واکنش انبوه سازان به تسهیلات جدید ساختمانی
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، انبوه سازان مسکن در واکنش به مصوبه جدید دو نکته مهم را در ارتباط با نحوه تامین مالی و ضرورت های حال حاضر بازار ساخت و ساز مورد تاکید قرار دادند و از مقامات بانکی و دولت درخواست کردند با رعایت این دو موضوع مدل بهینه تامین مالی برای حمایت از فعالان ساختمانی را طراحی و اجرا کنند.
بر این اساس، انبوه سازان و فعالان ساختمانی با بیان اینکه تسهیلات تازه مصوب تنها مربوط به محدوده های فرسوده شهری و ساخت و ساز در این بافت هاست، معتقدند از آنجا که این تسهیلات نیازمند سپرده گذاری یک ساله معادل نیمی از رقم کل تسهیلات است، در مقطع زمانی فعلی که سازندگان مسکن با مشکل تامین مالی برای شروع پروژه های جدید مواجه اند، تامین سپرده تکلیف شده و خواب یک ساله بخشی از سرمایه های آنان برای آنان دشوار خواهد بود.
این در حالی است که به اعتقاد آنان حال که بازار ساخت و ساز در آخرین مرحله رکود قرار گرفته و برخی از سازندگان در نتیجه افزایش حجم معاملات خرید مسکن در بازار مصرفی ملک مصمم به سرمایه گذاری های جدید ساختمانی شده اند باید تمهیداتی اندیشیده شود تا تسهیلات ارزان قیمت بدون سپرده به منظور کمک به تامین مالی فعالیت های ساختمانی و تسریع در حرکت بازار ساخت و ساز به سمت پیش رونق در اختیار انبوه سازان قرار بگیرد.
دبیر کانون سراسری انبوه سازان ایران در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری بانک مسکن در این باره اعلام کرد: برقراری دوباره جریان پرداخت تسهیلات بدون سپرده که سال گذشته یکی از مشوق های ورود برخی انبوه سازان به بازار ساخت و ساز بود اثربخش ترین مدل حمایت از فعالیت های ساختمانی در شرایط فعلی است که می تواند در نهایت منجر به افزایش ساخت واحدهای مصرفی به نفع بازار تقاضای مسکن شود.
فرشید پورحاجت، افزود:هر چند هم اکنون امکان دسترسی انبوه سازان به تسهیلات ساخت مسکن مطابق با ضوابط بانک عامل بخش مسکن در خصوص تسهیلات مسکن با استفاده از اوراق حق تقدم فراهم است اما در مقطع زمانی فعلی که بازار ساخت و ساز در آستانه ورود به فاز پیش رونق قرار گرفته و بسیاری از سازندگان با مشکل تامین مالی مواجه اند بازار تسهیلات ساخت مسکن نیازمند تسهیلات مکمل -تسهیلات بدون سپرده ساخت مسکن- است.
وی خاطر نشان کرد: لازم است مسئولان نظام بانکی و دولت تمهیداتی بیندیشند که علاوه بر بافت های فرسوده ساخت و ساز در سایر مناطق مصرفی شهرها نیز مشمول تسهیلات ارزان قیمت بشود چون حجم قابل توجهی از تقاضای مصرفی هم اکنون در مناطقی جریان دارد که ممکن است در محدوده بافت های فرسوده نباشند.
پورحاجت تاکید کرد: انبوه سازان نیز مطلع هستند که هم اکنون شبکه بانکی برای تامین منابع مورد نیاز به منظور پرداخت تسهیلات به سازندگان با محدودیت مواجه است اما می توان با گسترش محدوده جغرافیایی مصوبه اخیر برای پرداخت تسهیلات ارزان قیمت 8 درصدی، از بافت های فرسوده به مناطق مصرفی، شکل گیری رونق در بازار ساخت این واحدها را تسریع کرد.
وی پرداخت تسهیلات ارزان قیمت در بافت های فرسوده با اولویت انبوه سازان را گام مهمی در جهت حمایت از حرفه ای سازی مسکن و مقابله با بساز و بفروشی های بی ضابطه عنوان کرد.
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، بانک مرکزی هفته گذشته با ابلاغ بخشنامه پرداخت تسهیلات جدید به انبوه سازان برای ساخت مسکن در بافت های فرسوده شهری بانک عامل بخش مسکن را مکلف کرد تا سقف هزار میلیارد تومان از محل صندوق پس انداز مسکن یکم به این گروه از سازندگان مطابق با ضوابط صندوق تسهیلات پرداخت کند.
هم اکنون سقف تسهیلات انفرادی از محل صندوق پس انداز مسکن یکم 80 میلیون تومان برای شهر تهران است. همچنین اعطای این تسهیلات منوط به سپرده گذاری انبوه سازان در صندوق پس انداز مسکن یکم طبق ضوابط و مقررات موجود و لزوم فروش اقساطی این تسهیلات پس از ساخت مسکن به افراد، است.در حال حاضر متقاضیان دریافت تسهیلات انفرادی از محل صندوق پس انداز مسکن یکم در شهر تهران باید مبلغ 40 میلیون تومان در این صندوق سپرده گذاری کنند تا پس از گذشت یک سال بتوانند به تسهیلات 80 میلیونی دسترسی پیدا کنند.انبوه سازان در عین حال که پرداخت هر نوع تسهیلات در شرایط فعلی را حمایتی در جهت رونق فعالیت های ساختمانی می دانند از مسئولان نظام بانکی و دولت درخواست دارند در مقطع زمانی کنونی امکان دسترسی سازندگان به تسهیلات بدون سپرده فراهم شود.