نوسان قیمت اوراق مسکن پس از ابلاغ سقف جدید تسهیلات

دسته بندی : اخبار مسکن
۱۳۹۶/۰۳/۱۶
به دنبال ابلاغ دستور العمل جدید نحوه پرداخت سقف جدید تسهیلات بدون سپرده بانک مسکن، قیمت اوراق ممتاز پس از بیش از یک ماه ثبات، دچار نوسان جزئی شد.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، میانگین قیمت اوراق گواهی حق‌ تقدم استفاده از تسهیلات بدون سپرده مسکن که به ازای خرید هر یک از آنها، امکان استفاده از 500 هزار تومان تسهیلات خرید مسکن با نرخ سود بانکی 17/5 درصد فراهم می‌شود، از اوایل اردیبهشت امسال تا کنون حول و حوش دامنه تعادلی قیمت معادل 75 هزار تومان باقی مانده بود و توصیه کارشناسان مسکن این بود که متقاضیان قطعی خرید مسکن در یکی دو ماه آتی که اکنون در بهترین زمان خرید اوراق برای بهره‌مندی از حق‌ تقدم استفاده از تسهیلات بدون سپرده خرید مسکن قرار دارند، اوراق مورد نیاز خود را خریداری کنند.

این در حالی است که از یکی دو ماه قبل با توجه به بررسی طرحی در بانک مرکزی که به موجب آن افزایش سقف تسهیلات بدون سپرده محتمل بود، کارشناسان پیش‌ بینی می‌کردند که در آینده نه چندان دور ممکن است با تغییرات سقف تسهیلات، تقاضا برای خرید اوراق مسکن افزایش یابد و در نتیجه قیمت‌ها نیز دچار تغییر شود.

هفته گذشته بعد از ابلاغ دستور العمل جدید نحوه پرداخت تسهیلات بدون سپرده که سقف آن برای مدت چهار ماه (تا پایان شهریور) معادل 10 میلیون تومان افزایش یافت، قیمت اوراق نیز دستخوش نوسان جزئی شد و به دنبال این نوسان جزئی قیمت 8 نماد پرتقاضا در بازار رسمی مبادله اوراق مسکن به کانال 76 هزار تومان وارد شد. این نمادها شامل اوراق «تسه» منتشر شده در ماه‌های اسفند 94؛ تیر، مهر، آذر، دی و اسفند 95 و نیز فروردین و اردیبهشت 96 هستند که روز شنبه قبل از تعطیلات با  قیمتی  بیش از 76 هزار تومان مبادله شدند.

هر چند هنوز قیمت عمده نمادهای اوراق تسه در  فرابورس در کانال 75 هزار تومان قرار دارد اما همین انتظار افزایش قیمت در دارندگان اوراق مسکن بعد از عملیاتی شدن سقف جدید تسهیلات بدون سپرده از محل خرید اوراق بانک مسکن، از تقاضای خرید اوراق کاسته است. نگاهی به حجم اوراق مبادله شده در چند روز اخیر نشان می‌دهد طی سه روز معامله در روزهای 9، 10 و 13 خرداد، در ازای افزایش جزئی میانگین قیمت اوراق، میزان معاملات کاهش یافته و از آستانه 80 هزار فقره در روز به حول و حوش 71 هزار و 500 فقره کاهش یافته است.

از این رو به نظر می‌رسد آن دسته از خریداران مسکن که برای خانه‌دار شدن روی تسهیلات بدون سپرده حساب کرده‌اند، ترجیح می‌دهند خرید خود را در بازار به دور از هیجان انجام دهند و به این ترتیب برای برخورداری از حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن، هزینه کمتری بپردازند. براین اساس بعید به نظر می‌رسد دامنه نوسان قیمت اوراق بیش از این گسترده شود.

سقف تسهیلات خرید بدون سپرده بانک مسکن در تهران تا پیش از این 110 میلیون تومان بود که بانک مسکن به دنبال اجرای بخشی از مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار، این سقف را برای مدت محدودی به 120 میلیون تومان افزایش داد و خریداران مسکن تا نیمه نخست سال می‌توانند از این سقف جدید برخوردار شوند. به این ترتیب برای استفاده از این تسهیلات باید 240 فقره اوراق مسکن به قیمت میانگین هر فقره 75 هزار و 900 تومان خریداری شود. با کسر این هزینه، کمتر از 102 میلیون تومان تسهیلات بدون نیاز به سپرده‌گذاری و صرف زمان در اختیار زوجینی قرار می‌گیرد که قصد دارند با بهره‌مندی از این امکان صاحب خانه شوند.

هر 1000 تومان افزایش قیمت اوراق، سبب می‌شود هزینه استفاده از تسهیلات مذکور برای زوجین، 240 هزار تومان بیشتر شود. از این رو کارشناسان همواره خرید اوراق در بازار به دور از هیجان قیمتی را توصیه می‌کنند تا متقاضیان مسکن بیش از ارزش واقعی اوراق، هزینه نکنند.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000