قضاوی از نوآوری های ۴ سال گذشته در نظام تامین مالی مسکن تقدیر کرد

۵ توصیه معاون وزیر اقتصاد به مدیران بانک مسکن

معاون امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزیر امور اقتصادی و دارایی در مراسم تودیع و معارفه عضو هیات مدیره بانک مسکن، برای تقویت بیشتر نظام تامین مالی مسکن، ۵ توصیه خطاب به مدیران بانک مطرح کرد.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، حسین قضاوی در این مراسم، اظهارات خود را در سه سر فصل طبقه ­بندی کرد و به ترتیب، به تشریح «پیام انتخابات ریاست جمهوری»،‌ «کارنامه نظام تامین مالی مسکن در دولت یازدهم» و همچنین «انتظارات از بانک مسکن در 4 سال پیش رو» پرداخت.

معاون وزیر اقتصاد ضمن تقدیر از «نوآوری ­های به عمل آمده در بانک مسکن طی 4 سال اخیر»، اعلام کرد: در مقطع فعلی لازم است مدیران بانک مسکن به عنوان تنها بانک تخصصی در بخش مسکن، ضمن پشتیبانی از سیاست ثبات نسبی قیمت­ ها که می ­تواند به بهبود انتظارات قیمتی در جامعه ختم شود، نسبت به تقویت رشد اقتصادی و اشتغال از طریق بخش مسکن به عنوان موتور پیشران اقتصاد نیز اقدام کنند. علاوه بر این دو توصیه، مواردی همچون «حفظ تیم مدیریتی و کارشناسی سازگار، مسلط و متبحر در بانک مسکن، پرهیز از تبعیض در تامین مالی یکی از دو سمت عرضه و تقاضا و همچنین ارتقاء درجه خوش نامی و شهرت بانک مسکن در جامعه، سه توصیه دیگر معاون وزیر اقتصاد به مجموعه بانک مسکن بود.

قضاوی ،با تقدیر و تشکر از مدیر عامل بانک مسکن به دلیل برپایی جلسه و همچنین شکل­ دادن به تیم سازگار و شایسته در مجموعه بانک مسکن، اعلام کرد: نتیجه انتخابات اخیر ریاست جمهوری، در عمل، اولویت مردم در حوزه مدیریت کلان کشور و عرصه ­های مختلف را مشخص کرد. به این معنا که آرای مردم در انتخابات نشان داد آن ها به دنبال تداوم مدیریت 4 سال گذشته هستند.

معاون وزیر اقتصاد درباره انتظارات مردم از مدیران اقتصادی کشور افزود: اقتصاد کشور با 4 شاخص کلیدی شامل رشد اقتصادی، ثبات قیمت ­ها، ثبات نسبی نرخ ارز و همچنین میزان اشتغال­زایی، سنجیده می­ شود و همه ی بخش ­های اقتصادی ذیل این 4 شاخص قابل سنجش و بررسی هستند. تجزیه و تحلیل انتظارات مردم از دولت در 4 سال آینده، مشخص می­ کند: مردم به دنبال ثبات نسبی قیمت و بهبود هر چه بیشتر متغیرهای اقتصادی هستند. دولت یازدهم در این مسیر با تدبیر و عقلانیت و به دور از احساسات، توانست وضعیت اقتصاد را در قالب 4 شاخص کلیدی، تا حدودی سامان ببخشد. مردم در این مقطع بدون آن که فریب وعده­ های پوچ برخی ­ها در دوران انتخابات را بخورند، از مدیران دولتی و مسولان اقتصادی انتظار بهبود بیشتر وضعیت را دارند.

قضاوی در ادامه تاکید کرد: در حال حاضر انتظارات قیمتی در نگاه مردم و فعالان اقتصادی بهبود پیدا کرده است اما هر چقدر طول مدت ثبات نسبی قیمت ­ها بیشتر شود، این انتظارات نیز بیشتر اصلاح خواهد شد.

ایران آماده جذب سرمایه­ های خارجی

معاون بانکی وزیر امور اقتصاد و دارایی، در جمع مدیران بانک مسکن از شرایط ایده ­آل ایران برای جذب سرمایه­ گذار خارجی خبر داد.

حسین قضاوی در این باره گفت: اقتصاد ایران با 400 میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی و 170 میلیارد دلار مبادلات خارجی در کنار کمترین بدهی خارجی که زیر 10 میلیارد دلار برآورد می ­شود، یک اقتصاد ذاتاً جذاب برای سرمایهگذاران خارجی محسوب می­ شود. چنین اقتصادی به ندرت در منطقه قابل جستجو است. بنابراین می ­توان انتظار داشت روند سرمایه ­گذاری خارجی در کشور طی سال ­های آینده افزایش پیدا کند و بخشی از نیاز کشور به سرمایه و ظرفیت­ سازی برای اشتغال بیشتر، از این محل، مرتفع شود.

