معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد

افزایش یارانه گروه های کم درآمد

دسته بندی : اقتصاد کلان
۱۳۹۶/۰۱/۲۶
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سه برابر شدن یارانه اقشار کم درآمد و مدد جویان خبر داد.
پایگاه خبری بانک مسکن

میزان مستمری این گروه ها متناسب با بعد خانوار، از 95 تا 365 هزار تومان افزایش خواهد یافت. به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، احمد میدری تاکید کرد که افزایش یارانه افراد کم درآمد با استناد به تکالیف قانونی برنامه ششم و بودجه سال 1396 صورت گرفته است. این سیاست، بر اساس ماده (79) تبصره 14 قانون برنامه ششم توسعه و در قالب یک برنامه کارشناسی دوساله تهیه شده است. در این ماده به افزایش حداقل مستمری خانوارهای مددجویان تحت حمایت دو نهاد کمیته امداد خمینی (ره) و سازمان بهزیستی متناسب با سطح محرومیت بر مبنای متوسط 20 درصد حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار اشاره شده است. مبلغ کل مدنظر قرار گرفته برای این افزایش، 4 هزار میلیارد تومان است.

پیش از این خانوارهای یک نفره 53 هزار تومان از محل دستگاه اجرایی و 45 هزار تومان نیز از محل هدف مندی یارانه ها دریافت می کردند. اما به استناد این ماده قانونی، 95 هزار تومان نیز به منابع یارانه خانوارهای یک نفره افزوده می شود و مجموع دریافتی آن به 193 هزار تومان افزایش می یابد. برای خانوارهای دو نفره مجموع مبلغ دریافتی با افزایش یارانه 189 هزار تومانی به 340 هزار تومان خواهد رسید. برای خانوارهای سه نفره نیز افزایش یارانه نقدی 253 تومان عنوان شده که با این رقم مجموع دریافتی 460 هزار تومان می شود. در خانوارها 4 نفره افزایش یارانه ها معادل 337 هزار تومان و مجموع دریافتی 598 هزار تومان است. همچنین برای خانوارهای 5 نفره و بیشتر، افزایش یارانه ها معادل 465 تومان و جمع دریافتی برای خانوار 5 نفره معادل 690 هزار می شود.

در حال حاضر، مجموع تعداد خانوارهای تحت خانوارهای تحت حمایت بهزیستی و کمیته امداد بیش از 2 میلیون و 100 هزار خانوار است. که از این رقم 53 درصد خانوارهای تک نفره، 27 درصد خانوارهای دو نفره، 11 درصد خانوارهای سه نفره، 5 درصد خانوارهای 4 نفره و 3 درصد خانوارهای 5 نفره و بیشتر را شامل می شود. با این ارقام به نظر می رسد که جمعیتی حدود 5 میلیون نفر از افزایش یارانه های نقدی متنفع می شوند.

به گفته میدری، این پیشنهاد با معاونت اجتماعی سازمان برنامه و بودجه و در اداره کل امور رفاه اجتماعی بحث شد و در دولت تدبیر و امید موفق به اتخاذ راهکاری برای یاری به خانوارهای یاد شده ، شدیم. وی گفت: باوجود تمام تلاش هایی که دولت یازدهم انجام داد و توانست قدرت خرید مردم را افزایش دهد اما هنوز با شرایط مطلوب فاصله داریم اما به جد برای کاهش این فاصله در دولت تلاش می شود.

بهبود وضعیت مددجویان

با این اقدام دولت، نسبت حداقل حقوق به مستمری مددجویان به بیش از 20 درصد رشد خواهد کرد. رقمی که از پس سال 1385 به بعد مدام در حال کاهش بوده و در سال 1395 این رقم به 9 درصد رسیده است. یکی از مهمترین دلایل کاهش این نسبت، بالا بودن نرخ تورم و اثر بیشتر آن در گروه های خانوار کم درآمد بوده است. در حال حاضر به گفته کارشناسان دو نهاد حمایتی کشور با چالش های اساسی مواجه هستند. چالش های پیش روی کمیته امداد و سازمان بهزیستی کشور تا حدی مشابه هم است. در حالی که عوامل فزاینده فقر و تنگدستی در سال های اخیر رو به گسترش بوده است، منابع مالی این نهاده ها به قدر کافی افزایش نیافته، تا بتواند پاسخگوی نیازهای جدید جامعه باشد. دلیل اصلی ایجاد نیازها، افزایش جمعیت نیازمند به دلیل تورم و بیکاری، افزایش روز افزون هزینه های پزشکی، افزایش بی رویه قیمت های کالاهای اساسی مانند غذا، مسکن و آموزش و تنوع در نیازهای مخاطبان به خصوص زنان خود سرپرست و سرپرست خانوار عنوان شده است.

 

 

 



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000