یک کارشناس اقتصاد مسکن مطرح کرد:

راه‌ اندازی صندوق جدید برای بازارگردانی اوراق مسکن

دسته بندی : اخبار مسکن
۱۳۹۶/۰۲/۱۱
یک کارشناس اقتصاد مسکن پیشنهاد داد بانک مسکن از طریق راه‌ اندازی یک صندوق سرمایه‌گذاری مستقل، ابتکار عمل خود در زمینه بازارگردانی اوراق گواهی حق‌ تقدم استفاده از تسهیلات بدون سپرده مسکن را تقویت کند.
پایگاه خبری بانک مسکن

سلمان خادم‌ المله در گفت‌ و گو با پایگاه خبری بانک مسکن، با اشاره به اینکه بخشی از تسهیلات بانک مسکن بدون نیاز به سپرده‌گذاری طراحی شده است، گفت:‌ اعطای این تسهیلات مستلزم خرید اوراق گواهی حق‌ تقدم مسکن است که با نماد «تسه» در فرابورس قابل معامله است.

وی با بیان اینکه به طور کلی بانک مسکن از اختیارات لازم برای کنترل نوسانات شدید قیمت اوراق تسهیلات برخوردار است، اظهار کرد: با وجود تجربیات موفق بانک در این زمینه طی سال‌ های گذشته، به نظر می‌رسد با راه‌ اندازی یک صندوق سرمایه‌گذاری مستقل برای این منظور، این مجموعه می‌تواند ابتکار عمل بیشتری را برای کنترل قیمت در بازار اوراق از آن خود کند.

خادم‌ المله با یادآوری این موضوع که اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات بدون سپرده مسکن در نقطه مبدا به دارندگان حساب‌های سپرده سرمایه‌گذاری ممتاز بانک مسکن تعلق می‌گیرد تا آنها به عنوان بخشی از سود مورد انتظار خود این اوراق را در فرابورس عرضه کنند و به فروش برسانند گفت: هم‌ اکنون ضریب تخصیص سالانه منابع برای انتشار اوراق تسهیلات خرید مسکن، 30 درصد از کل منابع حساب سپرده ممتاز بانک مسکن است. با این حال، بانک مسکن می‌تواند بدون نیاز به تغییر این ضریب با تکیه بر ابزارهای مالی دیگری نظیر صندوق سرمایه‌گذاری، میزان عرضه اوراق در بازار و در نتیجه قیمت این اوراق بهادار را کنترل کند.

این کارشناس اقتصاد مسکن در تشریح راهکار پیشنهادی خود توضیح داد: بانک مسکن با راه‌ اندازی یک صندوق سرمایه‌گذاری مستقل می‌تواند منابع مالی جمع‌ آوری شده در این صندوق را در حساب‌های سپرده ممتاز بانک سرمایه‌گذاری کند و متناسب با شرایط بازار و به نسبت میزان منابع صندوق اوراق منتشر کند.

وی ادامه داد: به عبارت دیگر، هر زمان بازار اوراق تسهیلات دچار نوسان قیمتی هیجانی یا احیانا حباب قیمتی شد و بانک مداخله در میزان عرضه را برای کنترل قیمت ضروری تشخیص داد، می‌تواند بدون تغییر ضریب تخصیص اوراق به سپرده‌ها و به پشتوانه منابع مالی صندوق سرمایه‌گذاری مذکور که در حساب سرمایه‌گذاری ممتاز سپرده‌گذاری شده است، اوراق منتشر کند و به این ترتیب با افزایش عرضه متناسب با میزان تقاضا، قیمت‌ها کنترل می‌شود.

خادم‌ المله در ادامه با اشاره به اینکه بانک مسکن می‌تواند با تکیه بر مدل‌ها و ابزارهای مالی نظیر ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری، نقش موثری در زمینه بازارگردانی اوراق مسکن ایفا کند، گفت: این بانک تا کنون تمایلی در این زمینه نداشته است اما اگر بخواهد، این امکان را دارد که پیشنهادهایی از این دست را اجرایی کند.

این کارشناس اقتصاد مسکن در پاسخ به اینکه آیا بازارگردانی اوراق از طریق صندوق سرمایه‌گذاری مشترک بانک مسکن که اکنون ذیل شرکت تامین سرمایه بانک فعالیت می‌کند، امکان‌ پذیر است؟ توضیح داد: صندوق مذکور یک صندوق با درآمد ثابت است که با چارچوب‌های مشخص و خط مشی متفاوتی در زمینه سرمایه‌گذاری تاسیس شده و فعالیت می‌کند. اما چون هدف از شکل‌گیری صندوق جدید این است که در زمینه بازارگردانی اوراق تسهیلات ایفای نقش کند، بهتر است یک صندوق خاص و مستقل برای این هدف راه‌ اندازی شود.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000