آمار گزارش تسهیلات دهی بانک مرکزی در سال ۱۳۹۵ نشان می دهد
رشد ۱۶/۲ درصدی تسهیلات در بخش مسکن
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، بانک مرکزی گزارش تسهیلات پرداختی بانک ها در سال 1395 را منتشر کرد. بر اساس این گزارش، تسهیلات پرداختی بانکها طی 12 ماهه سال 1395 به کل بخشهای اقتصادی مبلغ 548/3 هزار میلیارد تومان است که در مقایسه با دوره مشابه سال 1394 مبلغ 131 هزار میلیارد تومان (معادل 31/4 درصد) افزایش داشته است.
بانک مرکزی آمار هر بخش را نیز به تفکیک منتشر کرده است. براساس آمارهای بانک مرکزی، کل تسهیلات پرداخت شده در بخش مسکن و ساختمان در سال 1395 معادل با 50/1 هزار میلیارد تومان بوده ، در حالی که رقم تسهیلات دهی در بخش مسکن و ساختمان در سال 1394 معادل با 43/1 هزار میلیارد تومان بوده است. تعداد کل تسهیلات ارائه شده در بخش مسکن و ساختمان در سال قبل یک میلیون و 105 فقره بوده است. بر اساس این آمار می توان محاسبه کرد که ارزش هر وام بخش مسکن و ساختمان معادل با 45 میلیون تومان بوده است.
گشایشهای نظام بانکی در بخش مسکن در سالهای اخیر با توجه به ماهیت ابزارهای در اختیار و بر حسب اولویتها و هدفگذاریهای انجام شده عمدتاً از کانال تقویت قدرت خرید مسکن خانوارها و تحریک سمت تقاضای مسکن صورت پذیرفته است .اما کارشناسان معتقدند در کنار افزایش تسهیلات دهی در بخش مسکن و ساختمان، باید سایر راهکارها برای بهبود وضعیت در این بخش به کار گرفته شود. یکی از مهمترین اظهار نظرها در خصوص آمار تسهیلات دهی، از سوی رئیس کل بانک مرکزی، منتشر شد.
ولی اله سیف در کانال شخصی خود در شبکه های اجتماعی، با اعلام آمارهای تسهیلات دهی در سال 1395، تاکید کرد: «وجود تنگنای مالی و مشکلات ساختاری در شبکه بانکی، این میزان تسهیلات پرداختی نشان از عزم و سهم بالای شبکه بانکی در تأمین مالی فعالیتهای مختلف اقتصادی دارد که به عنوان یکی از شاخصهای مهم عملکرد سیستم بانکی قابل طرح است. »
رئیس کل بانک مرکزی، علاوه بر آمار تسهیلات دهی به دیگر متغیرهای اقتصاد کلان نیز اشاره کرد. به گفته وی، نرخ رشد نقدینگی در پایان سال 1395 به 23/2 درصد رسیده و این رقم نسبت به پایان سال 1394، حدود 7 واحد درصد کمتر بوده است.
سیف افزود: پایینتر بودن آن نسبت به روند بلند مدت رشد نقدینگی، اطمینانخاطر بیشتری را در خصوص کنترل نرخ تورم و صیانت از توفیقات حاصله در این خصوص به دست میدهد.
رئیس شورای پول و اعتبار، داده های جدید در خصوص رشد اقتصادی، عملکرد مناسب رشد نقدینگی در سال 1395 و سایر مولفه های اقتصادی را نشانه ای از چشم انداز روشن اقتصاد ایران در مجامع بین المللی دانست که باعث افزایش جذابیت اقتصادی کشور برای سرمایه گذاری خارجی می شود. وی افزود: مجموعه تحولات صورت گرفته در خصوص متغیرهای واقعی و اسمی اقتصاد در سال ١٣٩٥، این پیام امیدوار کننده را تداعی میکند که اقتصاد کشور با موفقیت از رکود خارج شده و با توجه به غیر تورمی بودن این دستاورد، پویایی و سلامت در روند رشد اقتصادی کشور آغاز شده است.
این مقام مسئول در پایان صحبت های خود با تاکید بر عبور از فضا سازی پیش از انتخابات گفت: در این برهه زمانی و با توجه به نتایج و تحولات مثبت اقتصادی کشور، شایسته است که جناح های سیاسی با خروج از فضای تخریب، پتانسیلهای اجتماعی و سیاسی جامعه را در جهت بهره برداری هر چه بهتر از فرصتها و موفقیت های پیش آمده بسیج کنند تا از مسیر آن زمینه لازم برای حل و فصل مشکلات دیرینه و ساختاری اقتصاد کشور به ویژه رفع دغدغه مقام معظم رهبری در خصوص ایجاد فرصتهای شغلی جدید برای جوانان فراهم آید.