میوه تسهیلات نوسازی بافت فرسوده

بررسی آمار ارائه شده از سوی اداره تسهیلات تبصره ای بانک مسکن نشان می دهد: از سال ۹۴ تا کنون معادل یک هزار و ۸۶۵ واحد مسکونی در بافت فرسوده سراسر کشور به کمک تسهیلات نوسازی بانک عامل بخش مسکن ساخته شده است.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، از مجموع یک هزار و 865 واحد مسکونی که فروش اقساطی شده اند، معادل یک هزار و 385 واحد مسکونی در سال ٩٥ ساخته، تکمیل و تحویل متقاضیان شده اند.
سلمان خادم المله کارشناس اقتصادی با اشاره به این آمار در تشریح مزیت استفاده از روش فروش اقساطی به عنوان میوه تسهیلات نوسازی بافت فرسوده در رونق بخشی بازار مسکن اظهار کرد: اصل داستان از این قرار است که عمده آپارتمان‌های فروش نرفته در بازار مسکن (که بخشی از آنها به سازمان ها و دستگاه ها و سایر سرمایه‌گذاران ساختمانی تعلق دارد) متراژ بالای 100 مترمربع داشته و یا به دلیل موقعیت مکانی و یا مصالح به کار رفته در آنها با قدرت خرید مصرفی مسکن هم خوانی ندارد.

وی با بیان اینکه مطابق آمارها 30 درصد آپارتمان‌های نوساز موجود در تهران، مساحتی بیش از 150 مترمربع دارند، اما سهم این واحدها از کل معاملات مسکن در حدود 7 درصد است، گفت: از این رو امکان عرضه آنها نیز وجود ندارد. به همین دلیل این مجموعه ها برای این‌ که بتوانند از سرمایه‌های خوابیده خود (در بازه زمانی کمتر از 5 سال) استفاده کنند و با تبدیل دارایی‌های راکد خود به پول نقد بتوانند دوباره بخشی از توان از دست رفته اقتصادی خود را به دست آورند، پیشنهاد فروش قسطی املاک با ویژگی های فوق (و همچنین لیزینگ مسکن) را مطرح کرده اند.
این استاد دانشگاه به سه بازیگر اصلی فروش اقساطی اشاره کرد و افزود: انبوه سازان، خریداران و بانک عامل بخش مسکن سه بازیگر اصلی این پروسه هستند. بر این اساس سازنده‌ها می‌توانند واحدهای نوساز (با شرایط خاص در متراژ و قیمت) را به صورت قسطی به متقاضیان واگذار کنند. در این طرح فروشندگان مقداری از ارزش ساختمان را به‌ صورت نقد از خریدار دریافت می‌کنند و مابقی را با توافقی که با خریدار انجام می دهند به صورت اقساط از وی دریافت خواهند کرد. نقش بانک مسکن در این نوع از معاملات ملک، تضمین پرداخت به موقع اقساط از جانب خریدار است. در این طرح، باید بین انبوه‌ ساز و خریدار مسکن، بر سر قیمت، تعداد اقساط، مبلغ اقساط (که الزاما می تواند مساوی هم نباشد) و مدت زمان باز پرداخت تفاهم حاصل شود.
به گفته وی با توجه به شرایط روز اقتصادی کشور و رکود فراگیری که در بخش های مختلف اقتصادی وجود دارد، سیاست های تحریک تقاضا ضروری است. از این رو ورود بانک عامل بخش مسکن به این بخش از بازار می تواند اهرمی برای تحریک معاملات بخشی از واحدهای مسکونی عرضه شده در بازار باشد.
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، از سال 94 تا نیمه خرداد ماه سال جاری معادل 25 هزار و 837 واحد مسکونی برای تسهیلات بافت فرسوده به بانک معرفی شده اند که از این میان با 24 هزار و 513 واحد مسکونی قرارداد منعقد شده و به 6 هزار و 29 واحد مسکونی نیز تسهیلات پرداخت شده است.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000