معاون اول رییس جمهور:

مهم ترین چالش امروز کشور مسئله بیکاری است

دسته بندی : اقتصاد کلان
۱۳۹۶/۰۴/۱۰
با ثباتی که امروز در بخش های مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در اثر سیاست های دولت یازدهم ایجاد شد، توانستیم چالش های بزرگ تری را که پیش رو قرار داشت، هدایت کنیم.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور در بیست و هفتمین همایش سیاست های پولی و ارزی که در محل مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما در حال برگزاری است، گفت: البته در کنار سیاست های ثبات اقتصادی انتظار داشتیم سیاست کاهش نرخ سود بانکی نیز اتفاق بیفتد.
جهانگیری همچنین اظهار کرد: همواره اقتصاد دانان این موضوع را به عنوان مسئله جدی مطرح می کنند که نرخ سود بانکی باید از نرخ تورم کمتر باشد، ولی با وجود تلاش های انجام شده این سیاست آن طور که می بایست اتفاق نیفتد.
وی خاطر نشان کرد: با وجود کاهش نرخ بانکی اخیرا چند درصدی افزایش یافته است که باید به آن توجه شود چرا که چنین نرخی، سرمایه گذاری و تولید را با مشکل مواجه خواهد کرد.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان این که مدیریت بازار ارز و استقرار ثبات از دیگر دستاوردهای دولت یازدهم است، گفت: در سال های قبل از دولت یازدهم که ارزش پول ملی به اندازه یک سوم کاهش یافته بود، دستیابی به چنین ثباتی در دوره چهار ساله جزو توفیق های این دولت است. 
جهانگیری با یادآوری این که دولت یازدهم در نظر داشت از همان ابتدا سیاست های تک نرخی کردن ارز را اجرایی کند، گفت: فکر می کردیم بعد از تعامل نظام بانکی با بانک های بین المللی این فرصت فراهم شود ولی به دلایلی عملیاتی نشد که این موضوع از اولویت های دولت دوازدهم خواهد بود. 
وی با بیان این که مهم ترین چالش امروز کشور مسئله بیکاری است، افزود: نرخ بیکاری حدود 11 درصد و بیکاری بالای 25 درصد جوانان تحصیل کرده موضوعی قابل توجه است. سالانه حدود یک میلیون و 800 هزار فارغ التحصیل وارد بازار کار می شوند که می بایست سالی یک میلیون شغل ایجاد کنیم تا پاسخگوی مسئله بیکاری در کشور باشیم. 
معاون اول رئیس جمهوری انتظار مردم از مسئولان را پاسخگویی به این مشکلات عنوان کرد و یادآور شد: البته در کنار این چالش مسئله دیگری نیز وجود دارد، آن هم اینکه بخش وسیعی از مردم از معیشت مناسب برخودار نیستند و درآمد آنها کفایت زندگی شان را نمی دهد. 
معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: اصلی ترین موضوع امروز سرمایه گذاری است که در سال های گذشته روند کاهشی داشته است ولی با آماری که امروز از سوی مراجع رسمی اعلام شد، مبنی بر این که سال گذشته رشد اقتصادی 12.5 درصدی بود ولی رشد سرمایه گذاری وضع مطلوبی نداشت، برای پاسخگویی به چالش بیکاری باید تولید و سرمایه گذاری شکوفا شود و صادرات غیر نفتی امکان رفتن به بازارهای بین المللی را پیدا کند. 
جهانگیری با بیان این که تامین منابع مالی مهم ترین تنگنا برای برون رفت از این چالش است، گفت: تامین منابع مالی کشور از بخش های بانکی، دولت، منابع خارجی و بخش خصوصی و بازار سرمایه صورت می گیرد. 
وی افزود: تامین منابع خارجی بر اساس پیش بینی های صورت گرفته در برنامه ششم توسعه بیش از 50 میلیارد دلار است که در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی گفته شد 20 میلیارد دلار هم تامین شود.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان این که این مسئله باید جدی گرفته شود، به تشریح تلاش های نظام بانکی کشور و مدیران بانکی در این زمینه پرداخت.
وی با یادآوری این که از دیگر چالش های سیاست های اقتصادی، اصلاح نظام بانکی است، گفت: در دولت یازدهم دو سال بر روی این مسئله کار و 10 محور تعیین شد که هدف آن قرار گرفتن بانک های کشور در حد استانداردهای بین المللی از نظر سرمایه و مطالبات معوق بود. 

معاون اول رئیس جمهوری با بیان این که مدیریت بدهی دولت جز اقدامات دولت یازدهم بود، خاطر نشان کرد: اصلاح ساختار بودجه ای دولت در بخش درآمد و هزینه، افزایش درآمدها، کاهش هزینه های غیرضروری و اصلاح فضای کسب و کار می بایست در دولت دوازدهم در اولویت قرار گیرد. 
جهانگیری ادامه داد: نیازمند کمک اقتصاد دانان و نخبگان به دولت هستیم و با نقد سیاست های دولت کمک کنند تا کارهای خوبی برای حل مسائل و مشکلات مردم انجام شود.

معرفی چهره های ماندگار بانکی

در این همایش همچنین احمد عزیزی" و "خسرو نایبی اهرنجانی" به عنوان منتخبین چهره‌های ماندگار بانکی در بیست و هفتمین همایش سیاست‌های پولی و ارزی معرفی شدند.

احمد عزیزی صاحبنظر در امور پولی و بانکی است و فعالیت در عرصه نظام بانکی را در کارنامه کاری خود دارد.

همچنین در کارنامه کاری خسرو نایبی اهرنجانی نیز علاوه بر صاحبنظر پولی و بانکی، رییس هیات مدیره بانک خاور میانه به چشم می‌خورد.

پژوهشکده پولی و بانکی همه ساله در همایش سیاست های پولی و ارزی با انتخاب و معرفی شخصیت های برجسته بانکی که طی دوران خدمت خود خدمات برجسته و قابل اعتنایی در جهت تقویت ساختار سیاست‌گذاری، ساختار مالی و سازمانی بانک ها داشته‌اند، تقدیر می‌کند.

 



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000