یک اقتصاددان مطرح کرد:

رد فرضیه بروز شوک در بازار مسکن

دسته بندی : اخبار مسکن
۱۳۹۶/۰۲/۰۲
کارشناسان بازار مسکن با اشاره به تاثیرپذیری بخش مسکن از عوامل درونی و بیرونی عنوان می کنند، در صورتی که نتیجه انتخابات برای سرمایه گذاران شوک آور باشد بخش مسکن با تاخیر شاهد نوساناتی خواهد بود.
پایگاه خبری بانک مسکن

داود سوری اقتصاددان با تاکید بر آنکه با فرض آنکه نتیجه انتخابات برای بازار مسکن شوک آور باشد این شوک با تاخیر در این بخش ظهور پیدا می کند، به پایگاه خبری بانک مسکن گفت: با فرض بروز شوک انتخاباتی آثار آن با تاخیر در بازار مسکن پیدا می شود چرا که بازار مسکن همانند ارز نیست که بلافاصله واکنش نشان دهد بازار مسکن به حجم زیادی از سرمایه نیاز دارد که جابجایی آن در بازههای کوتاه مدت امکان پذیر نیست. من فکر می کنم اگر بازار با شوک انتخاباتی روبرو شود آثار از اواخر سال 96 و اوایل سال 97 نمایان می شود.

وی به تغییرات حجم نقدینگی در سال گذشته اشاره کرد و افزود: از آنجا که بخش زیادی از نقدینگی در قالب شبه پول است این حجم منابع نمی تواند بازار مسکن را تکان دهد. یعنی بصورت سپرده های مدت دار نزد بانک ها است که اتفاقا نرخ سود خوبی دریافت می کنند. 1050 هزار میلیارد تومان از حجم نقدینگی سپرده های مدت دار بانکی است که بالای 20 درصد سود می گیرند. این منابع وقتی از بانک خارج می شود که بازدهی بیش از این دریافت کند. با توجه به حجم خانه های خالی که گفته می شود 2 میلیون و 500 هزار واحد مسکونی خانه داریم. بنابراین سرمایه زیادی باید به بازار بیاید تا قیمت ها جهش کنند. تا وقتی مازاد عرضه باشد امکان جهش آنی وجود ندارد.

این اقتصاددان در عین حال روند همه حوزه های بخش مسکن را یکسان ارزیابی نکرد و گفت: بیشتر بخش های لوکس، اداری و تجاری این وضعیت را خواهند داشت. اما در بخش های با اندازه کوچک و متوسط امکان دارد قیمت ها تا حدودی جابجا شود. اما بازار فقط این بخش نیست چرا که در همین سالها هم که صحبت از رکود بود قیمت ها در این بخش بسته به منطقه با جابجایی روبرو بوده است.

سوری به پیش بینی روند بازار مسکن در سال جاری پرداخت و ادامه داد: مسکن کالای همگن نیست که بتوان برای آن حکم کلی داد. اما من فکر می کنم در سال 96 همین وضعیت بماند و شوک بزرگ چشم بسته همانند دوره های قبل نداشته باشیم. زیرا هم ساختار جمعیتی در ایران تغییر کرده است و هم نرخ تشکیل خانوار افت داشته است. بنابراین با توجه وضعیت عرضه و چشم انداز تقاضا مسکن همانند دوره های قبل بازار جذابی نخواهد شد.

وی با در نظر گرفتن فرضیه شوک انتخاباتی نیز تصریح کرد: فرض کنید شوک اتفاق افتد و سمت عرضه یک طرفه قیمت را بالا ببرد واحدهایی که تا کنون خالی بوده است و مشتری نداشته است خریدار می یابد. طبیعتا با توجه به حجم سرمایه گذاری های قبلی انجام شده هر جهشی فقط قیمت را بالا می برد اما اتفاقی در ساخت و ساز و معاملات را رقم نمی زند.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000