تاثیر ماه رمضان بر بازار مسکن اندازه‌گیری شد

رشد معاملات مسکن در بهار ۹۶ نسبت به بهار پارسال

دسته بندی : اخبار مسکن
۱۳۹۶/۰۴/۰۷
بازار معاملات مسکن در آخرین ماه از فصل بهار با کاهش ۶/۲ درصدی حجم خرید و فروش آپارتمان ناشی از رفتار سنتی خریداران و فروشنده‌ها در ماه رمضان، روبرو شد.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، بر اساس تازه‌ ترین گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن در خرداد 96، طی ماه گذشته 15 هزار و 400 فقره آپارتمان مسکونی در بنگاه‌های معاملات املاک خرید و فروش شده که این میزان نسبت به ماه مشابه سال قبل 0/8 درصد و نسبت به اردیبهشت 96 معادل 6/2 درصد کاهش یافته است.

اگر چه روند کاهشی حجم معاملات این تلقی را ایجاد می‌کند که «رکود» دوباره گریبان‌گیر بازار مسکن شده است، اما به یک دلیل مهم نمی‌توان این تلقی را درست ارزیابی کرد؛ چرا که آمار مجموع معاملات ماهانه همچنان از سطح 15 هزار فقره فراتر است و در نتیجه «پیش‌ رونق» همچنان در بازار مسکن ادامه دارد.

کارشناسان کاهش حجم معاملات مسکن در ماه سوم بهار را بیش از هر چیز متاثر از همزمانی این ماه با ایام ماه رمضان می‌دانند و اعتقاد دارند مقایسه میان ماه رمضان و سایر ایام سال حاکی است، خریداران و فروشندگان همواره در طول ایام این ماه از حضور جدی در بازار انصراف می‌دهند.

دومین دلیل رد فرضیه بازگشت به رکود، مقایسه مجموع معاملات بهار امسال با بهار سال گذشته است. با وجود اینکه در سه ماهه نخست امسال دو رویداد انتخابات ریاست‌ جمهوری و فرا رسیدن ماه رمضان در نقش ترمز معاملات مسکن ظاهر شدند، اما در مجموع طی فصل بهار 37 هزار و 100 واحد مسکونی در تهران معامله شد که حتی در این شرایط تعلیق بازار، نسبت به بهار 95 معادل یک درصد افزایش یافته است.

میانگین قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی شهر تهران طی ماه گذشته، چهار میلیون و 560 هزار تومان بوده که نسبت به خرداد پارسال 5/4 درصد افزایش یافته است اما نسبت به ماه قبل از آن یعنی اردیبهشت 96 نوسان قیمت کاملا جزئی و در حد افزایش 0/7 درصدی بوده است.

بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده به تفکیک عمر بنا در خرداد امسال، حاکی از این است که واحدهای نوساز تا پنج سال ساخت با سهم 46/9 درصد، رتبه بیشترین معاملات واحدهای مسکونی در خرداد را به خود اختصاص داده‌اند. سهم مذکور در مقایسه با خرداد پارسال 4/8 واحد درصد کاهش یافته و در مقابل به سهم واحدهای با قدمت 6 تا 10 سال و بیش از 15 سال افزوده شده است.

این آمار حاکی از ناکامی متقاضیان خرید مسکن از یافتن آپارتمان نوساز و با قیمت مناسب است چرا که قطعا میل خریداران به آپارتمان با سن بنای کمتر کاهش نیافته بلکه قدرت خرید این آپارتمان‌ها را که قیمت‌گذاری آنها از هیچ فرمولی طبیعیت نمی‌کند، نداشته‌اند. در نتیجه ناچار هستند فایل‌های میان‌ سال را که اصطلاحا «به قیمت رسیده» هستند، جست‌ و جو کنند. بر اساس گزارش بانک مرکزی، در خرداد ماه امسال سهم واحدهای 6 تا 10 سال ساخت از معاملات 16/6 درصد، سهم واحدهای 11 تا 15 ساله 16/4 و سهم  واحدهای بیش از 20 سال از کل معاملات ماه، 8/6 درصد بوده است.

توزیع تعداد معاملات خرید و فروش آپارتمان مسکونی بر حسب مناطق مختلف شهر تهران در خرداد 96 نیز حاکی از پیشتازی منطقه پنج با سهم 16/2 درصدی از کل معاملات است. بیشترین قراردادهای خرید واحد مسکونی پس از آن متعلق به مناطق 4 و 2 با سهم‌های 10/9 و 8/9 درصد است و رتبه‌های بعدی به مناطق 14 و 8 تهران اختصاص دارد.

بر اساس گزارش بانک مرکزی، منطقه یک همچنان گران‌ ترین منطقه شهر تهران است که قیمت هر مترمربع زیربنای مسکونی در آن به طور میانگین 9 میلیون و 890 هزار تومان است و در مقابل رتبه ارزان‌ترین منطقه شهر از آن منطقه 18 با میانیگن قیمت دو میلیون و 290 هزار تومان به ازاری هر مترمربع آپارتمان مسکونی است.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000