مدیر امور اعتباری بانک مسکن خبر داد
علائم پیش رونق در بازار ساخت مسکن
نادر قاسمی در گفت و گو با پایگاه خبری بانک مسکن گفت:یکی از مهم ترین سیاست های اعتباری بانک مسکن در سال 96 حمایت از سمت عرضه و تقاضای واحدهای مسکونی «مصرفی» است.
وی افزود: به این معنا که خلاصه تمام سیاست های اعتباری بانک مسکن در سال جاری را می توان در «کمک به افزایش قدرت خرید و ساخت واحدهای مسکونی مصرفی» برای حمایت و پوشش نیاز گروه های درآمدی «متوسط» یا «میان درآمدها» اعلام کرد.
قاسمی با اشاره به افزایش استقبال سازندگان مسکن و انبوه سازان از تسهیلات ساخت و ساز در سال جاری خاطر نشان کرد: هم اکنون انبوه سازان و سازندگان فعال در ساخت و سازهای مربوط به تقاضای مصرفی در بازار مسکن به خصوص واحدهای مورد نیاز دهک های 4 تا 6 جامعه، برای دریافت تسهیلات ساخت مسکن به بانک مسکن مراجعه می کنند و استقبال از تسهیلات ساخت و ساز از سوی این سازندگان افزایش یافته است.
وی تاکید کرد: بر این اساس بانک مسکن نیز علاوه بر پیگیری سیاست های مربوط به حمایت از سمت تقاضای مسکن و افزایش قدرت خرید متقاضیان خرید آپارتمان های مسکونی، پرداخت تسهیلات به سازندگان واحدهای مصرفی مورد تقاضای دهک های میان درآمدی را جزو اولویت های برنامه های اعتباری خود قرار داده است.
قاسمی افزود: به این ترتیب و به منظور تمرکز بر این هدف، حمایت از ساخت و سازهای لوکس و سازندگان این گروه آپارتمان ها به طور کلی از برنامه بانک مسکن خارج شده است و در چشم انداز اهداف و برنامه های سال 96 بانک مسکن هیچ جایگاهی ندارد.
وی افزایش تقاضا برای دریافت تسهیلات ساخت مسکن از سوی انبوه سازان و سازندگان برای ساخت واحدهای مصرفی را از نشانه های ورود بازار مسکن و ساخت و ساز به فاز رونق در ماه های آتی اعلام کرد و گفت: بر اساس رفتار فعلی سمت عرضه در راستای افزایش تقاضا برای دریافت تسهیلات ساخت واحدهای مصرفی،از ابتدای سال 96 به نظر می رسد که ساخت مسکن مصرفی با قیمت متوسط برای گروه های متوسط درآمدی و اقتصادی جامعه در سال جاری جهت گیری عمده بازار ساخت و ساز را تشکیل می دهد؛به این معنا که جهت عمده فعالیت سازندگان در سال 96 بر ساخت این واحدها قرار گرفته است و به طور قطع بانک مسکن نیز تا حد امکان از این سازندگان حمایت های لازم را به عمل خواهد آورد.
قاسمی «کاهش نرخ سود سپرده ها و تسهیلات بانکی» را یکی از ضرورت های حال حاضر برای بهبود شرایط در بازار مسکن عنوان کرد و گفت:در حال حاضر مهم ترین مشکل انبوه سازان برای دریافت تسهیلات ساخت مسکن، نرخ 18 درصدی تسهیلات محسوب می شود؛ این در حالی است که سقف مناسبی از تسهیلات ساخت در شهرهای مختلف کشور هم اکنون در اختیار سازندگان قرار دارد.
وی افزود: هم اکنون بسیاری از انبوه سازان با اعلام اینکه نرخ بهره 18 درصدی تسهیلات ساخت مسکن نرخی بالا است، تقاضای کاهش این نرخ تا سطح 12 درصد دارند؛ این در حالی است که در شرایط فعلی این امکان برای بانک مسکن وجود ندارد که نرخ بهره تسهیلات ساخت مسکن را کاهش دهد.
قاسمی توضیح داد: زمانی که بانک مسکن برای تامین پول مورد نیاز به منظور اعطای تسهیلات ساخت هزینه ای 18 درصدی را می پردازد ناچار به تزریق تسهیلات با همین نرخ است و حداکثر کاری که در این زمینه می تواند انجام دهد تزریق تسهیلات با نرخ مشابه هزینه ای است که پول را از بازار تامین کرده است؛بنابراین در شرایط فعلی که هزینه تامین پول بالا است،امکانی برای کاهش نرخ بهره تسهیلات ساخت وجود ندارد.
وی کاهش نرخ سود بانکی را از مهمترین ضرورت ها برای رونق بخشی به بازار ساخت و ساز عنوان کرد. به گفته قاسمی با این وجود هم اکنون شاهد افزایش تقاضای سازندگان برای دریافت تسهیلات ساخت مسکن هستیم و رشد ملایم ساخت و ساز به معنای پیش رونق ساختمانی طی ماه های پیش رو قابل پیش بینی است.
وی همچنین تبدیل واحدهای مسکن مهر بدون متقاضی به واحدهای مسکونی اجتماعی و حمایتی در قالب طرح مسکن اجتماعی را یکی از برنامه هایی اعلام کرد که در سال 96 می تواند منجر به تامین بخشی از نیاز دهک های درآمدی پایین جامعه(عمدتا دهک های 1 تا 3) به مسکن شود.