آمارهای بانک مرکزی در تیر ماه نشان می دهد

تورم منفی در ابتدای تابستان

دسته بندی : اقتصاد کلان
۱۳۹۶/۰۵/۰۷
آمارهای بانک مرکزی نشان می دهد که نرخ تورم ماهانه در تیر ماه به سطح منفی یک دهم درصد رسیده که این رقم کمترین میزان در دو سال اخیر است.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، بانک مرکزی اعلام کرد: بر اساس خلاصه نتایج به‌ دست آمده از شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران طبق سال پایه ۱۰۰=۱۳۹۰، شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در تیرماه 1396 به عدد 266/9 رسید. شاخص بهای مصرف کننده در خرداد ماه معادل با 267/3 درصد بود و این موضوع نشان می دهد که این شاخص در تیر ماه عقب گرد داشته است. در نتیجه تورم ماهانه تیر ماه معادل با منفی 0/1 درصد ثبت شده است. بررسی های آمارهای بانک مرکزی نشان می دهد که آخرین بار در دو ماه تیر و مرداد سال 1394 تورم ماهانه منفی بوده و در نتیجه طی حدود 2 سال اخیر، ثبت تورم ماهانه منفی، بی سابقه بوده است. با توجه به روند افزایشی ماه های قبل به خصوص در نیمه دوم سال 1395، این عقب گرد می تواند ترمزی برای افزایش تورم محسوب شود.

منفی شدن تورم ماهانه، باعث اثر گذاری در تورم نقطه به نقطه شده و در نتیجه این متغیر به سطح تک رقمی باز گشته است. تورم نقطه به نقطه، تغییرات شاخص بهای مصرف کننده در تیر ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل است. بر این اساس تورم ماهانه در تیر ماه سال جاری به رقم 9/9 درصد رسیده است. این سومین ماهی است که تورم نقطه به نقطه دارای روند نزولی است. بر اساس آمارهای بانک مرکزی، نرخ تورم نقطه به نقطه در بهمن ماه سال 1395 از سطح تک رقمی خارج شد، در آن زمان برخی معتقد بودند که این روند در سال جاری نیز تشدید می شود، این روند صعودی تا رقم 6/12 درصد در فروردین ماه سال جاری تداوم داشت. اما پس از آن روند نرخ تورم نقطه به نقطه کاهشی شد، تا جایی که بار دیگر در اولین ماه تابستان جاری به سطح تک رقمی بازگشت. تورم نقطه به نقطه تک رقمی می تواند در ماه مرداد نیز تکرار شود، اگر که نرخ تورم ماهانه رقمی کمتر از 1/2 درصد ثبت شود. البته با توجه به عملکرد 4 ماه نخست سال جاری، این موضوع محتمل است.

با توجه به روند منفی تورم ماهانه، در نتیجه نرخ تورم میانگین نیز در تیر ماه با ثبت رقم 10/3 درصد نسبت به ماه قبل تنها 0/1 واحد درصد افزایش یافته است. نرخ تورم در خرداد ماه سال جاری پس از یک سال نوسان در سطح تک رقمی به سطح دو رقمی بازگشت، در تیر ماه نیز این روند افزایش ادامه داشت. بانک مرکزی در کنار انتشار آمار کل، جزییات تغییر در گروه ها را نیز منتشر کرده است. بر اساس آمارهای بانک مرکزی، مهمترین اثرگذاری در شاخص را می توان در تغییرات قیمت گروه خوراکی ها و آشامیدنی ها رصد کرد. مطابق آمارها، این گروه با 28 درصد دومین گروه با اهمیت در شاخص بهای مصرف کننده است. تورم ماهانه این گروه در تیر ماه معادل با 1/5 درصد بوده است. در نتیجه این موضوع اثر قابل توجهی در منفی شدن تورم کل داشته است. تورم نقطه به نقطه گروه خوراکی ها و آشامیدنی ها نیز معادل با 13/6 درصد ثبت شده است. این رقم بیشترین تورم نقطه به نقطه در میان 12 گروه شاخص بهای مصرف کننده است. مهمترین گروه اثرگذار در شاخص بهای مصرف کننده گروه «مسکن، آب، برق و گاز و سایر سوخت ها» است. این گروه حدود 32 درصد از وزن شاخص کل را در اختیار دارد. مطابق آمارها نرخ تورم ماهانه این گروه معادل 0/5 درصد بوده است و برخلاف گروه خوراکی ها، اثر مثبت در تورم کل داشته است. تورم نقطه به نقطه گروه مسکن نیز در تیر ماه معادل با 8/9 درصد ثبت شده است و نسبت به تورم کل کمتر است. در تیر ماه در بین 12 گروه اصلی گزارش شاخص بهای مصرف کننده، بیشترین رشد تورم ماهانه در بخش رستوران و هتل با نرخ 1/4 درصد گزارش شده است.

.


کلید واژه ها


ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000