عباس آخوندی در تشریح برنامه های خود برای ۴ سال آینده پاسخ داد

چرا مسکن مهر متوقف شد؟

عباس آخوندی گزینه پیشنهادی رئیس جمهور برای وزارت راه و شهرسازی در دولت دوازدهم، دقایقی پیش با تشریح برنامه های خود برای ۴ سال آینده در بخش مسکن، به یک پرسش فراگیر پاسخ داد.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، آخوندی درباره اینکه چرا با تشکیل دولت یازدهم در سال 92، دستور توقف اجرای جدید در مسکن مهر را صادر کرد، گفت: آن زمان باید بین ساخت و سازهای بدون متقاضی در بیابان ­های اطراف شهرهای بزرگ و نوسازی بافت فرسوده درون شهرها، تصمیم سخت می­ گرفتیم. من با همه توان و آمادگی، این تصمیم سخت را اتخاذ کردم و به رغم آنکه می­ توانستم با پذیرش اشتباهات گذشته و تکرار آن ها، از طریق افتتاح ­های پی در پی 900 هزار واحد مسکونی مهر طی 4 سال اخیر، به وزیر محبوب تبدیل شوم اما اقدامات بنیادین و دراز مدت برای بخش مسکن را در دستور کار قرار دادم.

آخوندی صبح امروز در صحن علنی مجلس و در دفاع از برنامه ­هایی که برای 4 سال آینده تدارک دیده است، گفت: وزارت راه و شهرسازی در دولت یازدهم، توانمند سازی 4 گروه متقاضی مسکن از جمله خانه­ اولی ­ها یا همان زوج ­های جوان فاقد مسکن، 8 میلیون نفر ساکن بافت فرسوده و همچنین حدود 11 میلیون نفر حاشیه و بد مسکن را از طریق افزایش سقف تسهیلات مسکن و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت با نرخ سود 8 درصد را در دستور کار قرار داد.

این اقدامات شاید بخاطر آن که زود بازده نبودند، باعث شد برخی انتقادات مطرح شود اما دولت در این مقطع به وزرای جسور برای دست زدن به اصلاحات فوری در بخش­ های مختلف از جمله بخش مسکن نیاز دارد.

آخوندی با بیان اینکه طرح مسکن مهر در حل مشکلات حاشیه نشینی، بافت فرسوده و همچنین خانه دار کردن زوج­ های جوان خانه اولی، نا موفق بود، تصریح کرد: بنده به هیچ وجه حاضر نبودم و نیستم در تشدید مشکلات ناشی از تداوم اجراهای جدید مسکن مهر ،‌ شریک باشم. اما در عین حال در دولت یازدهم، متعهد بودم بخش ­های نا تمام مسکن مهر را تکمیل کنم که نتیجه آن، تکمیل و افتتاح 900 هزار واحد مسکونی مهر طی 4 سال گذشته بود.

آخوندی درباره نوع افتتاح ­های مسکن مهر در دولت یازدهم گفت: در دولت قبل، افتتاح­ های مسکن مهر به صورت تکمیل خدمات زیربنایی و روبنایی محله ­های مسکن مهر انجام شد و جلوی افتتاح ­های ناقص و غیر قابل سکونت گرفته شد. اکنون نیز حدود 100 هزار واحد مسکونی مهر باقی مانده است که با همه توان در دولت دوازدهم، کار ساخت و تکمیل آنها به پایان خواهد رسید.

گزینه پیشنهادی رئیس جمهور برای وزارت راه و شهرسازی درباره برنامه خود برای بافت فرسوده نیز گفت: بیش از 2000 محله در شهرهای سراسر کشور به عنوان محله­ های فرسوده و نیازمند نوسازی و بازسازی شناسایی شده است و در قالب یک برنامه 10 ساله، بنا داریم این محله­ ها را با طرح­ های مخصوص هر محله و با توجه به مشکلات و ویژگیهای خاص آن محله، بازسازی کنیم.

وی افزود: خوشبختانه دولت 1000 میلیارد تومان به عنوان منابع اعتباری و یارانه قابل تخصیص برای پروژه ­های نوسازی بافت فرسوده، تامین مالی کرده است که این منبع مالی می ­تواند به عنوان اهرم اجرای طرح ­های نوسازی مورد استفاده قرار بگیرد.

آخوندی درباره مسکن اجتماعی نیز گفت: مطابق مصوبه هیات دولت، قرار است سالانه 100 هزار خانوار دهک ­های کم درآمد، مشمول طرح مسکن اجتماعی در قالب ساخت واحدهای اجاره­ای و پرداخت یارانه اجاره بها، قرار بگیرند. این طرح با محوریت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و همکاری نهادهای خیریه که اطلاعات کم درآمدها و خانوارهای تحت پوشش را در اختیار دارند، به اجرا در می ­آید. البته در سال­های 92 و 93 با توجه به بار سنگین تعهدات مسکن مهر ، عملاً امکان اجرای این طرح وجود نداشت اما امسال، سیاست ­های مسکن اجتماعی در کشور به اجرا درمی­ آید.

وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم در پاسخ به انتقادات یکی از نمایندگان مجلس که از او درباره اقدامات در حوزه مقابله با شهر فروشی پرسش کرده بود نیز گفت: شورای عالی شهرسازی و معماری کشور در دولت یازدهم با همه توان، مقابل شهر فروشی ­های گسترده ایستاد و خوشبختانه در این شورا موفق شدیم با اصلاح طرح­ های تفصیلی شهرها و برخورد با تغییر کاربری ­ها، جلوی فروش ضوابط ساخت و ساز را بگیریم.

آخوندی پیامد سوداگری ­های سال­های اخیر در بخش مسکن را وجود 2 میلیون و 600 هزار خانه خالی و 2 میلیون و 100 هزار خانه دوم در کشور عنوان کرد و گفت: اگر چه 25 میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد و تعداد خانوارها 24 میلیون و 200 هزار نفر است که در ظاهر، تعداد واحدهای مسکونی از تعداد خانوارها بیشتر است و ممکن است تصور وجود شرایط ایده ­آل در بازار مسکن بوجود بیاید اما بیش از 4 میلیون واحد از این آپارتمان­ ها، بدون استفاده بصورت خانه خالی یا خانه دوم افراد هستند. برای رفع این معضل چاره­ ای جز حرکت به سمت بافت فرسوده و ساخت و سازهای مصرفی و مطابق الگوی تقاضا وجود ندارد.

آخوندی درباره سیاست توانمند سازی خانه ­اولی­ ها از طریق تسهیلات مسکن نیز گفت:‌ خوشبختانه اعتماد مردم به صندوق پس ­انداز مسکن یکم طی دو سال گذشته باعث شد بیش از 200 هزار نفر در این صندوق، سپرده­ گذاری کنند و اکنون بیش از 4000 میلیارد تومان منابع ناشی از پس ­انداز خانه اولی­ ها در این صندوق،‌ جمع شده است بدون حتی یک ریال کمک دولتی. این مدل تامین مالی مسکن بدون اتکاء به دولت، نشان از سیاست­ گذاری درست در قالب رژیم پس ­­انداز دارد.


کلید واژه ها


ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000