جلسه مشترک بانک های دولتی و خصوصی برگزار می شود

همگامی بانک ها با سیاستگذار پولی

دسته بندی : اقتصاد کلان
۱۳۹۶/۰۳/۱۷
بانک های خصوصی و دولتی در یک جلسه مشورتی به بررسی نحوه همکاری و هماهنگی در نرخ سود تسهیلات و سپرده با بانک مرکزی می پردازند.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، جلسه مشترک بانک های دولتی و خصوصی قرار است امروز برگزار شود. در این جلسه در خصوص نرخ سود تسهیلات و سپرده های بانکی تصمیم گیری می شود. در این خصوص دبیر کل کانون بانک های خصوصی تاکید کرد: «از آنجا که رئیس بانک مرکزی اعلام کرده است سود تسهیلات و سپرده‌های بانکی تحت بررسی بانک مرکزی است، ما نیز برای بررسی نرخ سود جلسه خواهیم داشت تا بتوانیم علاوه بر همکاری و هماهنگی بیشتر با بانک مرکزی نظر خود را به آن‌ها اعلام کنیم.»

وی با بیان اینکه بحث افزایش قیمت کارمزد تراکنش‌های بانکی دیگر دستور جلسه بانک‌های دولتی و خصوصی است، گفت: از آنجا که در ۵ سال اخیر نرخ کارمزد تراکنش‌های بانکی به رغم ارائه خدمات جدید به مشتریان افزایش نیافته است، قرار شد نظر تجمیع شده بانک های دولتی و خصوصی به بانک مرکزی ارائه شود.

برخی معتقدند که فاصله بین نرخ سود و نرخ تورم در کشور زیاد است و به همین دلیل باید نرخ سود کاهش یابد. اما آخرین پیش بینی صندوق بین المللی پول نشان میدهد که تورم در پایان سال 2017 به 11 درصد می رسد. نرخ سود رسمی طبق آخرین مصوبه شورای پول و اعتبار نیز 15 درصد است. در نتیجه فاصله 4 درصدی در شرایط فعلی چندان زیاد به نظر نمی آید. این نقد از سوی مدیران شبکه بانکی کشور نیز بی پاسخ نبوده است. محمدرضا جمشیدی، دبیرکل کانون بانک‌های خصوصی و موسسات اعتباری معتقد است در بازار عرضه و تقاضا این نرخ‌ها تابع عرضه و تقاضا است و زمانی که تقاضا بیشتر و عرضه پول کمتر باشد، طبیعتا نرخ سود از بازار تبعیت می‌کند تا اینکه بخواهد از نرخ تورم تبعیت کند.

برخی موافقان کاهش نرخ سود رسمی، به بند قانونی موجود در برنامه ششم توسعه در این باره اشاره می کنند. در برنامه ششم توسعه، بانک مرکزی ملزم شده است فاصله نرخ سود سپرده و نرخ سود تسهیلات را سالی 10 درصد کاهش دهد. از طرفی بانکها معتقدند که زمینه کاهش نرخ سود بانکی باید فراهم باشد تا این عمل اجرایی شود. به نظر  برخی بانکهای خصوصی و هم بانکهای دولتی موافق کاهش نرخ سود هستند؛ اما به نظر بیشتر روی نرخ سود غیر رسمی این اجماع نظر وجود دارد. چرا که نرخ سود رسمی هم اکنون نیز در برخی بانک ها رعایت نمی شود.

در این راستا سیاستگذار نیز معتقد است که بدون تامین پیش نیازها، کاهش دستوری نرخ سود کارساز نخواهد بود. چه بسا با کاهش دستوری نرخ سود، شکاف بین ارقام رسمی و غیر رسمی بیش از پیش شود. رییس کل بانک مرکزی معتقد است تا زمانی که عدم تعادلها در نظام بانکی ایران رفع نشود، سود تک رقمی عملی نخواهد بود. از نظر ولی اله سیف، تناسب نرخ سود با تورم نیز زمانی مورد انتظار است که تورم تک رقمی پایدار در طی چند سال به وقوع بپیوندند و اصلاحات ساختاری نیز در شبکه بانکی کشور انجام شود.

به گفته رئیس کل بانک مرکزی، بانک‌ها به دلیل عطش زیاد به نقدینگی و پاسخگویی به سپرده‌گذاران خود با هم رقابت می‌کنند تا نرخ های سود را افزایش دهند و از این طریق سپرده، جذب کنند. در همین فضا موسسات غیرمجاز نیز به فعالیت خود ادامه می‌دادند که پس از تلاش های بانک مرکزی این فشار تا حدودی فروکش کرده است.

 



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000