مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک مسکن تشریح کرد:

مزایای سرمایه‌گذاری در صندوق‌ های سرمایه‌ گذاری به جای سپرده‌گذاری بانکی

صندوق‌ های با درآمد ثابت گزینه مناسبی برای کسانی است که مایل به اعمال کنترل بیشتری بر ریسک سرمایه‌ گذاری هستند.
پایگاه خبری بانک مسکن

سید محسن فاضلیان در گفت‌ و گو با پایگاه خبری بانک مسکن - هیبنا، با بیان این مطلب به تشریح ویژگی‌های مثبت صندوق‌ های سرمایه‌ گذاری در مقایسه با سپرده‌گذاری در بانک پرداخت.

مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک مسکن گفت:صندوق‌های با درآمد ثابت را یک ابزار مناسب در بازار سرمایه معرفی کرد که مناسب سرمایه‌گذارانی است که تمایل به سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه را دارند اما تمایل دارند کنترل بالاتری بر ریسک سرمایه‌گذاری آنها اعمال شود.

وی با تاکید بر ضرورت مدیریت گردش پول و هدایت نقدینگی به مجرای سرمایه‌گذاری صحیح تحت تاثیر رشد نقدینگی و پول در بازار پولی ایران، گفت: در کشور ما روش‌ های سنتی سرمایه‌گذاری، آن هم عمدتا در قالب سپرده‌گذاری در بانک‌ها با استقبال زیادی روبرو می‌شود. این در حالی است که روش‌های سنتی سرمایه‌گذاری به دلایلی همچون محدودیت‌های قانونی بانک‌ها، گستردگی ساختار بانکی و بروکراسی حاکم بر آن، توان پاسخگویی به جنس جدید نیازهای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصادی به ویژه صنعت را ندارد.

فاضلیان با بیان اینکه دست سپرده‌گذاران بانک‌ها در انتخاب نوع سرمایه‌گذاری عملا بسته است، گفت: طبعا مسیر سرمایه‌گذاری در بانک‌ها امکان انتخاب سود سرمایه‌گذاری بر اساس ریسک قبول شده را برای فردی که قصد سرمایه‌گذاری دارد، غیرممکن می‌کند. طبعا سرمایه‌گذاران در این شرایط به دنبال راه‌های جایگزینی می‌روند که بتوانند نقش بیشتری در انتخاب محل سرمایه‌گذاری بازی کنند و متناسب با میزان ریسک‌ پذیری خود، ریسک دلخواهی برای سرمایه‌گذاری خود تعریف کنند.

به اعتقاد مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک مسکن، صندوق‌های سرمایه‌گذاری گزینه مناسبی برای این گروه از سرمایه‌گذاران هستند که تمایل دارند بیش از روش‌های سنتی در انتخاب نوع و ریسک سرمایه‌ گذاری خود دخیل باشند؛ ضمن اینکه صندوق‌های سرمایه‌گذاری از نوع صندوق با درآمد ثابت می‌تواند ریسک سرمایه‌گذاری را تا حد زیادی کاهش دهد.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه سود صندوق‌های با درآمد ثابت کاملا به ریسک مورد انتخاب سهامداران و اعضای صندوق بستگی دارد، خاطر نشان کرد: ممکن است با انتخاب ریسک بالاتر سود بیشتری ارائه شود یا با انتخاب ریسک پایین‌ تر سود کمتری پرداخت شود. این ویژگی صندوق‌ های سرمایه‌گذاری را از بانک‌ها متمایز می‌کند.

فاضلیان درباره کارمزد مدیر صندوق و اینکه این کارمزد چه نسبتی با سود سپرده می‌تواند داشته باشد، یادآور شد: مدیر صندوق یکی از ارکان تعریف شده صندوق است و کارمزد آن نیز در زمان ایجاد صندوق تعیین می‌شود. قطعا تعیین کارمزد مدیر صندوق تابعی از بازده مورد انتظار و توان ایجاد بازده آن سرمایه‌گذاری است.

وی ادامه داد: اگر کاهش سود سپرده بانکی در میان و بلند مدت منجر به کاهش بازده مورد انتظار صندوق‌های سرمایه‌گذاری شود و یا با انتخاب ریسک‌های بالاتر بنا بر قاعده بازار سرمایه، بازده بالاتری را فراهم کند، کارمزد مدیر صندوق نیز به تبع آن به تعادل خواهد رسید و افزایش یا کاهش خواهد یافت.

مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک مسکن با بیان اینکه صندوق‌های سرمایه‌ گذاری ملزم به رعایت مقرراتی هستند که از سوی بانک مرکزی تنظیم و ابلاغ شده است، گفت: سازمان بورس و اوراق بهادار طی ابلاغیه‌ هایی که تا کنون منتشر کرده فهرستی از دستورالعمل‌ها، قوانین و بخشنامه‌هایی که صندوق‌ها را در بازار نظام‌ مند می‌کنند، معرفی کرده است. قاعدتا صندوق‌ها تابع قوانین و نظام‌ نامه‌های سازمان بورس و اوراق بهادار هستند و این گونه قوانین در راهنمای اعطای مجوز تاسیس و فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری تشریح شده است.

به گفته فاضلیان، بانک مرکزی با توجه به ویژگی حاکمیتی و کنترل نظام پولی کشور، توانایی تاثیرگذاری بر عملکرد صندوق‌ها را دارد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه یکی از این تاثیرگذاری‌ها، کاهش نرخ سود بانکی است که طی ابلاغیه‌ای در شهریور ماه امسال رقم خورد، افزود: حتی اگر در کوتاه مدت صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت، کاهش چشمگیری در سود ارائه شده خود نداشته باشند، در میان مدت و بلند مدت قطعا نیازمند حرکت به سمت تعادل در بازار مالی خواهند بود و به عنوان یکی از بازیگران در بازار پولی، از تصمیمات بانک مرکزی تاثیر خواهند پذیرفت.


کلید واژه ها


ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000