عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:
افزایش سرمایه سرآغاز افزایش توان تسهیلاتدهی بانک مسکن است
احمد انارکیمحمدی در گفتگو با پایگاه خبری بانک مسکن با اشاره به افزایش سرمایه بانک مسکن گفت: یکی از برنامههای مهم برای بانکهای تخصصی افزایش سرمایه است تا بتوانند نسبت به تعهدات خود در قبال متقاضیان مختلف پاسخگو باشند.
وی افزایش سرمایه بانک مسکن را نقطه عطفی برای توسعه توان تسهیلات دهی این بانک عنوان کرد و گفت: این اقدام فرصت مناسبی را برای بانک مسکن فراهم می کند تا بتواند در راستای عمل به برنامههای تخصصی بیش از پیش گام بردارد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: امیدواریم بانک مسکن با افزایش سرمایه بتواند گامهای محکم تری در جهت خانه دار کردن اقشار مختلف جامعه بردارد تا گستره چتر حمایتی برای خرید مسکن توسعه یابد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، مهم ترین تاثیر افزایش سرمایه بانک مسکن را بالا بردن قدرت تسهیلات دهی بانک عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به پیشینه فعالیت بانک طی حدود 4 سال گذشته قطعا این توانایی در ساختار تصمیم ساز بانک مسکن وجود دارد تا با مدیریت منابع و تصمیمات صحیح یک گام جدید در جهت افزایش قدرت خرید خانوارها با پرداخت تسهیلات بردارد.
انارکیمحمدی با بیان اینکه بانک مسکن در طول حدود 4 سال گذشته برنامههای قابل قبول و مهمی را به منصه ظهور رساند که از جمله این اقدامات افزایش سرمایه بانک با حمایت وزارت راه و شهرسازی بود گفت: علاوه بر این تنوع در سبد تسهیلات خرید مسکن، تاسیس صندوق پس انداز مسکن یکم و به تبع آن افزایش سقف تسهیلات از جمله اقدامات مهم و زیرساختی مدیران این بانک بود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: به رغم افزایش قابل توجه قیمت مسکن طی حدود 10 سال گذشته اما تا حدود 2 سال پیش سقف تسهیلات مسکن ثابت مانده بود اما خوشبختانه به نحوی که تورم و نقدینگی کنترل شود، صندوق پس انداز مسکن یکم تاسیس شد و سقف تسهیلات خرید مسکن از 20 میلیون تومان به تناسب قیمت تمام شده مسکن در مناطق مختلف کشور به ترتیب به 80 میلیون تومان، 60 میلیون تومان و 40 میلیون تومان افزایش یافت.
وی گفت: همچنین این بانک شرایط دریافت دو فقره تسهیلات برای زوجین را فراهم کرد و در عین حال شرط تاهل برای دریافت این تسهیلات را حذف کرد تا میزان متقاضیان استفاده از این تسهیلات افزایش یابد.
احمدی انارکی با اشاره به نرخ تک رقمی سود تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم افزود: با توجه به اینکه نرخ عمومی سود بازپرداخت تسهیلات در نظام بانکی 18 درصد است اما سود بازپرداخت تسهیلات این صندوق از 13 درصد در ابتدای فعالیت به 9.5 درصد کاهش یافت و تک رقمی شد.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، تسهیلات از محل اوراق حق تقدم خرید مسکن را از دیگر اقدامات مهم بانک مسکن عنوان کرد و گفت: این تسهیلات نیز برای افرادی که در نظر دارند بدون سپرده گذاری و بدون انتظار دوره یک ساله نسبت به خرید مسکن اقدام کنند در نظر گرفته شده است و این تنوع سبد تسهیلات موجب استقبال تعداد زیادی از مردم شد.
وی افزود: هر چند این اقدامات مثبت از سوی بانک مسکن به خوبی در مدت کوتاه مدیریت شد، اما امیدواریم با فرصت به وجود آمده مبنی بر افزایش سرمایه، به نحوی اقدامات لازم صورت گیرد تا تسهیلات خرید مسکن بتواند افراد بیشتری از جامعه را پوشش دهد چراکه امروز در بسیاری از استانهای کشور به ویژه در مناطق کمتر برخوردار افراد زیادی میتوانند با استفاده از تسهیلات خرید مسکن، خانه دار شوند که حمایت بیشتر بانک مسکن و حتی نظام بانکی را می طلبد.
بر اساس این گزارش، به اعتقاد محمد هاشم بت شکن مدیرعامل بانک مسکن، با این افزایش سرمایه، بانک میتواند درسال 1396 همسو با سیاستهای بالادست دولت و بانک مرکزی، از همه بخشهای مسکن به ویژه تقاضای مصرفی خرید مسکن و همچنین ساخت و سازهای منطبق با الگوی مصرفی، از طریق پرداخت متنوع تسهیلات
بانکی، پشتیبانی مالی کند.
بانک مسکن یکی از بانکهای تخصصی کشور در زمینه ساخت و ساز و خانه دار شدن است که سرمایه آن پیش از این30
هزار میلیارد ریال بود که با این افزایش به بیش از 80 هزار میلیارد ریال رسید.