرارداد بانک با سازندگان، اقدام عاجل ایشان در مراجعه به بانک و تعیین تکلیف تسهیلات ماخوذه و توجه و پیگیری مسوولین ارشد استان را برای بازگشت مطالبات بانک از قراردادهای مزبور را شاهد باشیم.

در ادامه جلسه عزیز فیلی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی با تجلیل از عملکرد مثبت و موجه بانک مسکن در سال‌های اخیر، تاثیر تسهیلات ارزان‌قیمت بانک در فعالیت بخش مسکن استان و حرکت به سوی رونق اقتصادی و نیز همکاری مسوولین و کارکنان مدیریت شعب استان مرکزی با مشتریان حقیقی و حقوقی بانک و با مسئولین استان، همگام و همسو با اهداف دولت محترم را ستود.

وی اظهار داشت: مسوولین استان و مدیران دستگاه های اجرایی دست‌اندرکار و عضو شورای مسکن استان، باید در روند رفع مشکل مسکن مهر در استان مرکزی به عنوان استانی پیشرو و موفق در اعطای تسهیلات مسکن مهر، پرتلاش ظاهر شده و تا قبل از پایان کار دولت یازدهم، با تشکیل جلسات متعدد شورای مسکن، مشکلات موجود را که عمدتاً  با مذاکره، تعامل و تهاتر، قابل تحلیل و رفع هستند را مرتفع کنیم.

فیلی خطاب به مسوولین برخی دستگاه‌ها، مدت رسیدگی و تعیین تکلیف مشکلات عدیده در برخی پروژه های مسکن مهر استان را حداکثر «یک ماه» تعیین کرد و از مدیرکل راه و شهرسازی به عنوان دبیر شورای مسکن استان خواست تا طی روزهای باقیمانده تا پایان سال، در نشست‌های تخصصی جداگانه با مدیران سازمان‌های ذیربط در پروژه‌های عارضه‌دار مسکن مهر ضمن دعوت از مدیر شعب بانک مسکن استان، نسبت به رفع کامل مشکل موجود اقدام عاجل کنند.

شایان ذکر است در نشست مزبور، هر یک از فرمانداران، مدیران و مسوولین دستگاه‌های اجرایی عضو شورای مسکن استان، پیرامون مسائل عنوان شده در جلسه و مشکلات طرح‌شده از سوی پیمانکاران، سازندگان و مالکین مسکن مهر در حوزه مرتبط با شهر و سازمان خود توضیحاتی مطرح کردند.

در پایان تبسم فرجی، معاون اداره کل تسهیلات تبصره‌ای بانک مسکن گفت: در مجموع در کشور، بیش از دو میلیون و 400 هزار واحد مسکن مهر با مشارکت بانک مسکن ساخته شده که سهم بانک مسکن استان مرکزی در پرداخت این تسهیلات 42 هزار و 198 واحد بوده است.

وی افزود: خوشبختانه با وجود حجم بالای تسهیلات مسکن مهر پرداخت‌شده از سوی بانک مسکن استان به متقاضیان، صرفاً تعداد چهار هزار و 19 واحدِ فروش اقساطی‌نشده مانده‌اند که غالباً مشکلاتی خارج از حیطه وظایف و اختیارات بانک داشته‌اند. با این حال پیش بینی می شود با عزم جدی مسوولین استان و دستور جلسه متقن امروز مبنی بر تسریع در رفع مشکل تا تعیین تکلیف کامل پروژه های باقیمانده و نیز با تمهیدات اخیر بانک در افزایش سقف تسهیلات مزبور، همه واحدهای مسکن مهر در استان، حداکثر تا شش ماه آینده، فروش اقساطی شده و به مالکین تحویل گردد.

معاون اداره کل تسهیلات تبصره ای بانک مسکن تصریح کرد: در بازدیدهایی که کارشناسان اداره، طی روزهای یکشنبه و دوشنبه از پروژه‌های مسکن مهر طرف قرارداد مشارکت با بانک مسکن در شهرهای مختلف استان داشتند، در اکثر پروژه ها به جز موارد عارضه‌دار، عملیات عمرانی جریان دارد و انتظار از سازندگان و مالکین طرف قرارداد بانک این است که از فرصت پیش آمده و شرایط ایده‌آلی که اخیراً بانک، در افزایش سقف فردی تسهیلات مسکن مهر از یکسو و نیز بخشودگی جرایم دیرکرد تسهیلات به شرط تسویه نقدی بدهی، فراهم آورده است نهایت استفاده را ببرند.    

فرجی با اشاره به اینکه پروژه های مسکن مهر استان مرکزی با 73 درصد تحقق اهداف، جزء برترین استان ها در تحقق اهداف به شمار می آید عنوان کرد: در حال حاضر در استان مرکزی، 75 پروژه انفرادی، تعاونی، سه جانبه و ... مشتمل بر سه هزار و 54 واحد عارضه دار هستند.

وی با تاکید بر اینکه از ابتدای اجرای طرح از محل خط اعتباری، هفت هزار و 782 میلیارد ریال تسهیلات در استان مرکزی منعقد شده است افزود: به تعداد واحدهای باقیمانده در صورن پیشرفت فیزیکی بالای 50 درصد، تسهیلات «25 به 30» و بالای 60 درصد، تسهیلات «30 به 40» پرداخت می شود.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000