تسهیلات مسکن «رونق تورمی» نمی آورد

دسته بندی : اخبار مسکن
۱۳۹۶/۰۳/۱۳
یکی از مهمترین روشها برای برون رفت از شرایط رکود فعلی، افزایش قدرت خرید متقاضیان از طریق اعطای تسهلات بانکی به آنها است که در این روش بروز تقاضای سوداگری و ایجاد شوک آنی به بازار کنترل خواهد شد.
پایگاه خبری بانک مسکن

نرگس رزبان کارشناس اقتصاد مسکن با تائید این موضوع یکی از شاخص های مهم در ارزیابی نظام تامین مالی مسکن مبتنی بر بازار پول را نسبت تسهیلات به قیمت یک واحد مسکونی متعارف (Lone-to-Value) معرفی کرد و به پایگاه خبری بانک مسکن گفت: شاخص LTV، که نماینده حمایت دولت از خریداران مسکن است، در دیگر کشورهای دنیا بیش از 70 درصد است. در واقع مسکن به عنوان گرانترین کالای مصرفی هر خانوار و نیاز اولیه زندگی با پایه گذاری بر اساس پس اندازهای آتی تامین شده و آسایش خاطر و رفاه اجتماعی را به ارمغان می آورد. بنابراین از دو منظر اول کمک به تامین مسکن خانوارهای فاقد مسکن، تسهیل تامین مسکن جوانان و در نتیجه تسهیل تشکیل خانوار و کاستن از طول دوره انتظار خانه دار شدن برای خانوارها و دوم پایه گذاری تامین مسکن بر رژیم پس اندازی (پس انداز گذشته به میزان کمتر و پس انداز آتی)، و در نتیجه افزایش انگیزه تلاش و فعالیت، اجرای این سیاست ضروری و مطلوب است.
وی ادامه داد: در ایران تا 2 سال پیش شاخص LTV، حدود 10 درصد و در حال حاضر با توجه به افزایش سقف تسهلات (بسته به منطقه جغرافیایی و نوع تسهیلات) بین 25 تا گاها 70 درصد است.
به گفته این کارشناس اقتصاد مسکن، خانه های خالی یکی از بخش هایی است که در صورت اتخاذ سیاست مناسب برای ورود آنها به چرخه بازار معاملات، می تواند به عنوان تسهیل کننده خروج مسکن از رکود باشد.
رزبان در این باره این طور توضیح داد: بخش قابل توجهی از خانه های خالی را واحدهای لوکس و گران قیمت تشکیل می دهند. از سوی دیگر خانوارهایی در دهک های متوسط به بالای جامعه وجود دارند که تمکن مالی لازم برای پرداخت اقساط بالا را دارند اما تامین یک جای نقدینگی برای آنها دشوار است. شبکه بانکی با ایجاد انعطاف لازم در نظام تسهیلاتی برای اتصال این دو بازوی عرضه و تقاضا، قادر خواهد بود بخشی از رکود حاکم بر بازار را رفع کند.
وی به نکته دیگری در بخش تامین مالی این بخش از بازار مسکن اشاره کرد و افزود: بدیهی است که این حوزه مستلزم سیاست های حمایتی دولت و نرخ سود ترجیهی نیست چرا که مخاطبان این بخش از قدرت خرید کافی برخوردار هستد. در نتیجه صرفا افزایش سقف تسهیلات مسکن می تواند به افزایش تقاضای خرید این بخش کمک کند. در واقع درک ناهمگنی و گستردگی بازار مسکن در هر دو بعد عرضه و تقاضا، سیاست گذاری اعتباری بر این بازار را تسهیل کرده و در رفع مشکلات آن موثر است.
این کارشناس بازار مسکن تاکید کرد: بازار مسکن در واقع متشکل از چند زیر بازار با ویژگی های منحصر به خود است و ضرورتی ندارد که یک سیاست را برای همه بخش های آن دیکته کرد. هیچ اشکالی ایجاد نخواهد شد اگر شبکه بانکی قادر باشد رقم تسهیلات را به میزان قابل توجه با نرخ سود متعارف و قابل توجیه بازار برای مخاطبان خاص خود افزایش دهد.
به گفته وی در بخش های دیگری از بازار همچون بافت های فرسوده، برای رونق بخشی به بازار، بایستی از بخش عرضه با سیاست های تسهیلاتی حمایت شود.
وی در پایان تصریح کرد: سیاست افزایش تسهیلات قطعا در تسهیل خروج از رکود مسکن، شفافیت بازار و ایجاد امنیت روانی در بازار موثر است اما به هیچ عنوان به معنای ایجاد شوک یا دلیل افزایش یک باره قیمت مسکن نخواهد بود. این موضوع به تجربه به اثبات رسیده است و افزایش قیمت مسکن اغلب به دلایلی به جز افزایش سقف تسهیلات اتفاق افتاده است.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000