عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تشریح کرد:
نقشه خروج از رکود با تغییر مختصات تسهیلات مسکن
بدری در گفت و گو با پایگاه خبری بانک مسکن با اشاره به وابستگی ده ها بخش صنعتی کشور به وضعیت بازار مسکن، گفت: تا زمانی که بازار مسکن با رکود دست به گریبان است، سایر بخش های اقتصاد نیز از این وضعیت تاثیر می پذیرد چرا که مسکن یکی از اصلی ترین بخش های مولد اقتصاد است.
وی با بیان اینکه ثبات کنونی قیمت مسکن همزمان با رکود در بازار شکل گرفته است، تاکید کرد: سمت و سوی سیاست های دولت باید حفظ این ثبات قیمت اما در عین ایجاد رونق معاملات در بازار باشد.
بدری با بیان اینکه علت رکود چند ساله به رفتار هر دو سمت خریداران و فروشندگان بازار بر میگردد، گفت: مشکل اصلی متقاضیان خرید مسکن به ویژه در شهرهای بزرگ نظیر تهران این است که تسهیلات بانکی ویژه زوجین با وجود اینکه بخش قابل قبولی از قیمت تمام شده مسکن اقشار متوسط را پوشش می دهد، اما اقساط بالایی دارد که پرداخت آن اغلب از توان و بنیه مالی این گروه بر نمی آید.
این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه هر گونه اعمال تغییرات در مختصات تسهیلات خرید مسکن نیازمند صدور مجوز بانک مرکزی است، گفت: بانک مسکن می تواند رایزنی در این راه را در دستور کار قرار دهد. هر چند نظام بانکی نیازمند اصلاحات ساختاری و بنیادی است، اما با توجه به اهمیت خروج مسکن از رکود، بانک مسکن می تواند تعدیل اقساط ماهانه و کاهش نرخ سود تسهیلات خرید مسکن را راسا دنبال کند.
بدری با بیان اینکه در ماه های سپری شده از سال جاری، به دلیل همزمانی با انتخابات ریاست جمهوری، رکود همچنان پا بر جا بوده است، اظهار کرد: خروج مسکن از رکود نیازمند تحریک بازار به کمک تسهیلات است.
وی افزود: اگر چه سال گذشته سقف تسهیلات خرید بانک مسکن افزایش قابل توجهی پیدا کرد اما در مورد صندوق پس انداز مسکن یکم، امسال زمان پایان مدت سپرده گذاری اجباری آن فرا می رسد و خریداران وارد بازار می شوند. حال باید دید تاثیر این تسهیلات بر تحرک خریداران در بازار مسکن چقدر موثر خواهد بود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در صورت افزایش تمایل به خرید مسکن در بازار با ابزارهای تسهیلاتی، فروشندگان هم میل بیشتری به عرضه مسکن خواهند داشت، خاطر نشان کرد: با این وجود تسهیلات فعلی با اقساط میلیونی برای اقشار ضعیف قابل استفاده نیست و باید برای خانه دار شدن این افراد هم برنامه ریزی شود.
وی یادآور شد: حدود یک سوم مشاغل پایدار و ناپایدار کشور با بخش مسکن در ارتباط است و تداوم رکود در این بخش می تواند آسیب های جبران ناپذیری به اقتصاد و حتی وضعیت اشتغال وارد کند.