رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان و عضو کمیسیون عمران مجلس تشریح کرد:
فرصت طلایی بانک مسکن برای پرداخت تسهیلات ساخت
فرجالله رجبی، عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت و گو با پایگاه خبری بانک مسکن، با اشاره به عملکرد قابل قبول بانک مسکن به عنوان یک بانک تخصصی در سالی که گذشت، اظهار کرد: عملکرد این بانک در بخش ارائه تسهیلات با سقفهای افزایش یافته در سال گذشته موجب شد عملا مسیر تغییر فاز بازار از رکود به پیش رونق تسهیل شود و بانک مسکن بعد از دو سال و نیم رکود فراگیر توانست به افزایش حجم معاملات مسکن کمک کند.
وی با بیان اینکه برای رونق صنایع وابسته به مسکن، دو راهکار وجود دارد، افزود: راه نخست این است که پروژههای ملی کشور احیا شود و در دستور کار قرار گیرد. اما با توجه به وضعیت نامناسب و سهم اندک اعتبارات عمرانی از کل بودجه، این راهکار عملا قابل استفاده نیست؛ مگر اینکه سیاست واسپاری پروژهها به بخش خصوصی در دستور کار دولت قرار گیرد.
رجبی با اشاره به اینکه راه دوم برای رونق اقتصادی در صنایع وابسته به بخش مسکن، رونق بخشی به ساخت و ساز مسکن است، گفت: با توجه به شکلگیری حباب قیمت مسکن در سالهای 91 و اوایل سال 92، بخش زیادی از تقاضای مصرفی بازار مسکن در آن سالها بیپاسخ ماند و پس از آن نیز بازار دچار رکود جدی و کم سابقهای شد که نه تنها سازندگان مسکن بلکه تمام بخشهای صنعتی وابسته به صنعت ساختمان سازی از این رکود تاثیر پذیرفتند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با بیان اینکه اکنون زمان پاسخ دادن به نیاز انباشته تقاضای مصرفی مسکن فرا رسیده است، یادآور شد: افزایش سرمایه بانک مسکن در آخرین روزهای سال 95 یکی از بهترین اقدامات مثبت دولت یازدهم در بخش مسکن محسوب میشود که سبب شده بانک مسکن به عنوان یک بانک تخصصی توان ورود پر قدرت و موثر به بازار را پیدا کند.
نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طبعا افزایش سرمایه بانک مسکن به بیش از دو برابر، قدرت تعاملات مالی این بانک را افزایش خواهد داد، گفت: یکی از گروههای اصلی مخاطب بانک مسکن، فعالان حوزه ساخت و ساز هستند و به این ترتیب، افزایش سرمایه بانک مسکن موجب تقویت بنیه مالی بانک برای ارائه تسهیلات به سازندگان میشود.
وی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت ایجاد شده در بانک مسکن برای ارائه تسهیلات ساخت و خرید مسکن، موجب تقویت عرضه و تقاضای مسکن میشود، ابراز عقیده کرد: بانک مسکن میتواند شرایط کنونی را به عنوان یک فرصت طلایی قدر بداند و از ظرفیت ایجاد شده برای پیمودن راه سومی استفاده کند به نحوی که بتواند به عنوان بانک تخصصی، نقش رابط بین سازندگان و شهروندان نیازمند مسکن را ایفا کند. به عبارت دیگر بانک مسکن میتواند با پیش بینی ساز و کار مشخص، اطمینان حاصل کند که مسکن متناسب با تقاضای نیازمندان واقعی تولید خواهد شد و بخشی از تسهیلات ساخت را صرفا به تحقق این هدف اختصاص دهد.