بررسی های « نشریه فوربس» نشان می دهد

بانک‌ ها در صدر شرکت های بزرگ

دسته بندی : اقتصاد کلان
۱۳۹۶/۰۳/۱۰
بررسی های نشریه فوربس می دهد که بانک های چینی و آمریکایی، به عنوان بزرگترین شرکت های بزرگ دنیا در یک سال گذشته، مطرح شده اند.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن به نقل از نشریه فوربس، در سالی که گذشت، به رغم نوسانات شدید بازار و نا اطمینانی‌های سیاسی، برخی از شرکت‌های عظیم دنیا موفق شدند به سوددهی خوبی دست یابند. نشریه فوربس طبق روال هر ساله فهرستی از بزرگترین شرکت‌های جهان که سهامشان به عرضه عمومی رسیده، را منتشر کرده است. مجموع این شرکت‌ها که در زمینه‌های گوناگون فعالیت می‌کنند، از مجموع شرکت‌هایی که در فهرست سال گذشته فوربس حضور داشتند، بزرگترند و ارزش آن ها بیشتر شده است. بر اساس این گزارش، بانک‌های چینی و آمریکایی در صدر این فهرست جای گرفته اند.

فوربس اعلام کرده است به رغم کند شدن رشد اقتصادی اقتصادهای بزرگ دنیا، شرکت های این دو کشور همچنان سلطه خود را بر رتبه های نخست این فهرست حفظ کرده اند. در این میان بانک‌های چینی، همچنان به عنوان بزرگترین شرکت های جهان معرفی شده‌اند.

موسسه فوربس اعلام کرده است که آمار و داده های این رتبه‌ بندی خود را با استفاده  از داده‌های مرکز تحقیقاتی "فکت ست" بدست آورده و در آن چهار معیار مورد اندازه گیری قرار گرفته است: میزان فروش، میزان سود، ارزش دارایی‌ها و ارزش بازاری. ارزش بازاری در این بررسی متعلق به تاریخ منتهی به 7 آوریل 2017 است و شامل همه سهامی عام بوده و همه این ارقام به دلار آمریکا اعلام شده‌اند.

بر این اساس، بانک صنعت و تجارت چین با فروش 151/4 میلیارد دلار، سود 42 میلیارد دلار، دارایی به ارزش 3/5 تریلیون دلار و ارزش بازاری بالغ بر 229/8 میلیارد دلار، بزرگترین شرکت سهامی عام در جهان است. رتبه دوی این فهرست هم به یک بانک چینی اختصاص یافته است. بانک ساخت و ساز چین با فروش 134/2 میلیارد دلار، سود بالغ بر 35 میلیارد دلار، دارایی به ارزش 3 تریلیون دلار و ارزش بازاری بالغ بر 200/5 میلیارد دلار. رتبه سوم به شرکت "برکشایر هیث‌اوی" تعلق گرفته است. این شرکت آمریکایی که موسس آن وارن بافت یکی از ثروتمندترین افراد جهان است، در زمینه خدمات سرمایه‌گذاری فعالیت می‌کند و فروش آن بالغ بر 222/9 میلیارد دلار، سود آن برابر با 24/1 میلیارد دلار، دارایی آن به ارزش 620/9 میلیارد دلار و ارزش بازاری آن برابر با 410 میلیارد دلار است. بانک آمریکایی جی پی مورگان چیس هم رتبه چهارم فهرست را به خود اختصاص داده است. فروش این بانک 102/5 میلیارد دلار، سود آن 24/2 میلیارد دلار، ارزش دارایی آن 2 تریلیون و 513 میلیارد دلار و ارزش بازاری آن 306/6 میلیارد دلار برآورد شده است. رتبه پنجم این فهرست به بانک آمریکایی ولز فارگو اختصاص یافته است. فروش این بانک 97/6 میلیارد دلار، سود آن 21/9 میلیارد دلار، ارزش دارایی آن 1 تریلیون و 943میلیارد دلار و ارزش بازاری آن 274/4 میلیارد دلار برآورد شده است.

همانطور که از فهرست شرکت های بزرگ جهان  مشخص است، بانک‌های چینی همچون گذشته به عنوان بزرگترین شرکت‌های جهان خودنمایی می‌کنند اما تلاش بانک‌های آمریکایی برای حضور در فهرست شرکت های بزرگ جهان و حضور فعالان وال‌ استریت در صدر فهرست امسال به این معناست که رقابتی سخت بین چینی‌ها و آمریکایی‌ها در صنعت بانکداری جهان در گرفته است. امسال بانک آمریکایی جی‌پی‌مورگان چیس توانسته است در میان بزرگترین بانک های جهان از بانک کشاورزی چین سبقت بگیرد و در فهرست بزرگترین شرکت‌ها در جایگاه چهارم و در میان بزرگترین بانک‌ها به عنوان سومین بانک بزرگ جهان شناخته شود. بانک آمریکایی ولز فارگو هم در فهرست بزرگترین شرکت‌های جهان در رتبه پنجم قرار گرفته و در میان بزرگترین بانک‌های جهان رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است. فوربس اعلام کرده است از پاییز گذشته تا کنون، بانک های آمریکایی بهترین عملکرد را در میان بانک های جهان از خود نشان داده اند و علت آن تا حدودی به سیاست های ترامپ مبنی بر مقررات‌زدایی و افزایش تسهیلات دهی مربوط بوده است. تحلیلگرلان حوزه بانک و سرمایه انتظار دارند سود شش بانک بزرگ آمریکایی در سال جاری میلادی به سطح پیش از بحران اقتصادی برسد که حاصل افزایش نرخ بهره و سیاست‌های سازگار با کسب و کار بوده است. از سوی دیگر اما بانک‌های چینی که بر فهرست سال گذشته سلطه‌ای کامل داشتند، چشم‌ اندازی تیره‌تر دارند. سرمایه‌گذاران جهان روز به روز نسبت به بحران اعتباراتی که در درون نظام بانکی چین حس می کنند، نگران تر می‌شوند. چند روز پیش هم موسسه اعتبارسنجی مودیز نسبت به بحران بدهی‌های چین هشدار داد و رتبه اعتبارات این کشور را کاهش داد. کاهش رشد اقتصادی چین و رسیدن آن به کمتر از 7 درصد برای بانک های این کشور بدان معنا بوده است که در سال 2016 میلادی شاهد کاهش سود خود خواهند بود و همین طور هم شد.  

 

 



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000