مدیر ارتباطات بانک مسکن تشریح کرد
کارنامه ۴ ساله «تامین مالی مسکن»
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، این بانک به عنوان تنها بانک تخصصی و توسعه ای در بخش مسکن که نقش اصلی و محوری در تسهیلات دهی به بخش مسکن و ساختمان در کشور را بر عهده دارد، اخیراً یک کتابچه 150 صفحه ای از اقدامات خود طی دوره فعالیت دولت یازدهم تهیه کرده که چگونگی پوست اندازی نظام تامین مالی مسکن در آن شرح داده شده است.
مسعود ایزدی، مدیر امور ارتباطات و بازاریابی بانک مسکن، درباره کارنامه 4 ساله بانک مسکن اعلام کرد: گزارش عملکرد بانک مسکن مربوط به سال های 92 تا 96، دارای 10 سر فصل است که مهم ترین اقدامات صورت گرفته برای تامین مالی بخش مسکن و همچنین نحوه شکست رکود مسکن با گشایش های مالی ناشی از ابزارها و نهادهای طراحی شده توسط بانک مسکن، در آن تشریح شده است.
ایزدی به پایگاه خبری بانک مسکن، گفت: بانک تخصصی-توسعه ای مسکن، بعد از تحمل بار سنگین تامین مالی طرح مسکن مهر در سال های 88 تا 92، در ابتدای دوره دولت یازدهم، نظام تامین مالی مسکن با آسیب شناسی و شناسایی گلوگاه ها توسط مجموعه بانک مسکن بخصوص هیات مدیره بانک، به تدریج آمادگی لازم برای برای تغییر ریل را پیدا کرد و اکنون، ساختار توسعه ای بانک مسکن قادر است نیاز مالی بخش مسکن و ساختمان را با طیف متنوعی از ابزارها و نهادهای نوین، تامین کند.
ایزدی درباره گزارش عملکرد بانک مسکن در سالهای 92 تا 96 گفت: کتابچه حاوی کارنامه بانک مسکن در دولت یازدهم، ضمن شرح ارکان بانک، محصولات و خدمات نوین حوزه مسکن که در این مدت طراحی و بکار گرفته شد را معرفی می کند و سپس به تشریح سیاست های تجهیز منابع و اصلاح ساختار مالی می پردازد. در این کتابچه همچنین، جزئیات سیاست های تسهیل اعتباری و اعطای تسهیلات از جمله تک رقمی شدن نرخ سود تسهیلات صندوق پس انداز مسکن منعکس شده و نهادهای نوین مالی که طی 4 سال اخیر با طراحی ها و ابتکارات بانک مسکن، پا به عرضه نظام تامین مالی بخش مسکن گذاشتند، بصورت تک تک معرفی و درباره ویژگی های هر یک از آنها توضیح داده شده است.
ساماندهی امور شعب و توسعه منابع انسانی بانک مسکن و همچنین عملکرد حوزه فناوری اطلاعات و بانکداری الکترونیک نیز سرفصل های دیگر این کتابچه است.
مدیر امور ارتباطات و بازاریابی بانک مسکن با اشاره به اینکه، آگاهی طیف های مختلف جامعه از جمله مسولان دولتی، کارشناسان اقتصادی، فعالان بازار مسکن و عموم مردم، از کارنامه 4 سال گذشته تامین مالی مسکن می تواند اثر مضاعف بر تحول مثبت بخش مسکن داشته باشد،گفت: بانک مسکن به عنوان پشتیبان تامین مالی مسکن تمامی خانوارهای فاقد مسکن کشور بخصوص خانه اولی ها، ساکنان بافت فرسوده و سایر اقشار جامعه هدف این بانک به عنوان اهرم اجرایی سیاست های دولت در بخش مسکن، ساختمان و زیرساخت قادر خواهد بود نقش بی بدیل در 12 شاخه ایفا کند.
ایزدی در این باره توضیح داد: ساماندهی انواع تقاضا در بخش مسکن از طریق رژیم پس انداز در خانوار، توانمند سازی مالی خانوارهای فاقد مسکن بویژه گرو ه های کم درآمد، راه اندازی صندوق های پسانداز مسکن برای شاغلین بازنشستگان تمامی دستگاه ها، تسهیل شرایط اعطای تسهیلات و پوشش ریسک های مالی به منظور فائق آمدن بر سیکل های رکود و رونق مسکن، از جمله نقش های قابل اجرا توسط بانک مسکن است.
در این میان، بانک مسکن می تواند نسبت به تامین مالی سمت عرضه (شرکت های ساختمانی، انبوه سازان و تولید کنندگان مصالح ساختمانی)، اقدامات موثر مشروط به فراهم بودن اعتبارات، انجام دهد.
پشتیبانی از توسعه کسب و کار ساختمان، پوشش ریسک های تجاری و مالی بخش مسکن از طریق ارایه خدمات نوین همچون حساب امانی، پشتیبانی از نهادسازی اعتباری و مالی، حمایت از زنجیره فعالیتهای بخش مسکن، توانمند سازی مالی سایر بانکها با خرید اوراق رهنی سایر موسسات اعتباری، پیاد هسازی برنامههای سیاست گذار بخش مسکن و بالاخره حمایت از سرمایه گذاری ساختمانی، نقش های دیگر بانک مسکن است.
مدیر امور ارتباطات و بازاریابی بانک مسکن با اشاره به پیام مکتوب وزیر راه و شهرسازی در مقدمه کتابچه گزارش عملکرد بانک مسکن سالهای 92 تا 96، گفت: بخشهایی از این کتابچه بزودی در پایگاه خبری بانک مسکن منتشر می شود.
متن دست نوشته عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در ابتدای کتابچه گزارش عملکرد سالهای 92 تا 96 بانک مسکن به شرح زیر است: «با توجه به اینکه در پایان یک دوره چهار ساله درخشان از فعالیت بانک، افزایش سرمایه بانک تحقق پیدا کرد امیدوارم که بانک یک دوره موفقت آمیز دیگری را آغاز کند.»
وزیر راه و شهرسازی، اخیراً با مطالعه یک نسخه از این کتابچه، در نامه ای به بانک مسکن، نظر خود را درباره گزارش عملکرد بانک مسکن به شرح زیر اعلام کرده است: «ضمن اظهار سپاس از ابتکارات و زحمات مدیران و کارکنان بانک مسکن، با توجه به تاکید ریاست جمهور باید برای دوره جدید راهکارها و تدابیر جدیدی جهت تحرک بیشتر در بخش ارایه شود.»