یک کارشناس مسکن مطرح کرد:
افزایش خرید و فروش مسکن در فضای مجازی
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن به نقل از خبرگزاری ایرنا، عباس شوکتی افزود: از طرفی بازار املاک تجاری در سطح کشور به حد اشباع رسیده و این نشان میدهد که معاملات واحدهای مسکونی نسبت به واحدهای تجاری تا پایان سال جاری از رونق بیشتری برخوردار خواهد شد.
این عضو اتحادیه مشاوران املاک تهران معتقد است که توسعه تجارت الکترونیکی و افزایش خرید و فروش در فضای مجازی سبب شده خریداران کمتری به واحدهای تجاری به بازار مراجعه کنند و هر روز شاهد کاهش خریدهای مستقیم مردم از واحدهای تجاری هستیم.
به گفته وی، با توجه به ساخت و ساز بیش از نیاز املاک تجاری در تهران و سایر شهرستانها و توسعه تجارت الکترونیکی خرید و فروش املاک تجاری در آینده نزدیک چندان رونق نخواهد گرفت.
این کارشناس مسکن یادآورشد: افزایش ساخت و ساز در نیمه اول سال ۹۶ حاکی از روند رو به رشد معاملات مسکن است و چشم انداز ما در این بخش رونق واحدهای مسکونی بیشتر از واحدهای تجاری خواهد بود.
وی ابراز عقیده کرد: بخشهایی از نظام بانکی به دلیل اینکه بنگاهدار خوبی نبوده باعث قفل شدن سرمایهها شده و نمونه بارز این مساله در ساخت و سازهای واحدهای تجاری فاقد متقاضی بانک ها در شهرها قابل مشاهده است.
وی با انتقاد از برخی سازندگان مسکن بدون انجام مطالعات مورد نیاز بازار اظهار کرد: متاسفانه بسیاری از سازندگان که عمدتا بساز بفروش هستند، بدون انجام کار کارشناسی ساخت و ساز می کنند و این باعث افزایش خانه های خالی و رکود در بازار مسکن میشود.
شوکتی خاطر نشان کرد: در سال ۹۴ تنها ۱۱ درصد ساختمانهایی که در تهران به فروش رفتند بیش از ۱۳۰ مترمربع مساحت داشتند و جالب این که میانگین ساخت و ساز در تهران در همین سال واحدهای ۱۳۰ متری و بیشتر بوده است.
وی در رابطه با اقدامات دولت یازدهم در بازار مسکن نیز گفت: در دولت های نهم و دهم شاهد حبابی شدن قیمت مسکن در بازار و تورم سرسام آور در این بخش بودیم و دولت یازدهم برای اصلاح وضعیت و خانه دار شدن مردم چاره ای جز کنترل تورم نداشت و به نظر بنده در این رابطه عملکرد قابل قبولی را از دولت یازدهم شاهد بودیم.
شوکتی خاطر نشان کرد: در دولت یازدهم مسکن از کالای سرمایه ای به یک کالای مصرفی تبدیل شد و این مساله هر چند که برخی از تولید کنندگان را در صنعت ساختمان با چالش مواجه کرد، اما تا حدود زیادی مانع سفته بازی و سوداگری در این بخش شد.
عضو اتحادیه مشاوران املاک تهران در پایان تاکید کرد: افزایش خرید مسکن کمک می کند تعداد مستاجران کاهش یابد و این به نوبه خود در متعادل شدن بازار اجاره بها بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
بر اساس این گزارش، بانک مرکزی نیز اخیرا اعلام کرده است که تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران در مرداد ماه 96 به نزدیک ۱۸ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل 23/7 درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۶.۱ درصد افزایش نشان می دهد.
همچنین میانگین قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران چهار میلیون و 670 هزار تومان بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل 6/2 درصد افزایش داشته است.