اجرای ۴۰ پروژه در محلات فرسوده خراسان جنوبی

دسته بندی : اخبار مسکن
۱۳۹۶/۰۸/۰۸
خراسان جنوبی هم چون شهرهایی با قدمت بالا از جمله بیرجند، بشرویه، خوسف، سرایان، فردوس، قاین و نهبندان دارد این ستاد ابتدا برای شهر بیرجند و سپس دیگر شهرها شکل گرفت که اجرای پروژه فرزان بیرجند نمونه‌ای از این فعالیت‌هاست.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن- هیبنا به نقل از وزارت راه و شهرسازی، تا کنون بیشتر فعالیت ستاد بازآفرینی شهری به بافت‌های فرسوده و تاریخی و سکونت گاه‌های غیررسمی مرکز استان معطوف بود اما امسال قرار است با اجرای ۴۰ پروژه جدید که به تازگی به متولیان امر ابلاغ شده رنگ و لعابی جدید به محلات فرسوده و تاریخی و سکونت گاه‌ های غیررسمی ۷ شهر خراسان جنوبی داده شود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان پروژه‌های ابلاغی را این گونه تشریح می‌کند که ادامه بازآفرینی بافت‌های تاریخی و فرسوده و سکونت گاه‌های غیررسمی خراسان جنوبی در سال ۹۶ با ابلاغ ۴۰ پروژه از مرکز به استان کلید خورد.

مهدی جعفری اجرای این پروژه‌ها را مربوط به بافت‌های فرسوده و تاریخی و سکونت گاه‌های غیررسمی شهرهای بیرجند، بشرویه، فردوس، سرایان، نهبندان، خوسف و قاین اعلام می‌کند که در مرکز استان ادامه بهسازی و مرمت محور بهارستان- چهار درخت، راه‌اندازی دفتر خدمات نوسازی و توسعه مهندسی، مرمت خانه‌های تاریخی از جمله منزل یزدانی و... از جمله این طرح‌هاست.

وی ادامه داد: در سال ۹۶ تعداد پروژه‌هایی که در قالب ستاد بازآفرینی شهری برای شهرهای هدف خراسان جنوبی مصوب و ابلاغ شده است خیلی بیشتر از سال گذشته است زیرا در سال‌های قبل بیشتر فعالیت این ستاد معطوف به شهر بیرجند بود اما امسال ۷ شهر استان را شامل می‌شود.

تهیه سند توسعه محله ۱۷ شهریور را هم باید از فعالیت‌ها و اهدافی اعلام کرد که ستاد بازآفرینی شهرهای خراسان جنوبی برای محلات هدف شهر بیرجند تهیه کرده است. به طوری که در راستای اهداف این سند از محل منابع اعتباری سال قبل خیابان شهید فهمیده در شمال شهر بیرجند آسفالت شد و امسال هم این روند ادامه خواهد داشت.

دیگر این که بر اساس اهدافی که ستاد بازآفرینی شهر بیرجند دنبال می‌کند سال قبل یک باب خانه محله در خیابان کارگران بیرجند احداث شد و چندین دستگاه اجرایی مانند بهزیستی، فنی و حرفه‌ای و دادگستری برنامه‌های آموزشی، فرهنگی و اشتغال، آسیب‌های اجتماعی و... را از طریق این خانه محله پی گیری می‌کنند. اهدافی که در این خانه محله‌ها دنبال می‌شود سبب شده تا در محله موسی بن جعفر علیه‌ السلام بیرجند هم امسال احداث یک باب خانه محله در دستور کار قرار گیرد که همه این فعالیت‌ها و ساخت و سازها با رویکرد به مرمت بافت‌های تاریخی و فرسوده دنبال می‌شود.

جعفری افزود: ایجاد پارک محله، احداث سالن ورزشی و سرایداری در مدرسه‌ای در محله موسی بن جعفر (ع)، اصلاح و بازسازی شبکه آب‌ رسانی خیابان مصطفی خمینی (ره)، ساخت کتابخانه و خانه فرهنگ، اجرای شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی از دیگر پروژه‌هایی است که برای اجرا در شهر بیرجند نام می‌برد.

به علاوه مطالعات احیا و بازآفرینی محله رنگرزها هم در دستور کار است که یک پروژه مهم و ارزشمند برای این محله قدیمی شهر بیرجند به حساب می‌آید.

به گفته جعفری قرار است در شهر خوسف هم بر اساس ابلاغ مرکز، مرمت و بازسازی محله «میان ده» این شهر عملیاتی شود. در شهر قاین هم احداث خانه فرهنگ و اصلاح شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی برای محله قدیمی انجام می‌شود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اعتبار مصوب برای اجرای ۴۰ پروژه ابلاغی در محلات فرسوده و تاریخی و سکونت گاه‌های غیررسمی ۷ شهر استان را ۷ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان اعلام می‌کند و محلات هدفی هم که ستاد بازآفرینی شهری برای مرکز استان در دستور کار دارد را محله‌های میان ده، بهارستان، رحیم‌ آباد، اکبریه، چهار درخت، ۱۷ شهریور، رنگرزها، امیرآباد، کارگران و موسی بن جعفر علیه‌ السلام بر می‌شمرد.

همچنین محلات هدفی که جزو سکونت گاه‌های غیررسمی برای اجرای پروژه‌ها تعریف شدند محلات قدی و شهید کاوه قاین و کارگران و موسی بن جعفر علیه‌ السلام شهر بیرجند هستند.

همچنین در شهر بشرویه هم محلات میان ده، سرپل و پایین‌ محله، در خوسف میان ده، سرایان؛ محمدآباد، فردوس؛ سردشت و جواد الائمه علیه‌ السلام، قاین؛ قدی و شهید کاوه جزو محله‌های هدف ستاد بازآفرینی شهری به حساب می‌آیند.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000