وزیر راه و شهرسازی تبیین کرد:

نگاه واقع بینانه به بافت فرسوده

دسته بندی : اخبار مسکن
۱۳۹۶/۰۷/۱۲
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر آنکه باید به موضوع بافت فرسوده نگاه واقع بینانه داشته باشیم، پشت صحنه تامین مالی بافت فرسوده را تشریح کرد.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن- هیبنا، عباس آخوندی در جمع متولیان نوسازی بافت فرسوده شامل مدیران دولتی و شهرداری، با بیان اینکه بازار مسکن به یک عدم تعادلی رسیده است، اظهار کرد: یکی از مهم­ترین مشکلات وضعیت کنونی بازار مسکن به ویژه در کلان شهرهایی همچون شهر تهران عدم تلاقی بخش عرضه و تقاضا است. به این معنا که بخش عمده­ای از سرمایه ­گذاری­ های ساختمانی که طی دو سال 91 و 92 در بازار مسکن اتفاق افتاد در حوزه املاک لوکس با زیربنای بیش از 100 مترمربع بود. این در حالی است که عمده تقاضای موجود در بخش مسکن از جنس مصرفی است که به دنبال خانه های عمدتا کمتر از 70 مترمربع هستند.

وی ادامه داد: عدم تلاقی تقاضا و عرضه مسکن سبب شده که در شهری همچون تهران در حدود 500 هزار خانه خالی وجود داشته باشد که عرضه­ کنندگان آنها امکان فروش این املاک را در بازار طی دو سال اخیر پیدا نکرده ­اند.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه یکی از عوامل بروز انحراف در بخش عرضه مسکن تلقی اشتباه مدیریت شهری از جایگاه شهرداری به عنوان یک بنگاه است، گفت: اتکای درآمدی شهرداری به عوارض حاصل از صدور پروانه ساختمانی منجر به سوق دادن افراد به سمت سوداگری شد.

از دیدگاه آخوندی یکی از راهکارهای ایجاد تعادل در بازار مسکن را بازگشت به عرصه درون شهرها از مسیر بافت فرسوده است. به این معنا که در شهری همچون تهران برای اسکان جمعیت فعلی و آینده به اندازه کافی زمین وجود دارد که باید با سیاست­ گذاری صحیح در مسیر نیازهای سکونتی شهروندان قرار گیرد.

وی با بیان اینکه برای بازگشت به بافت فرسوده شهری باید دو فاکتور کلی در مجموعه سیاست گذاری از سوی دولت و شهرداری مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: فاکتور بازگشتن به تشخص هویتی محلات است. به این معنا که در جریان نوسازی محلات باید به عناصر تاریخی و فرهنگی تبدیل شود. چرا که به نظر می ­رسد حفظ هویت فرهنگی محلات بیش از ارائه تراکم ساختمانی اضافه مد نظر ساکنان محلات قرار دارد.

وی فاکتور دوم را راه ­اندازی و رسمیت­ بخشی به نهادهای توسعه ­گرا عنوان کرد و افزود: این نهادها باید به صورت قانونی ورسمی امکان فعالیت در بافت ­های فرسوده شهری را داشته باشند.

وزیر راه و شهرسازی یکی از مهم­ترین موضوعات ورود به بافت فرسوده را مساله تامین مالی خواند و گفت: موضوع تامین مالی بافت فرسوده با توسل به یارانه دولتی حل نخواهد شد یعنی نمیتوان امیدوار بود که با ارائه یارانه دولتی، نرخ سود تسهیلات کاهش پیدا کند و امکان ارائه پرداخت تسهیلات به اهالی بافت فرسوده فراهم می ­شود چرا که به دلیل محدودیت اعتباری دولت منابعی برای ارائه یارانه دولتی به این بخش وجود ندارد و در عمل در تخصیص منابع با مشکل مواجه هستیم.

وی بهترین راه برای تامین مالی بافت فرسوده را تکرار تجربه استفاده از مدل بانک مسکن برای پرداخت تسهیلات به خانه اولی ها اعلام کرد.

آخوندی گفت: بهترین راه تامین مالی ساکنان بافت فرسوده افزایش توان خرید است. در حال حاضر از طریق صندوق پس­ انداز مسکن یکم قدرت خرید زوجین را تا 14 برابر افزایش داده­ ایم و تا کنون 260 هزار نفر در این صندوق ثبت­ نام کرده ­اند.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000