آمارهای پولی و بانکی در اردیبهشت ماه نشان می دهد

رشد ۹۰ درصدی سپرده صندوق پس انداز مسکن

دسته بندی : اقتصاد کلان
۱۳۹۶/۰۵/۱۸
آخرین آمارهای بانک مرکزی نشان می دهد که حجم سپرده های صندوق پس انداز مسکن در اردیبهشت ماه سال جاری با رشد ۹۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به حدود ۶ هزار میلیارد تومان رسیده است.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، بانک مرکزی آخرین آمارهای پولی و بانکی در اردیبهشت سال‌ جاری را منتشر کرد. این گزارش، تصویری از ترازنامه شبکه بانکی کشور، بانک مرکزی و بانک‌ها را به روز کرده است و در کنار آن آخرین وضعیت متغیرهای پولی را به تصویر کشیده است. بر اساس آمارهای این گزارش، حجم سپرده های صندوق پس انداز بانک مسکن به حدود 6 هزار میلیارد تومان رسیده است. این رقم در دو ماه نخست سال جاری 7/2 درصد و در یک سال منتهی به اردیبهشت ماه به میزان 90 درصد رشد کرده است.

یکی دیگر از مهم‌ ترین آمارهایی که در این گزارش منعکس می‌شود، میزان بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی است، این رقم در ماه دوم سال‌جاری به 4/ 102 هزار میلیارد تومان رسیده و نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی معادل 7/ 14 درصد داشته است. این در حالی است که در اردیبهشت سال 1394 نسبت به اردیبهشت سال 1393، رشد بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی معادل 6/ 6 درصد بوده است؛ بنابراین در ارقام رشد نقطه‌ به‌ نقطه این متغیر شاهد افزایش بودیم. اما میزان رشد بدهی بانک‌ها در دو ماه نخست سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل کمتر بوده است. میزان رشد این متغیر در دو ماه نخست معادل 2/7 درصد بوده است که در دو ماه نخست سال قبل، این رقم معادل 8/ 6 درصد ثبت شده است. این موضوع حاکی از آن است که سیاست‌های نظارتی بانک مرکزی برای کنترل رشد بدهی‌های بانک مرکزی حداقل در سال‌ جاری سختگیرانه‌تر بوده است. بانک مرکزی آمار بدهی‌ های بانک‌ها را به تفکیک سه دسته «بانک‌های تجاری»، «بانک‌های تخصصی» و «بانک‌های غیر دولتی و موسسات اعتباری» منتشر می‌کند. می‌توان عنوان کرد که علت رشد بدهی‌های بانک‌ها به بانک مرکزی در دو ماه نخست، رشد بدهی‌های بانک‌های تجاری بوده است؛ زیرا در 2 ماه نخست سال‌جاری بدهی بانک‌های تجاری 20 درصد رشد کرده است. به‌نظر می‌رسد که این روند به‌ طور طبیعی در ماه‌های ابتدایی سال رخ می‌دهد؛ زیرا رشد بدهی بانک‌های تجاری به بانک مرکزی نیز در دو ماه نخست سال‌ قبل معادل 3/ 32درصد بوده است.

بانک مرکزی در گزارش خود آخرین رقم رشد نقدینگی را در اردیبهشت‌ ماه سال‌ جاری معادل 1/ 24 درصد عنوان کرده است. این رقم در گزارش فروردین‌ ماه معادل 7/ 23 درصد بوده است. این موضوع نشان می‌دهد که رشد نقدینگی طی یک ماه معادل 4/ 0 واحد درصد افزایش یافته است. در 2 ماه نخست سال‌جاری نیز به میزان 8/ 2 درصد به حجم نقدینگی افزوده شده است، این رقم در 2 ماه نخست سال قبل معادل 1/ 2 درصد بوده است. حجم نقدینگی در اردیبهشت ‌ماه سال‌جاری معادل 1289 هزار میلیارد تومان بوده است.نقدینگی به دو بخش پول و شبه پول تقسیم‌بندی می‌شود. پول معادل اسکناس و سپرده‌های دیداری است و شبه پول به سپرده‌های مدت‌دار اطلاق می‌شود. کارشناسان معتقدند که افزایش رشد پول نسبت به رشد شبه پول باعث می‌شود که نقدینگی بر نرخ تورم اثر مثبت بیشتری داشته باشد. آمارها نشان می‌دهد که رشد نقطه‌ به‌ نقطه پول در اردیبهشت‌ ماه سال‌جاری معادل 27 درصد بوده است. این رقم در شبه پول معادل 7/ 23 درصد ثبت شده است. اما در اردیبهشت سال قبل، این روند بر عکس بود. به‌ نوعی که در این ماه، رشد نقطه‌ به‌ نقطه پول معادل 8/ 14 درصد و رشد نقطه‌ به‌ نقطه شبه پول معادل 2/ 32 درصد بوده است. این موضوع می‌تواند نشان دهد که ترکیب نقدینگی به سمت نرخ تورم در حال تغییر است. اما در 2 ماه نخست سال‌جاری، سرعت این تغییر ترکیب کمی کند شده است؛ زیرا بر اساس آمارهای بانک مرکزی در 2 ماه نخست سال‌جاری رشد پول معادل منفی 7/ 0 درصد بوده، در حالی که در این زمان شبه‌ پول 4/ 3 درصد رشد کرده است.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000