مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک مسکن از شکل‌گیری رابطه تازه مسکن و بورس خبر داد

برنامه عرضه مسکن در بورس

شرکت تامین سرمایه بانک مسکن پیش‌ قدم شده تا برنامه عرضه واحدهای مسکونی در بورس کالا را که از حدود دو سال قبل مطرح بود اما اجرایی نشد را در ماه‌های پیش‌ رو به اجرا بگذارد.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، موضوع عرضه واحدهای مسکونی در بورس کالا از سال 94 مطرح شد اما از آنجا که مسکن یک کالای همگن محسوب نمی‌شود و مشخصات هر واحد با واحدهای دیگر حتی با وجود متراژ، منطقه و سن مشابه، با توجه به استفادده از مصالح گوناگون و مشخصات عمومی ساختمان متفاوت است، مخالفان زیادی در برابر اجرای این طرح قد علم کردند و در نتیجه طرح مذکور به مدت دو سال مسکوت گذاشته شد.

اما اکنون بانک مسکن به عنوان یک بانک تخصصی پیش‌ قدم شده تا مانند بسیاری از طرح‌های جدید بخش مسکن نظیر راه‌اندازی صندوق‌های زمین و ساختمان و فروش ارواق رهن ثانویه (MBS) تجربه اجرای این نوآوری برای اولین بار در کشور را نیز از آن خود کند.

عرضه مسکن در بورس با تمام اما و اگرهایش، مزایایی دارد که نمی‌توان آنها را نادیده گرفت. شفاف‌ سازی قیمت‌ها و حذف واسطه‌گری‌هایی سوداگرانه که موجب افزایش افسار گسیخته و بی‌دلیل قیمت آپارتمان می‌شود، ایجاد فضای رقابت سالم برای تولید و عرضه واحدهای قابل عرضه در بورس و نیز ارتقاء کیفیت ساخت‌ و ساز با توجه به روی آوردن سازنده‌ها به استانداردهای صنعتی‌سازی به منظور نزدیک‌تر شدن به شرایط واحد برای تولید مسکن مناسب عرضه در بورس را می‌توان از جمله مزایای اجرایی شدن این ایده دانست.

البته این مدل عرضه مسکن می‌تواند برای انبوه‌سازان یا واحدهای آپارتمانی خاص که توسط نهادها و سازمان‌های دولتی تولید می‌شود گزینه مناسب‌تری باشد. از این رو بانک مسکن نیز برای عرضه شماری از واحدهای ساخته شده توسط شرکت‌های ذیل گروه مالی بانک برنامه عرضه در  بورس را تدارک دیده است.

سید محسن فاضلیان در گفت‌ و گو با پایگاه خبری بانک مسکن، با اشاره به اینکه مسکن به عنوان یکی از مهم‌ترین نیازهای بشری در سطح تمام دولت‌ها مطرح است، گفت: مهم‌ترین موضوع در تصمیم خانوارهای جدید بوده و سطح دسترسی لازم به مسکن به منزله یک کالای مصرفی و استراتژیک، به طور کامل برای همه اقشار درآمدی کشور مرتفع نشده است.

وی خاطر نشان کرد:‌ نکته قابل توجه اینکه مسکن در کنار کالای مصرفی در کشورهای در حال توسعه، عموما به عنوان کالای سرمایه‌ای نیز محسوب می‌شود. در واقع برخورداری از سرپناهی آسوده، جزء نیازهای اساسی زندگی بشری است در عین حال با توجه به تورم پیوسته و افزایش هزینه‌های تولید مسکن در کنار فشار تقاضای موثر، کالای مسکن همواره به عنوان بخشی از پرتفوی (سبد سرمایه‌گذاری) سرمایه‌گذاران در ایران مورد توجه بوده است.

فاضلیان با اشاره به تغییر مختصات بازار مسکن اظهار کرد:‌ طبق آخرین سرشماری صورت گرفته در مرکز آمار ایران تعداد خانوارهای کشور حدود 25 میلیون، جمعیت کشور حدود 80 میلیون نفر و تعداد واحدهای مسکونی حدود 27 میلیون واحد است که نشان می‌دهد فارغ از نوع مصرف واحدهای مازاد که حدود 3 میلیون واحد است، بی‌تردید عرضه مسکن در حال حاضر بیش از تقاضا شده است و این عامل خود می‌تواند به عنوان یک اهرم کنترلی در افزایش قیمت افسار گسیخته در بخش مسکن و سوداگری‌های مرتبط با آن ایفای نقش کند.

مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک مسکن با بیان اینکه در این بین، نظام بازار مالی کشور می‌تواند چه نقشی در تامین مالی و به تبع آن تولید مسکن داشته باشد؟ شکی نیست که تشکیل صندو‌ق‌های زمین و ساختمان در مجموعه گروه مالی و تامین سرمایه بانک مسکن و همچنین راه‌اندازی بازار رهن ثانویه از طریق انتشار اوراق رهنی، می‌تواند فتح باب مهمی در دسترسی مالی بیشتر برای متقاضیان مسکن باشد. 

فاضلیان با بیان اینکه اصالت تئوری بازار حکم می‌کند که در محیطی کاملا شفاف، قیمت‌ها کشف شده و هر گونه  واسطه در این میان که به نحوی می‌تواند قیمت‌های واقعی را مشمول دست‌کاری قرار دهد، از طریق ابزاری کارامد تحت عنوان «بازار» مرتفع شود، اعلام کرد: در همین راستا شرکت تامین سرمایه بانک مسکن در صدد است در آینده نزدیک عرضه فیزیکی و سلف مسکن را برای گروهی از واحدهای ساخته شده توسط این شرکت با رعایت تمام الزامات آن در بورس کالای ایران آغاز کند.

به اعتقاد وی، این اقدام هم می‌تواند بستری شفاف برای خریداران نقدی مسکن به منزله یک کالای استراتژیک فراهم کند و هم از طریق عرضه سلف مسکن در بورس کالا، شرایط را برای اتصال جریان‌های آتی درآمد خانوارها به خرید مسکن در زمان حال برقرار کند. 

وی یادآور شد: تحقق این اهداف و استمرار یافتن این حرکت، تابع همکاری و معاضدت همه ارکان و ذی‌نفعان مرتبط در سطوح کلان و خرد کشور است.

 



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000