بانک ها در زمان بحران باید تسهیلات بد را افزایش دهند
به گزارش ایبنا به نقل از سی ان بی سی، راوی منون در مراسم افتتاحیه سمپوزیوم بانکداری و تأمین مالی آسیا در سال 2017 ،گفت: بانک ها هنگام بروز خطرات نقش میانجی ایفا می کنند. در هنگام وقوع خطرات، آن هایی که قرض می کنند دچار مشکل می شوند در نتیجه تسهیلات غیر عملکردی باید افزایش یابد.
وی افزود: ممکن است گفتن این حرف از سوی یک تنظیم کننده عجیب به نظر برسد اما اگر در هنگام بحران تسهیلات غیر عملکردی افزایش پیدا نکنند، در آن صورت بانک ها احتمالا نمی توانند به اندازه کافی تسهیلات بدهند و از این رو نمی توانند برای ارتقاء کسب و کار و توسعه اقتصاد تلاش کنند.
تحقیقاتی که سال گذشته توسط رویترز انجام شد نشان می دهد، تسهیلات بد در 74 بانک بزرگ آسیا به جز بانک های هند و ژاپن، تا پایان سال 2015 به 171 میلیارد دلار رسیده است که بالاترین میزان از سال 2008 و 28 درصد بیشتر از یک سال قبل از آن است.
برخی تغییرات در آسیا از جمله کاهش رتبه اعتبار اقتصادی چین از سوی مؤسسه مودی موجب نگرانی در خصوص افزایش سطح بدهی های آسیا شده است.
به گفته منون، افزایش سطح تسهیلات بد به همراه کاهش رشد اقتصادی و سیاست های بلند مدت تسهیل پولی نیز بر بازپرداخت بانک های آسیا تأثیر گذاشته است.
وی تأکید کرد: اما بانک های آسیا برای رشد نسبت به بانک های اروپا از موقعیت بهتری برخوردار هستند. انتظار می رود متوسط رشد اقتصادی آسیا در پنج سال آینده حدود 6 درصد باشد در حالی که متوسط رشد اقتصادی دنیا در همین مدت 3.7 درصد پیش بینی شده است.
رییس بانک مرکزی سنگاپور در خاتمه از پایان این دوره بحرانی و افزایش رشد اقتصادی، عادی سازی سیاست های پولی و ثبات قیمت کالاها به عنوان خبرهای خوش برای بانک های آسیا یاد کرده است.