رییس اتحادیه مشاوران املاک از تاثیر پرداخت تسهیلات خرید مسکن خبر داد
افزایش محسوس تقاضا در بازار مسکن
حسام عقبایی در گفت و گو با پایگاه خبری بانک مسکن گفت: مشاهدات میدانی و کارشناسی از وضعیت معاملات در بازار خرید و فروش مسکن نشان می دهد طی هفته های گذشته حجم تقاضا برای خرید آپارتمان به طرز محسوسی افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه این تقاضا مربوط به متقاضیان مصرفی واحدهای مسکونی است گفت: هم اکنون عمده متقاضیان حاضر در بازار مسکن، متقاضیان مصرفی هستند که طی هفته های اخیر حضورشان در بازار تقاضای مسکن پررنگ تر شده است.
عقبایی تاکید کرد: افزایش حضور و رفت و آمد متقاضیان خرید مسکن به بازار معاملات آپارتمان های مسکونی به هیچ وجه به معنای ورود تقاضای هجومی و هیجانی به بازار ملک نیست و بازار مسکن کماکان در وضعیت ثبات قرار دارد.
رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: بی شک یکی از مهمترین دلایل افزایش حضور متقاضیان در بازار خرید مسکن فرا رسیدن زمان پرداخت تسهیلات به متقاضیان خانه اولی است که طی یک سال و نیم گذشته تا کنون، برای دریافت تسهیلات در بانک عامل بخش مسکن سپرده گذاری کرده اند.
وی گفت: بررسی های ما از حجم معاملات ثبت شده در سامانه رهیگری مسکن (سامانه مدیریت املاک و مستغلات کشور) و همچنین وضعیت فعلی بنگاه های مسکن نشان می دهد به خصوص از نیمه اردیبهشت ماه حجم مراجعه به بنگاه ها برای خرید مسکن افزایش یافته است این در حالی است که هم اکنون عرضه متناسب با این تقاضا هم در بازار مسکن وجود دارد.
عقبایی ادامه داد: از این جهت می توان گفت در برابر افزایش حجم تقاضا برای خرید مسکن، بازار ملک با کمبود عرضه مواجه نیست و این افزایش تقاضا هرگز معنای سبقت قابل توجه حجم تقاضا از میزان عرضه آپارتمان در بازار مسکن را متبادر نمی کند.
وی افزود: عرضه مناسبی از آپارتمان های مسکونی معمولی و مصرفی و حتی واحدهای بزرگ متراژ و لوکس تر از ابتدای سال در بازار مسکن صورت گرفته است و در حال حاضر هیچ نوع کمبود عرضه ای در بازار وجود ندارد که افزایش تقاضا برای خرید آپارتمان را به موضوعی نگران کننده تبدیل کند.هر چند هم اکنون عمده تقاضا برای خرید مسکن مصرفی است و تقاضا برای خرید واحدهای لوکس محدودتر از تقاضای مصرفی مشاهده می شود.
رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران همچنین خاطر نشان کرد: پیش بینی می شود حرکت بازار مسکن در مسیر پیش رونق طی هفته ها و ماه های پیش رو سرعت بیشتری به خود بگیرد و بنابراین می توان انتظار داشت به زودی شاهد ورود بازار مسکن به فاز رونق باشیم که به تبع آن ساخت و سازهای مسکونی نیز افزایش خواهد یافت.
وی گفت: نه تنها بررسی های میدانی و مشاهدات کارشناسی بلکه آمارهای رسمی نیز موضوع افزایش حجم معاملات مسکن در کنار ثبات نسبی قیمت ها را تایید می کند.
عقبایی خاطر نشان کرد: بر اساس تازه ترین آمارهای رسمی حجم معاملات خرید مسکن در اردیبهشت ماه امسال در مقایسه با اردیبهشت ماه سال گذشته حدود 6/5 درصد افزایش یافته است و حجم معاملات خرید مسکن در دومین ماه سال به حدود 16 هزار و 500 مورد قرارداد مبایعه نامه در این ماه رسیده است.
وی گفت: این در حالی است که رشد قیمت مسکن در این ماه بسیار آرام و نامحسوس بوده و تقریبا معادل یک دوم نرخ تورم عمومی گزارش شده است که خود به معنای کاهش قیمت واقعی مسکن است.
وی با بیان اینکه دوران رکود مسکن به طور کامل سپری شده است،گفت: بررسی های کارشناسی از فضای ساخت و ساز مسکن نیز نشان می دهد همزمان با تقویت قدرت خرید متقاضیان مسکن به واسطه فرا رسیدن زمان پرداخت تسهیلات خرید مسکن به بخش قابل توجهی از متقاضیان و افزایش تقاضا در بازار خرید آپارتمان، انگیزه سازندگان نیز برای شروع فعالیت های جدید ساختمانی افزایش یافته است.
عقبایی ادامه داد: از این رو انتظار می رود حداکثر تا نیمه امسال بازار ساخت وساز نیز از حالت رکود خارج شده و وارد فاز پیش رونق شود.
وی گفت: از این پس با افزایش تعداد متقاضیانی که مشمول دریافت تسهیلات خرید مسکن هستند، شاهد افزایش حضور متقاضیان واقعی خرید مسکن در بازار ملک خواهیم بود که همین موضوع از عوامل تسریع کننده حرکت بازار مسکن به سمت رونق است.
عقبایی تاکید کرد: لازم است دولت و سیاست گذار پولی با همکاری بانک عامل بخش مسکن در جهت ادامه سیاست حمایت از سمت تقاضا، موضوع افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن برای خانه اولی ها و متقاضیان مصرفی مسکن را بررسی کرده و اقدامات لازم در این زمینه را انجام دهند.