نقشه راه بانک مسکن در سال ۹۶ اعلام شد

جزییات برنامه ۱۷ بندی تامین مالی بانک مسکن

مدیر عامل بانک مسکن نقشه راه تامین مالی این بانک در سال ۹۶ را با ابلاغ سراسری یک برنامه ۱۷ بندی ترسیم کرد که حاوی سه سر فصل جدید برای ارائه تسهیلات در سال جاری است.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، در قالب این برنامه که مبنای عمل بانک مسکن در سال جاری قرار گرفته است، تامین مالی خرید، ساخت و تعمیر یک میلیون واحد مسکونی در سال جاری توسط تنها بانک عامل بخش مسکن هدف‌گذاری شده است. در همین راستا تجهیز و تقویت منابع بانک از طریق انتشار انواع اوراق مشارکت، صکوک (ارزی و ریالی)، رهنی و انواع سپرده‌ها نیز در برنامه بانک گنجانده شده که ابزاری برای تحقق هدف پیش‌بینی شده خواهد بود.

اعطای تسهیلات متمم تا سقف 40 میلیون تومان به منظور تکمیل واحدهای واجد شرایط مسکن مهر با هماهنگی وزارت راه و شهرسازی، پیگیری لازم جهت اصلاح اساسنامه و تجدید ساختار بانک متناسب با ظرفیت توسعه‌ای - تخصصی بانک، پیگیری اصلاح ساختار مالی بانک با افزایش سرمایه و وصول مطالبات از دولت و نیز انتشار اوراق بهادار در بازارهای مالی بین‌المللی از دیگر برنامه‌های پیش‌ بینی شده بانک مسکن در سال جاری خواهد بود.

اما در میان برنامه‌های 17 گانه بانک مسکن در سال 96، سه ابزار مالی جدید نیز برای بانک پیش‌ بینی شده است که به کمک آن می‌توان منابع بیشتری برای پرداخت تسهیلات خرید و ساخت فراهم کرد و بازار را به تحرک واداشت. یکی از این ابزارها پشتیبانی از راه‌اندازی شرکت لیزینگ مسکن است که به عنوان راه حلی به منظور تامین تسهیلات مورد نیاز دهک‌های متوسط رو به بالا قابل بهره‌برداری است. در حال حاضر میانگین قیمت مسکن برای دهک‌های متوسط رو به بالا 500 تا 700 میلیون تومان و برای دهک‌های متوسط رو به پایین 200 تا 300 میلیون تومان است. از این رو تسهیلات قابل پرداخت بانک مسکن تا سقف 160 میلیون تومان اگر چه بیش از 50 درصد قیمت آپارتمان مطلوب دهک‌های متوسط رو به پایین را پوشش می‌دهد، اما معادل 20 تا 30 درصد از قیمت آپارتمان مطلوب اقشار متوسط رو به بالا است.

در چنین شرایطی فعال کردن لیزینگ مسکن توسط تنها بانک عامل بخش مسکن می‌تواند خلاء موجود در کمک به اقشار متوسط رو به بالا در پرداخت هزینه‌های تملک آپارتمان را پرکند. در این بین اگر چه دستورالعمل راه‌اندازی شرکت‌های لیزینگ مسکن به تصویب رسیده اما در این دستورالعمل بانک‌ها و موسسات تابعه آن‌ها از ورود به این حوزه منع شدند. با این حال بانک عامل بخش مسکن در استفاده از این ابزار و فراهم کردن شرایط قانونی آن از طریق رایزنی با بانک مرکزی، مصر است.

دومین ابزار تامین مالی بی‌سابقه در بخش مسکن کشور که امسال قرار است توسط بانک مسکن به کار گرفته شود، اجرای طرح «رهن مجدد» است. با استفاده از این ابزار مالی در بسیاری از کشورهای اروپایی نظیر انگلیس سابقه چند 10 ساله دارد، اجازه استفاده مجدد از تسهیلات مسکن را به تسهیلات گیرندگان، بدون در نظرگرفتن شرط تسویه کامل تسهیلات  اول می‌دهد تا بتوانند در صورت افزایش سقف تسهیلات، ما به‌ التفاوت تسهیلات جدید تا سقف قبلی تسهیلات را دریافت کنند و یا مشمول دریافت تسهیلات جعاله (تعمیرات) در طول بازپرداخت تسهیلات اول شوند. به بیان دیگر،  نیازی نیست تسهیلات اولیه با استفاده از سند در رهن بانک که در حال پرداخت اقساط آن هستند، تسویه شود تا بتوانند از مجددا تسهیلات بانکی به پشتوانه سند آپارتمان مسکونی استفاده کنند.

ابزار مالی سوم که بانک مسکن امسال از آن بهره‌مند خواهد شد، عاملیت انتشار انواع اوراق صکوک و مشارکت برای شرکت‌ها و سازمان‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی و قبول عاملیت وجوه اداره شده وزارت راه و شهرسازی برای اعطای تسهیلات به پروژه‌های انبوه‌سازی است. به این ترتیب وجوه اداره شده مجموعه‌های وابسته به وزارت راه و شهرسازی در بانک مسکن سپرده‌گذاری خواهد شد تا به واسطه آن توان پرداخت تسهیلات به سازندگان و خریداران مسکن تقویت شود.

پشتیبانی از تأسیس و راه‌اندازی مؤسسات پس‌انداز و تسهیلات منطقه‌ای، پشتیبانی از راه‌اندازی صندوق‌های زمین و ساختمان و ارایه خدمات تامین مالی به سازمان های تابعه وزارت راه و شهرسازی توسط شرکت تأمین سرمایه بانک مسکن، عاملیت انتشار گواهی سپرده خاص برای انبوه‌سازان حقوقی و ضمانت انبوه‌سازان معتبر جهت بهره‌برداری از ابزارهای تأمین مالی بازار سرمایه، تأسیس مرکز مشاوره توسعه کسب‌ و کار بخش مسکن و ساختمان، ارائه خدمات مدیریت دارایی و مدل تأمین مالی زیر ساخت از طریق گروه مالی بانک مسکن و اخذ مجوز psp از بانک مرکزی برای شرکت ناواکو از دیگر برنامه‌های بانک مسکن در سال جاری است.

افزون بر این تکمیل و عرضه واحدهای مسکونی در دست احداث و شروع به ساخت و تولید واحدهای مسکونی جدید توسط شرکت‌ سرمایه گذاری مسکن  و کمک به ساخت شهرهای جدید و نیز استفاده از ظرفیت شرکت سرمایه‌گذاری مسکن به عنوان نهاد تسهیل‌گر به منظور احیا و توسعه بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری کشور و پشتیبانی از شرکت‌های توسعه‌گر بخش خصوصی در زمره سر فصل‌های کلان برنامه کاری بانک مسکن در سال 96 خواهد بود.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000