افتتاح ۸۱۸ هزار واحد مسکن مهر طی سه سال گذشته

دسته بندی : اخبار مسکن
۱۳۹۶/۰۲/۱۶
با توجه به آمار منتشر شده ، طی سه سال اخیر ۸۱۸ هزار واحد به افتتاح رسیده و انتظار می‌رود ، عدد افتتاح در این دولت از مرز ۸۴۵ هزار واحد نیز عبور کند.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی طرح مسکن مهر از سال ۱۳۸۶ به موجب بند (د) تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۳۸۶ شروع و در راستای قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن (مصوب سال ۱۳۸۷) ادامه یافت.
 در اجرای این طرح در مجموع برای ۲ میلیون و ۲۱۱ هزار  واحد با بانک‌های عامل قرارداد منعقد شده است. تا کنون از کل واحدهای مذکور، کار ساخت یک میلیون و ۹۳۳ هزار واحد به اتمام رسیده ( و مابقی واحدها بصورت نیمه تمام در مراحل مختلف ساخت قرار دارند) و از این تعداد، یک میلیون و ۸۲۹ هزار واحد نیز افتتاح شده است.
عملکرد دولت یازدهم از واحدهای افتتاح شده طی سه سال اخیر ۸۱۸ هزار واحد است و انتظار می‌رود با افتتاحاتی که انجام خواهد گرفت، عدد افتتاح در این دولت از مرز ۸۴۵ هزار واحد عبور کند.
برنامه‌ ریزی به منظور تامین منابع مورد نیاز جهت تکمیل پروژه مسکن مهر و خدمات زیربنایی و روبنایی، فارغ از مسیر استقراض از بانک مرکزی و استمهال ۱۰ ساله خط اعتباری مسکن مهر ، افزایش سقف تسهیلات مسکن مهر به اقتضای پروژه از ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان و کاهش نرخ سود خط اعتباری برای بانک مسکن به میزان ۲ درصد کمتر از سود تسهیلات مسکن مهر خواهد بود.
با توجه به گزارش ارائه شده از سوی وزارت راه و شهرسازی به دفتر ریاست جمهوری وضعیت شاخص تعداد واحدهای افتتاح شده جدید در ابتدای دوره در سال ۱۳۹۲ به میزان یک میلیون و 10 هزار و هم اکنون بیش از یک میلیون و 828 واحد مسکونی اعلام شده و دو بحث تأمین منابع مالی برای تکمیل واحدها، زیر ساخت‌ها و خدمات روبنایی و همچنین تأمین منابع مالی جهت کمک به توسعه سیستم حمل و نقل عمومی از برنامه‌های تکمیل مسکن مهر به منظور  تأمین مسکن برای دهک های  ۳، ۴ و ۵ درآمدی در این دولت به شمار می‌رود.
با توجه به این گزارش عدم تحویل به موقع واحدهای مسکن مهر و عدم تامین خدمات زیربنایی و روبنایی مسکن مهر از انتقادات و مطالبات اصلی مردم در بخش مسکن مهر در این دوره محسوب می‌شود.
بنابر اطلاعات گردآوری شده در دولت قبل تعداد زیاد ساخت و سازهای صورت گرفته در مسکن مهر ، منجر به ورود حجم عظیم سرمایه‌گذاری به این بخش شد و در عین حال تعهدات فراوانی را برای دولت ایجاد کرد که تا سال‌های متمادی گریبان گیر دولت‌های بعد خواهد بود.
این طرح که قرار بود اقشار آسیب‌پذیر را با کمترین آورده صاحب خانه کند، به دلایل مختلف همچون عدم پیش‌ بینی و عدم امکان ارائه خدمات زیربنایی مانند فاضلاب، حمل و نقل و...، عدم پیش‌ بینی درست هزینه ساخت و ساز و افزایش قیمت تمام شده مسکن مهر ، خلف وعده پیمانکاران و تعاونی‌های مسکن مهر ، مواجه شد که حل آن دارای پیچیدگی‌های فراوان است.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000