یک اقتصاددان مزایای انتشار سند راهبردی بانک مسکن ۱۴۰۰ را تشریح کرد
این اقدام به صورت علنی و کتبی ارائه شد که باعث می شود فعالین این صنعت روند حرکتی مد نظر دولت و بانک مسکن را به خوبی پیش بینی کرده و بر اساس آن میزان و نحوه مشارکت خود را تنظیم کنند.
وی با تاکید بر آن که انتشار سند راهبردی بانک مسکن اقدامی بسیار قابل ستایش است، به پایگاه خبری بانک مسکن گفت: چرا که یکی از مشکلات بزرگ بخش خصوصی در کشور عدم ثبات سیاست های دولت های مختلف و عدم دانش بخش خصوصی از اقدامات دولت در سال های آتی بوده که به طور مثال باعث می شده بخش خصوصی اقدام به تولید یا تجارت کالایی خاص کرده و بعد دولت با یک سیاست پیش بینی نشده باعث وارد شدن ضرر و زیان بالا به وی شده است که در نهایت مشاهده می کنیم که بسیاری از تولید کنندگان به این دلایل از بازار تولید خارج شده اند.
یاری ادامه داد: همچنین از آنجا که مفاد این نقشه راه به طور خلاصه تاکید بر توانمند سازی مالی سه دسته تقاضای مصرفی (شامل ساکنان بافت فرسوده، حاشیه نشینها و خانه اولیها) بوده و همچنین عدم دخالت دولت در عرضه مسکن بود، مورد تایید نظر بسیاری از اقتصاددانان و متخصصان این حوزه نیز قرار گرفت.
وی به تاکید وزیر راه و شهرسازی برای دستیابی به اهداف این سند اشاره کرد و افزود: برای رسیدن به این مهم، آخوندی تاکید بر تطبیق دهی تسهیلات بانک مسکن داشت به طوری که در توان اکثریت تسهیلات گیرندگان باشد. لذا پیشنهادهایی از سوی ایشان مطرح شده که به نظر می رسد اجرایی شدن آنها به پیش شرط هایی نیاز دارد.
به گفته این اقتصاددان اولین خواست وزیر در راستای رسیدن به «تسهیلات در استطاعت متقاضیان هدف» بازنگری و باز تنظیم «فرمول سپردهگذاری در صندوقهای پسانداز مسکن» بود. لازم به ذکر است که در بانکداری متعارف هر تسهیلاتی که بخواهد پرداخت شود از قبل باید منابع آن نیز محاسبه شود.
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، سند راهبردی بانک مسکن 1400 هفته گذشته با حضور وزیر راه و شهرسازی رونمایی شد. این سند مشتمل بر چهار بخش شامل بیانیه ماموریت، ماموریت، استراتژی های بانک و اهداف کلان بانک است. بر اساس این سند ماموریت بانک عامل بخش مسکن تا سال 1400، تسهیل فرآیند تامین مالی حوزه مسکن و توسعه شهری و اعطا تسهیلات جهت تامین مسکن کلیه خانوارهای فاقد مسکن و ارائه خدمات مالی، بانکی و مشاوره ای به فعالان، توسعه گران و سازندگان واحدهای مسکونی منطبق با الگوی مصرف برای اقشار میان درآمد و کم درآمد با تاکید بر احیا بافت های فرسوده و شهرهای میان جمعیت تعریف شده است. در عین حال اهداف کلان بانک مسکن در قالب 10 محور تعریف شده است که یکی از مهم ترین این اهداف افزایش توان تسهیلات دهی و توان مالی بانک است.