معاون وزیر اقتصاد افزود: نظام بانکی کشور در چنین شرایطی می­ تواند به نحو مطلوب، نقش ایفا کند. در این میان، نقش بانک مسکن به عنوان یکی از اعضای موثر شبکه بانکی که حدود 10 درصد از دارایی ­های نظام بانکی را در اختیار خود دارد، یک نقش کلیدی و اثرگذار خواهد بود.

قضاوی با اشاره به تاثیر شگرف بانک مسکن طی سنوات اخیر، گفت: در مقطع فعلی برای تقویت رشد اقتصادی و اشتغالزایی،‌ باید بخش مسکن به عنوان بخش پیشرو در اقتصاد،‌ فعال شود چرا که اگر تولید و ساخت و ساز در بخش مسکن رونق بگیرد خیلی از بخش­ های دنباله ­رو نیز تحریک خواهند شد و رونق خواهند گرفت.

نوآوری­ های خوب ادامه پیدا کند

معاون وزیر اقتصاد در جمع مدیران ارشد بانک مسکن، یکی از راه ­های رونق بخشی به بخش مسکن را تداوم نوآوری ­های 4 سال گذشته در نظام تامین مالی مسکن عنوان کرد و گفت: ترکیب مدیریتی حاکم در بانک مسکن نوآوری ­های خوبی در بانک شکل داد و باعث شد ابزارهای متنوع و نوین تامین مالی در بخش مسکن، فعال شود. در دنیای امروز نهادهای اعتباری، دیگر به عملیات سنتی تجهیز سپرده و تخصیص منابع به واسطه آن، متکی نیستند بلکه از ابداعات موثر برای این منظور بهره می­ برند. در بانک مسکن و سایر بانک ­های کشور نیز باید ابزارهای نوین مالی فعال شود.

قضاوی، اشراف به بازار پول را مهم و شرط لازم برای یک بانک دار در حوزه تامین مالی مسکن عنوان کرد و در عین حال تاکید کرد: در کنار این نیاز،‌ مدیران بانک مسکن باید تسلط کافی به بازار سرمایه نیز داشته باشند تا بتوانند از پیوند  حاصل از این دو بازار، به نفع تامین مالی بخش مسکن،‌ اقدام کنند. البته این اتفاق، به نحو ملموس در 4 سال گذشته رخ داد و طیف قابل توجهی از ابزارهای تامین مالی در بخش مسکن طی این مدت فعال شد. اما در این مسیر، ابتکارات بیشتر، همچنان می ­تواند منشاء اثر گذاری تازه باشد.

معاون وزیر اقتصاد درباره نحوه استفاده از ابزارهای نوین و ابتکارات در نظام تامین مالی مسکن تاکید کرد: نوآوری مهم است اما ریسک آن هم باید به نحو متوازن ارزیابی شود.

این مقام مسول در وزارت اقتصاد، به مدیران بانک مسکن توصیه کرد: در فرآیند برنامه ­ریزی، از تبعیض در تامین مالی مسکن پرهیز کنند و دو سمت عرضه و تقاضا را به یک اندازه، مد نظر قرار دهند.

قضاوی در این باره تصریح کرد: بخش مسکن مشروط به تامین مالی متعادل هر دو سمت عرضه و تقاضا، می ­تواند به لوکوموتیو اقتصاد ایران تبدیل شود و اسباب رشد اقتصادی را فراهم کند. عرضه و تقاضا نیز هر کدام دارای اجزای متفاوت هستند که تک تک این اجزاء نباید از سیاست­ ها و ابزارهای تامین مالی مسکن محروم بمانند. در این مسیر، ‌ بانک مسکن در نقش پدر مهربان، لازم است همه اجزای بخش مسکن را به یک اندازه تحت حمایت و پشتیبانی مالی قرار دهد تا زمینه اوج­ گیری بخش از حالت رکود به رونق پایدار فراهم بیاید.

معاون امور بانکی وزیر اقتصاد در ادامه سخنرانی خود، به تیم سازگار هیات مدیره بانک مسکن و هم گرایی فکری در آن اشاره کرد و گفت: آقای بلگوری میراث خوبی از خود در بانک مسکن به جا گذاشت و آقای قاسمی نیز که از خانواده بانک مسکن  است در جایگاه جدید در هیات مدیره بانک مسکن، می­ تواند منشاء موفقیت ­های بیشتر بانک مسکن باشد.

حسین قضاوی از مدیران بانک مسکن و مجموعه پرسنل این بانک خواست، در تقویت «خوشنامی» و «شهرت» بانک مسکن به عنوان ارزشمندترین سرمایه بانک که هرگز با دارایی ­ها و سرمایه­ های فیزیکی بانک مسکن، قابل مقایسه نیست، کوشا باشند تا بانک مسکن بتواند همچون گذشته، در خانه­ دار شدن قشر وسیعی از جامعه، نقش اول را ایفا کند.

معاون امور بانکی وزیر اقتصاد تصریح کرد: پرسنل کارشناس، کاردان و با تدبیر،‌ یکی از شروط تقویت درجه خوش نامی و شهرت در نظام بانکی است.

 



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000