مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن از تاثیر مثبت افزایش سرمایه بانک در ارتباطات بین المللی خبر داد

رفع اصلی ترین مانع تعامل با بانک های خارجی

مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن از تاثیر مثبت افزایش سرمایه این بانک در تعامل با بانک های خارجی و حضور در بازارهای مالی و بازار سرمایه سایر کشورها خبر داد.
پایگاه خبری بانک مسکن

مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن از تاثیر مثبت افزایش سرمایه این بانک در تعامل با بانک های خارجی و حضور در بازارهای مالی و بازار سرمایه سایر کشورها خبر داد. 
محمد حسن مرادی در گفت و گو با پایگاه خبری بانک مسکن گفت: بانک عامل بخش مسکن برای گسترش ارتباطات خود با بانک ها و بازار سرمایه کشورهای خارجی به حجم مناسبی از سرمایه نیاز دارد که هم اکنون با افزایش سرمایه این بانک به بالغ بر 8 هزار میلیارد تومان امیدواری ها و بسترهای مناسبی برای افزایش تعامل با بازارهای پولی و مالی دنیا و همچنین بانک های خارجی ایجاد شده است. 
وی کمبود سرمایه بانک های داخلی در دوره ها و سال های مختلف را همواره یکی از اصلی ترین موانع ایجاد ارتباط بین شبکه بانکی کشور با بانک های خارجی و بازار سرمایه سایر کشورها عنوان کرد و گفت: هم اکنون با مجوز بانک مرکزی به بانک مسکن برای افزایش سرمایه این بانک،در میان تمام بانک های دولتی داخلی بانک مسکن اولین بانکی است که می تواند بدون محدودیت سرمایه ای نسبت به برقراری ارتباط و تعامل با بانک ها و حضور در بازار سرمایه سایر کشورها اقدام کند. 
مرادی با اشاره به تعاملات پیشین بانک مسکن با سایر بانک ها در کشورهای دیگر گفت: بانک مسکن پیش از این نیز ارتباطاتی با سایر بانک های دنیا داشته است اما این ارتباطات اغلب نه چندان گسترده و با بانک های کوچک بوده است؛ این در حالی است که هم اکنون این بستر برای بانک مسکن فراهم شده است که بدون محدودیت سرمایه با بانک های بزرگ سایر کشورهای دنیا ارتباط برقرار کند و ما امیدواریم با بسترهای فراهم شده به زودی ارتباطات گسترده و مهمی را با بازار سرمایه و بانک های بزرگ دنیا آغاز کنیم. 
وی تاکید کرد: یکی از مهم ترین دلایل افزایش سرمایه بانک مسکن نیز فراهم کردن شرایط مورد نیاز برای تعامل با بازارهای پولی و مالی دنیاست که در برنامه ها و اهداف بانک مسکن گنجانده شده است. 
مرادی با اشاره به اینکه بانک مسکن به عنوان بانک عامل و ارائه دهنده حجم وسیعی از تسهیلات و سابقه عملکرد چندین ساله در تامین مالی مسکن همواره در حوزه سرمایه با مشکلاتی مواجه بوده است،گفت: با افزایش سرمایه بانک مسکن نسبت های کفایت سرمایه بانک به نحو مطلوبی افزایش خواهد یافت و در حالی که هم اکنون نسبت کفایت سرمایه مطلوب در سیستم بانکی کشور 12 درصد است با افزایش سرمایه بانک مسکن به 8 هزار میلیارد تومان این نسبت در بانک مسکن به 17 درصد می رسد. هم اکنون در میان بانک های دولتی داخلی هیچ بانکی به این نسبت نرسیده است. 
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر بستر سازی برای بهبود روابط بانک با بانک های خارجی، افزایش سرمایه بانک مسکن منجر به بهبود شرایط جذب سرمایه از داخل و خارج از کشور می شود؛ این در حالی است که افزایش سرمایه بانک مسکن و یا هر بانک دیگر یکی از مهمترین مجوزها برای گسترش شبکه های داخلی و خارجی بانک ها است. 
مرادی توضیح داد: به این معنا که نسبت های پایین کفایت سرمایه بانک ها اجازه تاسیس شعبه های جدید را به بانک نخواهد داد اما هم اکنون با افزایش سرمایه بانک مسکن این امکان فراهم شده است؛ موضوعی که همیشه بانک مسکن به دلیل سرمایه نه چندان بالا با آن مواجه بود. 
وی همچنین فراهم شدن زمینه انتشار انواع اوراق مشارکت در نتیجه افزایش سرمایه بانک مسکن در بازار سرمایه داخلی و خارجی را از دیگر پیامدهای مثبت افزایش سرمایه بانک مسکن عنوان کرد و افزود: اگر چه بانک مسکن در میان سایر بانک ها یکی از محدود بانک های ایرانی بود که در فهرست تحریم های بین المللی چندین ساله علیه ایران قرار نگرفت اما نسبت پایین کفایت سرمایه همواره مانع از تحقق اهداف این بانک در برقراری ارتباط و تعامل با بازار سرمایه و بانک های خارجی می شد و موانعی را در مسیر بهره برداری حداکثری از بازارهای بین المللی برای بانک ایجاد می کرد. 
مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن درباره تاثیر افزایش سرمایه بانک مسکن بر توان تسهیلات دهی به بخش مسکن گفت: ممکن است گفته شود افزایش سرمایه بانک مسکن به طور مستقیم ارتباطی به حوزه تامین مالی نخواهد داشت اما آثار مثبت افزایش سرمایه بر نظام تامین مالی مسکن به صورت غیر مستقیم این بخش را نیز توانمند خواهد کرد. 
وی توضیح داد: ایجاد تعامل با بانک های خارجی، افزایش شعب  بانک مسکن و حضور در بازار سرمایه سایر کشورها و سایر دستاوردهای بانک مسکن در نتیجه افزایش سرمایه، زمینه ساز افزایش توان بانک مسکن برای اعطای حجم و ارقام بالاتری از تسهیلات به هر دو سمت عرضه و تقاضای مسکن خواهد بود و این موضوعی غیر قابل انکار است؛ هر چند که بتوانیم در بلند مدت شاهد آن باشیم اما قطعا در حوزه تامین مالی مسکن نیز با افزایش سرمایه بانک مسکن شاهد تحولات مثبتی خواهیم بود.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000